ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η εφεύρεση της ταχινόπιτας

=ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο υφυπουργός καινοτομίας κύριος Φίλιππος Χατζηζαχαρίας ανέφερε σε συνέντευξή του με στόμφο δήλωση μελλοντολόγου -όπως λέμε χαρτορίχτρα με διδακτορικό- ότι “ποτέ το μέλλον δεν ήταν τόσο προσωρινό”. Ουάου. Πρώτον, μια τέτοια διαπίστωση θα μπορούσε να την κάνει και ένα παιδί του δημοτικού. Δεύτερον, αν η Κυβέρνηση θα αρχίσει να βασίζεται σε μελλοντολόγους, αστρολόγους και καφετζούδες να μας το πουν έγκαιρα να μεταναστεύσουμε σε κάποια χώρα όπου ο Ερμής δεν θα είναι συνεχώς ανάδρομος.

Είχα μια υποψία πώς με κάποιες επιλογές του Χριστοδουλίδη θα είχαμε προβληματάκια, όμως πώς θα φτάναμε σε επίκληση καφετζούδων και χαρτοριχτρών δεν το περίμενα.

Όταν όλα τα άλλα έχουν χαθεί, το μέλλον είναι ακόμη εκεί. Λέσλι Μποβί, αμερικανίδα πορνοστάρ

Πρέπει να σηκώσουμε πάνω τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά δήλωσε στο συνέδριο του ΔΗΚΟ ο πρίγκηψ της καρδιάς μας. Δουλειά ακούω, τώρα που τέλειωσαν -ας ελπίσουμε- τα ευτράπελα των διορισμών. Πάντως μη βιάζεστε Νικόλα για να μη σκίσετε και κανένα… μανίκι. Εξ άλλου τι είναι μια πενταετία μπροστά στην αιωνιότητα.

Επίσης να θυμίσουμε στον εθνικό μας πρίγκιπα πως η οικογένεια του με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βρίσκεται στην εξουσία από το 1960. Θα αναμέναμε λοιπόν από τον ίδιο να σήκωνε τα μανίκια και να στρωνόταν στη δουλειά λίγο νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην νέα απόπειρα. Εξ άλλου, όπως λέει κι ο ποιητής, “η δουλειά κάνει τον άντρα, το γιαπί το πηλοφόρι το μυστρί.”

Η άλλη συγκλονιστική ατάκα που ο Νικόλας απηύθυνε στο μικρό Νίκο κατά το συνέδριο της -συννεφιασμένης- Κυριακής ήταν η εξής: αν δεν έβαζες υποψηφιότητα θα έπρεπε να σε εφεύρουμε. Εντάξει, είπαμε να παινέψουμε το σπίτι μας πριν πέσει και μας πλακώσει, αλλά κάπου ξεφύγαμε. Ούτε για εφεύρεση του Γκράχαμ Μπελ να μιλούσαμε. Κόψε κάτι πρίγκιπά μου, κόψε κάτι…

Η φοβερή δήλωση περί εφεύρεσης Χριστοδουλίδη ακολουθεί άλλες πρόσφατες επικές ατάκες όπως τα περί κανιβαλισμού σε επικρίσεις κυβερνητικών χειρισμών (βλέπε πιο κάτω και σχετική δήλωση βουλευτή του ΔΗΚΟ) και φυσικά την αλησμόνητη συνομιλία του με το ρομπότ της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η συμβουλή της στήλης προς το Νικόλα (τον οποίο κατά βάθος συμπαθώ) είναι να ψάξει επειγόντως καλό επικοινωνιολόγο που θα έχει το θάρρος να τον διορθώνει και δεν θα κοπιάρει σλόγκαν με άθλια μετάφραση. Για το καλό του.

Ιδιαίτερα επικριτικός υπήρξε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης για τις πρόσφατες σκανδαλώδεις επιλογές συνεργατών, αναφερόμενος σε “αυθαίρετους τρόπους σκέψης, προκλητικούς διορισμούς, φέουδα και επαναλαμβανόμενα λάθη”. Εξ ιδίων λοιπόν τα βέλη Νικόλα Παπαδόπουλε. Κανιβαλίζει μήπως και ο βουλευτής σας;

Για τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον μέσο κύπριο, όπως για παράδειγμα την Γιουροβίζιον και το τεσσάρι που έδωσε η Ελλάδα στην Κύπρο, θα έχουμε εκτενή ανάλυση αύριο. Μέχρι τότε, να προσέχετε από τους μελλοντολόγους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση