ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη

=ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι αναφορές που κάναμε τις τελευταίες μέρες στα οικονομικά του ΔΗΣΥ δεν ήταν τυχαίες και βασίζονται σε πολύ αξιόπιστες πληροφορίες εκ των έσω. Η κατάσταση είναι σοβαρή και τα χρέη πρωτοφανή. Είναι -όπως λέει και η γνωστή ατάκα- πολλά τα λεφτά, Άρη. Και πως θα καλυφτεί άραγε αυτή η τρύπα; Σαν Ονασαγόρας έχω μια εισήγηση: Ρώσους επενδυτές όπως έκαναν στην Πάφο και στον Άρη! Και να τους δοθούν οι θέσεις αντιπροέδρων, να γλυτώσουμε και τα έξοδα των εκλογών.

Μιλώντας για εκλογές, ο Φαίδωνας Φαίδωνος αποσύρει το ενδιαφέρον του για τις εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού αφήνοντας υπονοούμενα για σκοπιμότητες, ενώ κάνει και αναφορά σε διαχωρισμό όσων εντός του κόμματος στήριξαν Χριστοδουλίδη και όσων έκαναν το αντίθετο. Μα, αγαπητέ Φαίδων, αν διαπιστώνεις κακώς κείμενα στον σημερινό ΔΗΣΥ τότε ή ορθότερη επιλογή είναι να προσπαθήσεις να εκλεγείς σε ανώτερο επίπεδο ώστε να έχεις μεγαλύτερη δυνατότητα να τα διορθώσεις. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον εκ του πονηρού και έχουν να κάνουν με το μέτρημα «των κουκιών» του κάθε υποψήφιου.

Ανθεκτικές οι κυπριακές τράπεζες, δηλώνει ο Διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας κύριος Ηροδότου. Μάλιστα, τώρα ανακουφιστήκαμε. Ανθεκτικές οι τράπεζες, λοιπόν, οπότε δεν θα κουρέψουν ξανά την θεία μου, που έχασε τις οικονομίες μιας ζωής και από τότε είναι με τα ψυχολογικά της. Το θέμα όμως είναι πόσο ανθεκτικοί είναι οι πολίτες στις νέες δόσεις. Αυτό θα θέλαμε να μας σχολιάσετε κάποτε κύριε Ηροδότου. Και φυσικά αναμένουμε και την αντίδραση Κυβέρνησης και Βουλής και τις όποιες σκέψεις τους για απάμβλυνση του προβλήματος.

Ένα δισεκατομμύριο σχεδόν ο τζίρος των καζίνο και από αυτό περίπου μόνο 11 εκατομμύρια θα εισρεύσουν τελικά στα ταμεία του κράτους. Η περίπτωση φέρνει στο μυαλό συνειρμούς όσων τραγελαφικών βιώσαμε με τα δήθεν χρυσά διαβατήρια -που ήταν χρυσά βέβαια αλλά μόνο για μερικούς χρυσοχέρηδες- και όχι για το σύνολο της κοινωνίας. Κάποιοι θα φάνε με χρυσά κουτάλια λοιπόν και κάποιοι άλλοι -οι πολίτες αυτού του τόπου- θα μαζεύουν τα ψίχουλα. Τώρα εξηγείται και η επιμονή της προηγούμενης κυβέρνησης, έστω και στην εκπνοή της, -έστω και αν δεν τα κατάφερε τελικά- να διορίσει τα μέλη της Αρχής παιγνίων. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…

Στο σημείο αυτό, επειδή η στήλη είναι και εκπαιδευτική, να σημειώσουμε πώς η περιβόητη φράση «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» είναι παρμένη από την ταινία Λόλα, του 1964, όπου ο Νίκος Κούρκουλος μονομαχεί με τον Σπύρο Καλογήρου για τα μάτια μιας πτωχής πλην τίμιας πόρνης -της Λόλας- και στην ερώτηση «είναι ανάγκη να κτυπηθούμε;» απαντά με την θρυλική πλέον ατάκα «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»!

Μέσα σε όλα τα πρωτοφανή που συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο ακούσαμε προχθές και το σύνθημα που νομίζαμε πως δεν θα άκουγαν ποτέ σε αυτή τη ζωή τα αυτάκια μας: Άρης λαός πρωτάθλημα! Εντάξει το «λαός» πίνει λίγο νερό γιατί οι οπαδοί της συμπαθέστατης ομάδας του Άρη δεν φημίζονται για τον όγκο της κερκίδας τους, αλλά το πρωτάθλημα μια χαρά θα μπορούσαν να το πάρουν. Το ξανθό γένος του βορρά -δηλαδή οι Ρώσοι επενδυτές- θα μας σώσει τελικά; Πάντως, αν όχι εμάς, τουλάχιστον φαίνεται να σώζει τον Άρη. Για να επαληθευθεί και η άλλη μεγάλη προφητεία που λέει «τζε μιαν του Άρη». Επίσης, γάντι και στην προκειμένη περίπτωση είναι και η ατάκα του σημερινού μας τίτλου «είναι πολλά τα λεφτά -των επενδυτών- Άρη»!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση