ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ασυμβίβαστο και Μπανανία

=ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί να μην ελέγχονται ως “μη νόμιμες” κάποιες χορηγίες του Υφυπουργείου Πολιτισμού, -το «πολιτισμού» πλέον το αναφέρουμε με αρκετή δόση υπερβολής- πλην όμως οι διαδικασίες πιθανόν να εμπίπτουν σε περιπτώσεις ασυμβίβαστου, μου ανέφερε φίλος νομικός.

Εξάλλου όλοι στην Κύπρο γνωρίζουμε πως ότι είναι νόμιμο -ή καλύτερα νομότυπο- δεν είναι κατ ανάγκη ηθικό ή δεοντολογικό. Συχνά συμβαίνει το αντίθετο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσφατο περιστατικό με το Σύμβουλο του Υφυπουργού.

Δεν έχω χρόνο, για άλλο πόνο. Μιχάλης Χατζηγιαννης.

Οι νομότυπες -πλην όμως αντιδεοντολογικές και παντελώς ανήθικες- πρακτικές και χορηγίες πάνε δεκαετίες πίσω. Αν λοιπόν θα υπάρξουν ερευνώντες λειτουργοί καλό θα ήταν να σκαλίσουν αρκετά χρόνια στο παρελθόν. Τούς εγγυούμαι πώς θα βρουν σημεία και τέρατα.

Αν δε σκάψουν πολύ βαθιά, ίσως βρουν και αρχαία. Διότι, μην μας βλέπετε τώρα, πριν 3000 χρόνια είχαμε πραγματικό πολιτισμό που -αντί να τον κοροϊδεύουν όπως συμβαίνει σήμερα- τον ζήλευαν όλοι στην περιοχή μας. Από τότε, που η Κύπρος ήταν απ τα σημαντικά πολιτιστικά κέντρα της Μεσογείου, κάνουμε σταθερά βήματα προς τα πίσω...

Τώρα θα μου πείτε πως τα περί ασυμβίβαστου στην Μπανανία μας -όπου πρόεδροι διορίζουν συγγενείς και κουμέρες στο δημόσιο και στο προεδρικό- ακούγονται λίγο σαν ανέκδοτα. Και ευλόγως θα αναρωτηθείτε αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ποτέ αυτή η τόσο αρρωστημένη νοοτροπία. Τι να σας πω, χλωμό το βρίσκω, αλλά όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι; Dum spiro spero, δηλαδή όσο ζω ελπίζω.

Ερντογάν και Μητσοτάκης διατηρούν τις θέσεις τους και μάλιστα πιο ισχυροί από ποτέ. Θα είναι άραγε αυτό θετικό για τις όποιες αναμενόμενες εξελίξεις στο κυπριακό; Οψόμεθα…

Σαν Ονασαγόρας πάντως δεν πιστεύω -ή μάλλον δεν θέλω να πιστέψω- αυτό που ισχυρίζονται οι διάφοροι καχύποπτοι, ό τι δηλαδή τα ταξίδια του Προέδρου είναι για το θεαθήναι -τουριστικής φύσεως- και όχι πραγματική διάθεση για λύση. Σε κάθε περίπτωση σύντομα αναμένονται εξελίξεις και εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι ειλικρινείς και ποιοι μας (ξανά) δουλεύουν.

Ερευνών λειτουργός και για τον τρόπο που χειρίστηκε καταγγελίες και κόκκινους φακέλους η ΚΟΠ. Τι; Μισό λεπτό για να καταλάβω. Μου λέτε πως υπάρχουν σκιές για τον τρόπο διοίκησης του τεράστιου Γιώργου εκ Παραλιμνίου; Φέρτε μου αμέσως ένα συννεφάκι να πέσω σοκαρισμένος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση