ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Δίπλαρος και Πατάτα Ξυλοφάγου

=ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποιος μας το παραλάλησε; Ο ίδιος Δίπλαρος που έβαζε στοιχήματα για την εκλογή του Αβέρωφ, πριν αλέκτορας φωνήσαι, θεωρείται τώρα ο άνθρωπος του Χριστοδουλίδη στο Δημοκρατικό Συναγερμό και αυτός που θα παλέψει -παρασκηνιακά ή μη- για να δημιουργηθούν συγκλίσεις ανάμεσα στον Λόφο και την Πινδάρου.

Να μην ξεχνάμε τον ισχυρισμό πως ο Δίπλαρος διαλαλούσε -δεξιά και πιο δεξιά- ότι «σύντομα ο ΔΗΣΥ θα ήταν συγκυβέρνηση» και η διάψευση που ακολούθησε δεν έπεισε και πολλούς. Αυτά ακούει ο Φούλης -που δυστυχώς φέρθηκε σαν Foolish- και μονολογεί: «και συ τέκνον Βρούτε;» Τα ακούνε όμως και άλλοι -της δεδηλωμένης συγκυβέρνησης- και συνοφρυώνονται.

Η πατάτα μας είναι το επίκεντρο της υφηλίου. Κοινοτάρχης Ξυλοτύμπου

Ας περάσουμε τώρα σε άλλες πατάτες. «Το έργο ολοκληρώθηκε και είναι τώρα όπως το είχαμε εξαγγείλει αρχικά. Κοπιάστε να το δείτε. Δεν είναι πια το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μόνο της κοινότητάς μας αλλά και της Κύπρου ολόκληρης, ακόμη και της υφηλίου»! Τάδε έφη ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου στο δελτίο ειδήσεων του Άλφα αναφερόμενος στην περιβόητη πατάτα -όνομα και πράγμα- που κοσμεί (λέμε τώρα) την κοινότητά του.

Ο εχθρός του γελοίου είναι το γελοιωδέστερο και ο εχθρός της πατάτας είναι προφανώς το κολοκάσι. Που τα βρίσκετε αυτά τα φυντάνια, ρωτάει και ο τύπος στα ξεκαρδιστικά βίντεο των LUBEN.

Ο μικρός Νίκος, σε μια άβολη προσπάθεια να καταδικάσει το περιστατικό βίας εναντίον τουρκοκύπριας νεαρής, έβαλε στην κατσαρόλα 30 γραμμάρια «ναι μεν αλλά», έμπλεξε στην εξίσωση τον μακαρίτη Ραούφ Ντενκτάς και τα ανακάτεψε με 50 γραμμάρια δηλώσεων περί του ότι «εμείς είμαστε ένα αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό κράτος» και ότι «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα». Τώρα που κολλούσαν αυτές οι δηλώσεις με το περιστατικό μόνο ένας Θεός-και ίσως ο άγιος Μόρφου- γνωρίζουν.

Αγαπητέ Πρόεδρε σε συμβουλεύω να πάρεις ακόμη λίγους Συμβούλους διότι αυτοί που έχεις τώρα δεν σε προστατεύουν από ερασιτεχνικές αντιδράσεις. Άσε δε που η προσπάθειά σου να πείσεις πως η επίθεση δεν είχε ρατσιστικά κίνητρα ήταν το λιγότερο αστεία.

Και κάτι από την πολιτική ιστορία αυτού του τόπου για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι: Σαν σήμερα πριν 8 χρόνια και συγκεκριμένα στις 07/06/2015 ο Άντρος Κυπριανού επανεκλεγόταν γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ με 99 ψήφους από τους 105 συνέδρους, που μεταφράζεται περίπου σε ποσοστό 97%, νούμερο που θυμίζει Μακάριο στις δόξες του και Αγιατολάχ Χομεϊνί στο Ιράν της ισλαμικής επανάστασης. Το γεγονός πως δεν υπήρχε ανθυποψήφιος το λες και λεπτομέρεια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση