ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Διαφθορά; Στη νήσο των αγίων;

=ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν φτάνουν τα εκατομμύρια -κάποιοι λεν δισεκατομμύρια- που χάσαμε σαν κράτος εξαιτίας της διαφθοράς διαφόρων αξιωματούχων μας τώρα θα πληρώσουμε πρόσθετα κονδύλια για να φέρουμε από το εξωτερικό -συγκεκριμένα τη Μεγάλη Βρετανία- «εγνωσμένου κύρους νομικούς» να βοηθήσουν στις έρευνες. Προφανώς πάμε ολοταχώς στην εποχή που η διαφθορά ήταν περιορισμένη, δηλαδή κάπου στο 1950.

Μπαίνουμε επίσης σε μια νέα εποχή στον αγώνα κατά της διαφθοράς: στο παρελθόν πετάγαμε στον κάλαθο των αχρήστων πορίσματα κύπριων νομικών, ενώ τώρα θα αρχίσουμε να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων και πορίσματα από ξένους -διεθνούς φήμης- νομικούς. Με περηφάνια βλέπω πώς γινόμαστε ιντερνάσιοναλ ρε παιδί μου.

Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία παρά οργανωμένη ληστεία; Ιερός Αυγουστίνος

Πάντως το περιστέρι στο λογότυπο της κυπριακής δημοκρατίας δεν το βλέπω και πολύ καλά. Και δεν είναι μόνο οι καταγγελίες του Φαίδωνος για περιστέρια βαποράκια που μεταφέρουν ναρκωτικά. Απογοητευμένος φίλος από τα τεκταινόμενα στην Μπανανία μας μου είπε αναστενάζοντας τις προάλλες «το πουλλίν επέτασεν». Αλλά δεν είμαι βέβαιος σε ποιο από όλα τα πουλιά αναφερόταν.

Συνάντηση με τους γύπες της ΑΗΚ είχε την περασμένη εβδομάδα ο Υπουργός Ενέργειας και φεύγοντας απ εκεί- πεφωτισμένος πια μετά τη συνάντηση- δήλωσε με στόμφο πως «δεν ευθύνεται η ΑΗΚ για την ψηλή τιμή του ηλεκτρισμού, αλλά κυρίως το κράτος». Πάλι καλά που δεν είπε ότι ευθύνονται οι πολίτες. Αθώε μου και απονήρευτε κύριε Υπουργέ, η ΑΗΚ -όπως έλεγε κι η γιαγιά μου- παίρνει στη βρύση πολλούς σαν εσένα και τους φέρνει πίσω άποτους. Τις δικαιολογίες της για τις εξωφρενικές τιμές του ηλεκτρισμού τις γνωρίζουμε όλοι αλλά και ένα παιδάκι 12 ετών αν μελετήσει λίγο μπορεί να τις αντικρούσει πανεύκολα.

Σαφέστατα φέρει ευθύνη και το κράτος το οποίο βολεύουν οι ψηλές τιμές γιατί δημιουργούν υψηλότερους φόρους και κατ επέκταση μεγαλύτερα έσοδα, αλλά καθόλου δεν χαλά αυτή η κατάσταση την ΑΗΚ. Αντίθετα, την βολεύει για να μπορεί να δίνει υπερπρονόμια σε κάποιους -να τονισθεί το κάποιους- λειτουργούς της. Αν θέλετε λοιπόν πραγματικά να βάλετε τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του κύριε υπουργέ ξεκινήστε από την ΑΗΚ και μην παρασύρεστε τόσο εύκολα από τις κουτοπονηριές και τις δικαιολογίες τους.

Με μεγάλη ταχύτητα έσπευσε η εκκλησία να τιμωρήσει τον νεαρό διάκο που βρέθηκε στις κερκίδες γηπέδου με ντουντούκα. Κρίμα που δεν επέδειξε την ίδια ευαισθησία η εκκλησία μας σε ιερωμένους που είχαν προβεί σε απείρως χειρότερες ενέργειες. Κρίμα που ιερείς που έπραξαν τα αίσχιστα ενίοτε τους κάλυπτε κιόλας. Κοτζάμ κανονάκια δρούσαν ανενόχλητα και δεν μας πείραζε η οχλαγωγία τους. Τώρα ξεσπάσαμε σε μια μικρή ντουντούκα;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΗΚ  |  Πρόεδρος  |  Προεδρικό  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση