ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Δεξιοί και Αδέξιοι

=ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δύο είναι οι προτεραιότητες του Ευθύμιου Δίπλαρου, τώρα που έγινε αναπληρωτής Πρόεδρος του Συναγερμού: πρώτον, να απαγορευθεί δια νόμου στα αγρινά να έχουν σεξουαλικές επαφές με συγγενείς τους και δεύτερο να καθιερωθεί σαν εθνικό μας ποτό το γάλα με τριαντάφυλλο!

Πέραν της πλάκας -που δυστυχώς δεν είναι και τόσο πλάκα- είναι δεδομένο πως δεν υπάρχουν λεκέδες διαφθοράς -τουλάχιστον όχι εξόφθαλμα- στο κοστούμι του Δίπλαρου ή στο φόρεμα της Αννίτας. Ούτε στην τριάδα των Αντιπροέδρων. Επίσης, κάποιοι από όσους απομακρύνθηκαν από τις ηγετικές θέσεις -από τις ανώτερες βαθμίδες μέχρι τις χαμηλότερες- δεν έχαιραν ευρύτερης αποδοχής και εκτίμησης, είτε στο κόμμα, είτε στην κοινωνία. Αυτά είναι τα θετικά με τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ.

Η τραγωδία της εποχής μας είναι πως η Αριστερά στρέφεται κατά του Έθνους και η Δεξιά κατά του Κράτους. Σαρλ ντε Γκωλ, Γάλλος Πρόεδρος

Όμως -και τα “όμως” είναι πολλά- υπάρχουν και βάσιμοι λόγοι αγωνίας για το μέλλον της παράταξης: η Αννίτα, εκτός από άπειρη, έχει μια μικρή εμμονή με το θέμα εικόνας κάτι που καταδεικνύεται όχι μόνο από την υπέρμετρη ενασχόληση με τα ΜΚΔ αλλά και από συγκεκριμένες ενέργειες όπως η άτοπη αντιπαράθεση τις προάλλες με τον τούρκο αξιωματούχο. Μια αντιπαράθεση που δεν έγινε επί της ουσίας αλλά καθαρά και μόνο για τα λάικς.

Όσον αφορά το Δίπλαρο, με αγχώνουν οι κατά καιρούς κωμικοτραγικές δηλώσεις του: από τις ‘αιμομιξίες των αγρινών”, στα “προφορικά έγγραφα” και στο “ευτυχώς που κάναμε το λάθος για να βρούμε την ευκαιρία να το διορθώσουμε’. Ο λαϊκισμός μπορεί να εκτοξεύσει απότομα άτομα και κόμματα (κλασικό παράδειγμα ο Τσίπρας με το ΣΥΡΙΖΑ) αλλά δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να σε πάρει πολύ μακριά σ οποιαδήποτε κανονική χώρα με νοήμονες ψηφοφόρους. Φυσικά, επειδή η Κύπρος δεν χαρακτηρίζεται ούτε σαν κανονική χώρα, ούτε με νοήμονες ψηφοφόρους, όλα μα όλα είναι πιθανά.

Όσοι αχάριστοι παραπονιούνται ότι ο Χριστοδουλίδης διόρισε Σύμβουλο Υπουργού νεαρή χωρίς πτυχίο πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην βιώσουμε ξανά ρεζιλίκια με επιλογή ατόμων που έχουν πτυχία μαϊμού. Δεν μπορεί να εμφανιστούν ψεύτικα πτυχία όταν δεν υπάρχουν καθόλου πτυχία! Εγώ είμαι μαζί του.

Πέραν της πλάκας, η 19χρονη καμιά ευθύνη δεν φέρει για το νέο ρεζιλίκι της απολιτίκ διακυβέρνησής μας. Η ευθύνη βαραίνει τον Πρόεδρο μα φυσικά και τον εμπλεκόμενο Υπουργό, που δεν θα ήταν άσχημο να διευκολύνει τις εξελίξεις με μια παραίτηση. Παραίτηση στην Κύπρο; Εδώ χαμογελάμε πικρά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση