ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Αναστασία, ο Κωστρίκης και οι Ταλιμπάν

=ΠΕΜΠΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Να ξεκινήσουμε σήμερα με την ευχή η λίστα των νεκρών του φοβερού δυστυχήματος στην Ελλάδα να μην μεγαλώσει άλλο. Δυστυχώς τα αίτια αυτής της συγκλονιστικής καταστροφής είναι σαθρές καταστάσεις που θυμίζουν έντονα αντίστοιχες κυπριακές και στον πυρήνα τέτοιων συμφορών βρίσκεται πάντα διαφθορά ή/και προσπάθεια μεγιστοποίησης κερδών συμβιβάζοντας το κόστος για ασφαλιστικές δικλείδες. Ενίοτε φυσικά στα αίτια προστίθενται η ανικανότητα αρμοδίων αλλά και η αιώνια τσαπατσουλιά και ο ωχαδερφισμός της φυλής.

Η τραγωδία με την αεροπορική πτήση της Ήλιος είχε πολλά κοινά με αυτή στα Τέμπη και ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να μην κρυφτούν όλοι πίσω από το λάθος ενός Σταθμάρχη όπως κρύφτηκα τότε πίσω από τους πιλότους. Το ότι εν έτη 2023 η αφηρημάδα ενός ανθρώπου μπορεί να στείλει δεκάδες νέους στο θάνατο είναι από μόνο του ένα τεράστιο σκάνδαλο που απαιτεί διεξοδική διερεύνηση. Αιωνία η μνήμη των θυμάτων, κουράγιο σε όσους αφήνουν πίσω και μακάρι το τραγικό αυτό δυστύχημα να γίνει η απαρχή για νέες διαδικασίες που δεν θα επιτρέψουν επανάληψη μιας τέτοιας ανείπωτης καταστροφής.

Αυτοί που λένε πως η θρησκεία δεν έχει σχέση με την πολιτική δεν ξέρουν τι πάει να πει θρησκεία. Μαχάτμα Γκάντι

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζητά από τους υπουργούς του να βάλουν τον πήχη ψηλά. Ελπίζουμε όχι τόσο ψηλά ώστε τελικά να περάσουν από κάτω διότι κάτι τέτοιο έπαθε ο ίδιος. Σε κάθε περίπτωση, αν και το ξεκίνημα του νέου Προέδρου δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδανικό, αναμένουμε στη συνέχεια τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα.

Πιάσαμε 13άρι αλλά όχι στο ΠΡΟΠΟ. Δεκατρείς αστυνομικοί θα φρουρούν τον πρώην πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη! Ναι, δεκατρείς παρακαλώ και αν ο αριθμός σας φαίνεται γρουσούζικος καλύτερα να μην ψάξετε για το κόστος διότι πραγματικά θα το βρείτε εξοργιστικό, θα πάθετε ταμπλά και η γρουσουζιά του 13 θα επαληθευτεί! Ούτε τον Τραμπ να είχαμε για πρώην. Φυσικά η μεγάλη φρουρά είναι πάντα χρήσιμη διότι κανείς δε ξέρει πότε θα χρειαστεί να πεταχτεί κάποιος στο περίπτερο ή στο σούπερ μάρκετ και πότε θα χρειαστεί να φέρει κάποιος τα σουβλάκια αν αργεί ο ντελιβεράς. Τι είναι άραγε κωμικό, τι τραγικό και τι το ανάμεσό του; Welcome my friends to Cyprus!

Διπλάσιοι θα είναι αυτοί που θα φρουρούν τον νέο πρόεδρο, περίπου είκοσι έξι! Τι να πει κανείς, ούτε Αμερική με πλανητάρχες να είμασταν. Κάποιοι φαίνεται πρέπει να παίρνουν και τα παιδιά στο ιδιωτικό Σχολείο, για το οποίο ακόμη πληρώνει ο φορολογούμενος. Ζητείται μέτρο, ζητείται ελπίς. Και ζητείται από τον νέο Πρόεδρο να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα χρηστής διοίκησης και σεβασμού των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος ταλαιπωρείται αφόρητα για να πληρώσει στο τέλος του μήνα τους λογαριασμούς. Αναμένουμε δείγματα γραφής.

Θυμάστε τον Λεόντιο Κωστρίκη; Ναι, είναι ο καθηγητής ιολογίας που κυριαρχούσε στην κυπριακή επικαιρότητα στο ξεκίνημα της πανδημίας. Σας έχω νέα του: λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση για το νέο υπουργικό συμβούλιο ο κύριος Κωστρίκης έκανε πρόβα -κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά- το υπουργικό του κοστούμι. Είχε μάλιστα δεχθεί και αρκετή πίεση από τον νέο Πρόεδρο για να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας. Τι μεσολάβησε και τα σχέδια άλλαξαν παραμένει άγνωστο. Το ενδεχόμενο αυτό πάντως δεν είχαν δει με θετικό μάτι οι αρνητές του κορονοϊού (ναι, υπάρχουν και τέτοιοι στους υποστηριχτές του Χριστοδουλίδη και είναι αρκετοί). Σε κάθε περίπτωση το τελικό τηλεφώνημα για να μεταβεί στο προεδρικό δεν ήρθε ποτέ και ο Kωστρίκης αφιερώνει στον Πρόεδρο ένα αγαπημένο τραγούδι του Μιχάλη Χατζηγιάννη: Αν μου τηλεφωνούσες (θα ερχόμουν).

Κάποιος άλλος που ετοιμαζόταν για να αναλάβει καθήκοντα Υπουργού ήταν και ο Γιώργος Βαρνάβα, που επίσης κόπηκε την τελευταία στιγμή. Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση, το ποιος αντέδρασε έντονα και κατάφερε να αποτρέψει αυτό το διορισμό είναι νομίζουμε εξόφθαλμο. Και ναι, αυτή δεν ήταν η μόνη αντίρρηση που είχε ο Σιζόπουλος για το διαγραφόμενο Υπουργικό, αλλά ήταν σίγουρα η πιο έντονη: βλέπετε, η κόντρα του με το Βαρνάβα είναι πολύ γνωστή και χρονολογείται.

Μια άλλη παραλίγο Υπουργοποίηση ήταν αυτή της Αναστασίας Παπαδοπούλου αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι και γιατί την απέτρεψαν. Aναφέρεται έντονα το όνομα του Προέδρου της ΔΗΠΑ Μάριου Κάρογιαν, αλλά δε νομίζουμε αυτό να ευσταθεί αν λάβουμε υπ’ όψη και την -αναγκαστική- επαναπροσέγγισή του με το Νικόλα.

Φίλος με πρόσβαση στα ενδότερα του Προεδρικού μου ανέφερε πως η Αναστασία -που προσωπικά θεωρώ αξιόλογη- στηρίζει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σε σημείο που κάποιοι χριστιανοταλιμπάν στον περίγυρο του Χριστοδουλίδη -ω ναι, υπάρχουν και τέτοιοι, είναι πολλοί και φημίζονται για την «αγάπη προς τον συνάνθρωπό» τους- πίεζαν για μη περίληψή της στο κυβερνητικό σχήμα. Το μεταφέρω με επιφύλαξη αλλά από θρησκόληπτους -και οπαδούς του Μόρφου-μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα. Χέρια ψηλά μαζί τους σήκωσε και η Επιστήμη και ο Θεός ο ίδιος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Καλώς έγινε η αποκοπή του της ιολογίας Κωστρίκη.
Καλώς έγινε και η αποκοπή της υποστηρίζουσας τους ΛΟΑΤΚΙ.
Κακώς έγινε διορισμός του Χατζηγιάννη, σε Υφυπουργείο.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση