ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Αλεπού με την κομμένη ουρά

=ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αν οι φήμες ευσταθούν τότε σύντομα θα δούμε τον σούπερ Μάριο να μετατρέπεται σε μήλο της έριδος ανάμεσα σε Μαρίνο Σιζόπουλο (που εκπροσωπεί την ΕΔΕΚ) και Δημήτρη Παπαδάκη (που εκπροσωπεί τη διαγραμμένη ΕΔΕΚ και ίσως ένα νέο σοσιαλιστικό κίνημα) αφού και οι δύο στοχεύουν σε συνεργασία με τη ΔΗΠΑ για τις ευρωεκλογές. Ο λόγος; Χωρίς μια τέτοια συνεργασία η διαθέσιμη έδρα πολύ πιθανόν θα καταλήξει στο ΕΛΑΜ.

Σε περίπτωση πάντως που δημιουργηθεί ένα τέτοιο φλερτ ο σούπερ Μάριο πριν πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ζητήσει και την άποψη του Νίκου. Όχι δεν εννοώ τον Νίκο Χριστοδουλίδη ούτε τον Νικόλα Παπαδόπουλο, παρόλο που εννοείται πως και αυτοί θα θελήσουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις. Αναφέρομαι όμως στον άλλο Νίκο, αυτόν με τα δύο πολιτικά γραφεία. Η συμβουλή του πρώην προέδρου εικάζεται πως θα είναι η εξής: αν δεν μπορείς να γίνεις βασιλιάς γίνε ο πατέρας του βασιλιά, δηλαδή του ευρωβουλευτή.

Πλησίασε τον θρόνο σαν αλεπού, βασίλεψε σαν τίγρης και πέθανε σαν σκυλί. (Ο ιστορικός Τάκιτος για τον βασιλιά Ηρώδη)

Μιλώντας για πολιτικά γραφεία και εκλογές η σκέψη αναπόφευκτα πάει στον Αβέρωφ Νεοφύτου. Σκληροπυρηνικός οπαδός του μου έλεγε τις προάλλες πως ο Φούλης της καρδιάς μας όντως σκέφτεται το ενδεχόμενο να κατέλθει σαν υποψήφιος ευρωβουλευτής. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του πολιτικού αλλά προσωπικά δυσκολεύομαι να το πιστέψω: όταν έχεις υπάρξει πρόεδρος του μεγαλύτερου και για 10 συνεχόμενα χρόνια κυβερνώντος κόμματος, οτιδήποτε άλλο ακούγεται σαν υποβάθμιση (σαν να λέμε από δήμαρχος κλητήρας, με κάθε σεβασμό προς την συμπαθή τάξη των κλητήρων). Από την άλλη μια διαφυγή προς τις Βρυξέλλες θα ήταν ψυχολογική ανάταση αφού δεν θα χρειάζεται να βλέπει κάθε μέρα όσα του θυμίζουν τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος. Πάντως, αμαρτία εξομολογημένη, εμένα μου λείπει το ότι δεν βλέπω καθημερινά στις ειδήσεις τον Φούλη. Και, πείτε με μαζοχιστή, αλλά σχεδόν μου λείπει ακόμη και ο Αναστασιάδης. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και δη του δημοσιογράφου.

Το σίγουρο είναι πως στο πολιτικό γραφείο του Φούλη -που πρέπει να τονισθεί πως είναι Φούλης αλλά όχι Foolish- επικρατεί πυρετός διεργασιών και συναντήσεων με σκοπό να επανέλθει η αλεπού της Αργάκας ξανά στο προσκήνιο. Οι όποιες περαιτέρω ενέργειες θα εξαρτηθούν σε κάποιο βαθμό και από τα αποτελέσματα των ενδοκομματικών εκλογών στο Συναγερμό αφού θα καταδείξουν πόση επιρροή ασκεί ακόμη στο κόμμα ο Αβέρωφ και πόση ο Νίκαρος -και κατ επέκταση ο Χριστοδουλίδης-.

Πιέζει συνεχώς τις Τράπεζες ο Υπουργός Οικονομικών για να βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα στο καυτό θέμα των επιτοκίων. Δεν ξέρουμε αν οι προσπάθειές του καρποφορήσουν, εκτιμιούνται όμως και έχουν κάποια -έστω συμβολική- σημασία.

Πάντως ο Σύνδεσμος προστασίας δανειοληπτών ζητά άμεσες και λειτουργικές λύσεις αφού, όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του, οι εκκλήσεις και οι αυστηρές συστάσεις δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα οποιοδήποτε απτό αποτέλεσμα. Δύσκολοι καιροί για δανειολήπτες και πρίγκιπες. Ρωτήστε και τον Νικόλα τι τράβηξε στα γενέθλιά του για ένα Happy Birthday που του τραγούδησε ο Χατζηγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση