ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog ΔΗΣΥ στην Συμπολίτευση;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά από το κανάλι Σίγμα, έρχεται για να επιβεβαιώσει ξανά αυτό που όλοι γνωρίζουμε: η δημοτικότητα του Προέδρου κατρακυλά, σχεδόν κανείς δεν βλέπει πια φως στην άκρη του τούνελ και οι πολίτες βρίσκονται στα όρια κατάθλιψης.

Ο Jho Low δεν βρίσκεται στην Αμερική. Ονασαγόρας

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελένη Ξένου σε άρθρο της στην Καθημερινή θέτει το πιο καίριο ερώτημα που έχω εντοπίσει τους τελευταίους μήνες. Μήπως η πιο υπεύθυνη στάση που θα μπορούσε να τηρήσει ο Συναγερμός είναι -αντί να απομακρύνεται από την καταρρέουσα Συγκυβέρνηση- να ενταχθεί στη συμπολίτευση και να βοηθήσει να σωθεί ότι σώζεται; Βάζοντας το γενικότερο καλό της χώρας πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον; Τροφή για σκέψη…

Μια άκρως αρνητική εντύπωση δημιούργησε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης όταν δήλωσε πως οι οδηγοί στην Κύπρο έχουν συσσωρεύσει υπέρμετρους βαθμούς ποινής και αυτό δημιουργεί ένα «κοινωνικό πρόβλημα» (βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε). Όχι, κύριε Σαββίδη, το πρόβλημα δεν το δημιουργούν οι βαθμοί ποινής αλλά οι ασυνείδητοι οδηγοί οι οποίοι σκοτώνουν στο πέρασμά τους αγνοώντας κάθε μέτρο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και επιδεικνύοντας εγκληματική οδηγική συμπεριφορά. Εκστρατείες για δημιουργία οδηγικής συνείδησης χρειαζόμαστε και όχι να δικαιούμαστε περισσότερους βαθμούς ποινής ως επιβράβευση της οδηγικής μας ασυνειδησίας. Και σαφώς αναμένουμε περισσότερη υπευθυνότητα για το θέμα από τους βουλευτές μας.

Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε για εσωκομματικές εκλογές δηλώνει γεμάτος αυτοπεποίθηση ο Κασελάκης νιώθοντας προφανώς πως μπορεί να τις κερδίσει ξανά. Στέφανε μου δεν ξέρω αν θα βρεις αντίπαλο αλλά είναι σίγουρο πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συρρικνώνεται συνεχώς εσύ είσαι υπερβολικά αλαζονικός για να το αντιληφθείς.

Ενώ τα εισοδήματα του μέσου κύπριου πολίτη έχουν συρρικνωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια, έχει συμβεί ακριβώς το αντίθετο με τις απολαβές των κρατικών αξιωματούχων οι οποίες συνεχίζουν να φουσκώνουν ανεξέλεγκτα και έχουν αυξηθεί κατά (σχεδόν) 20%! Τι να πει κανείς; Ευλογούν καλά τα γένια τους οι πολυχρονεμένοι μας αξιωματούχοι, -που ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει σε αυτούς για να μας προσέχουν- δημιουργώντας όλο και μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ αυτών και των πληβείων που τους ψηφίζουν. Ένα κράτος δύο ταχυτήτων με ταλαίπωρους και ευνοούμενους.

Μιλώντας για ευνοούμενους, δεν μπορεί κανείς να μην αναφερθεί και στην περίπτωση ΡΙΚ, όπου, με βάση χθεσινό δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο, με διάφορες παράνομες και παράτυπες προαγωγές και άλλες αλχημείες, έχουν φουσκώσει το μισθολόγιο του ιδρύματος κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου πέραν του 30%. Τι κάνετε βρε αθεόφοβοι τι κάνετε;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Πρόεδρος  |  Προεδρικό  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ  |  ΕΔΕΚ  |  Εκλογές  |  ΡΙΚ  |  Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση