ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Αστυνομία, Αβακούμ και Γιουροβίζιον

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης κατέθεσε πώς πήγε στη Μητρόπολη Ταμασσού το επίμαχο βράδυ, σαν θρονικός επίτροπος -Game of Thrones βεβαίως βεβαίως- και πως οι εκεί παρευρισκόμενοι «βοήθησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης»!

Πρώτον, βάλτε πολλά θαυμαστικά γιατί θα τα χρειαστούμε. Δεύτερον, είναι προφανές πως διαχρονικά οι πλείστοι «Αρχηγοί» αυτού του τόπου -γενικά μιλούμε- είναι διαμαντάκια ακατέργαστα χωρίς ιδιαίτερη κατανόηση του πώς λειτουργεί Νομικά ένα ευνομούμενο κράτος.

«Οι παρευρισκόμενοι στη Μητρόπολη το επίμαχο βράδυ βοήθησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης». Κύπρος Μιχαηλίδης, πρώην Αρχηγός Αστυνομίας

Κάποιες συμπεριφορές -ατόμων που θα έπρεπε να γνωρίζουν καλύτερα- όχι μόνο ακουμπούν στα όρια ποινικών αδικημάτων αλλά χαρακτηρίζονται και από εγκληματική αφέλεια που δημιουργεί τον κίνδυνο οι πραγματικοί ένοχοι να ξεγλιστρήσουν των ευθυνών τους σε πολιτικό Δικαστήριο και να μετατραπούν από κατηγορούμενοι σε κατηγόρους. Μερικοί προφανώς νομίζουν πως η υπόθεση θα κλείσει με την όποια απόφαση της Ιεράς Συνόδου, πλανώνται όμως πλάνη οικτρά.

Και δημιουργείται το πρώτο ερώτημα: Ποιοι άραγε από τους παρευρισκόμενους στη Μητρόπολη είναι αυτοί που βοήθησαν στη διερεύνηση της υπόθεσης; Οι κουκουλοφόροι, οι σεκιουριτάδες, ή οι θρονικοί επίτροποι; Και πώς ακριβώς βοήθησαν; Υπήρχαν μήπως ανακριτές, νομικοί και δικαστές ανάμεσα στους κουκουλοφόρους ή τους θρονικούς επιτρόπους και δεν το ξέρουμε;
Δυστυχώς, από όπου και να πιάσουμε αυτή την υπόθεση στάζει απογοήτευση. Γνωστός μου, ιδιαίτερα θρησκευόμενος, έχει στεναχωρηθεί και δακρύσει πραγματικά -όχι με τσαρλατανισμούς, με αυθεντικά δάκρυα- με τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται στο χώρο της Εκκλησίας. Και τα δάκρυα του μπορεί να μην αποτελούν θαύμα, είναι όμως ράπισμα σε όσους εξευτελίζουν την Θρησκεία και την Πίστη και δυστυχώς είναι πολλοί. Το πλέον τραγικό; Οι περισσότεροι βρίσκονται στους κόλπους της Εκκλησίας.

Κάποιος «υπεύθυνος» της Ελληνικής Τηλεόρασης -δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι χωρίς τομέα ευθύνης και στην ΕΤ όπως και στο ΡΙΚ- είπε πως πιστεύει ότι το τραγούδι που στέλνουμε στην Eurovision ίσως δεν πάρει υψηλή βαθμολογία από Ελλάδα από τη στιγμή που προτάθηκε και εκεί και είχε απορριφθεί. Μια λογική υπόθεση θα μπορούσε να πει κάποιος, αν βρισκόμασταν σε ένα λογικό τόπο.

Επειδή όμως ως γνωστόν βρισκόμαστε σε έναν πελλότοπο, η πιο πάνω αδιάφορη δήλωση ενός στελέχους της Ελληνικής Τηλεόρασης έγινε αφορμή για ένα νέο Τρωικό πόλεμο. Ούτε πως δίπλα μας γίνονται δύο φοβερά επικίνδυνες συρράξεις και βρισκόμαστε μια ανάσα από τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για κάποιους το μόνο enent της χρονιάς που έχει σημασία είναι η Eurovision και το πόσους βαθμούς θα μας δώσει η Ελλάδα. Κωμικότητα, 12 βαθμοί. Το τρόπαιο της φαιδρότητας δεν το χάνουμε ποτέ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ!ΣΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

georgios agathocleous
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση