ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η εγχείρηση επέτυχε, ο ασθενής απέθανε

ΤΡΙΤΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο η κατάσταση για τα έργα στη Μαρίνα και το Λιμάνι της Λάρνακας είναι πλέον ξεκάθαρη NOT. Θυμίζει περισσότερο το γνωστό διφορούμενο χρησμό της Πυθίας: ήξεις αφήξεις οὐκ εν πολέμω θνήξεις. Προς το παρόν φαίνεται πως η ανάδοχος εταιρεία θα καταθέσει μέρος του ποσού της εγγυητικής και στη συνέχεια βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι, ή όπως έλεγε η γιαγιά μου «στύλλον στύλλον άνεσην».

Οι Λαρνακείς θέλουν φυσικά να πιστεύουν πως νενικήκαμεν και πως -όπως λέει και ο Ρουβάς- «όλα καλά θα μας πάνε», πλην όμως η νίκη μπορεί να είναι πύρρειος, ανάλογη με αυτή της περίπτωσης του τερματικού στο Βασιλικό. Μια άλλη έκφραση που θα μπορούσε πολύ γλαφυρά να περιγράψει την κατάσταση είναι αυτή που λέει «η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απέθανε».

Είμαι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Στέφανος Κασελάκης

Δυστυχώς, με συμφωνίες που μπάζουν από παντού -κι ας συνομολογούνται από άριστους των αρίστων- είμαστε καταδικασμένοι, σε αντίθεση με τον Κίμωνα που «και νεκρός ενίκα», εμείς -αν και θεωρητικά ζωντανοί- να χάνουμε συνεχώς.
Όσο και αν απεχθάνομαι να γίνομαι μάντης κακών πολύ φοβάμαι πώς έχουμε ακόμη πολλά δυσάρεστα επεισόδια να παρακολουθήσουμε σε αυτό το σίριαλ. Γιατί; Διότι, όπως θα έλεγε και ένας πολυχρονεμένος μας ηγέτης κλείνοντας το μάτι, «This is Cyprus».

Το πρόβλημα υπογεννητικότητας της Ελλάδας είναι γνωστό, κανείς όμως δεν περίμενε να το έχει σαν θέμα ανάρτησής του ο Έλον Μασκ. Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος έγραψε στο τουίτερ (που πλέον είναι δικό του και ονομάζεται Χ) πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πληθυσμιακή κατάρρευση εξαιτίας της υπογεννητικότητας. Όπως είχε πει κάποτε και ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης «μαμάτε γιατί χανόμαστε».

Οι μοναχοί της μονής του Αβακούμ στο Φτερικούδι ζητούν επανεγκατάστασή τους εκεί για να συνεχίσουν προφανώς να φτιάχνουν κρέπες και άλλα νόστιμα εδέσματα καθώς επίσης το κυριολεκτικά θαυματουργό τους έργο. (Ολόκληρο εργοτάξιο παραγωγής θαυμάτων είχαν στήσει). Φήμες λένε πως μόλις κατατέθηκε το σχετικό αίτημα από τους δικηγόρους των μοναχών -και όχι του διαβόλου- φωνή μεγάλη ακούστηκε από τον ουρανό φωνάζοντας «Έξωωωω».

Ο Στέφανος Κασελάκης δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πώς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μπράβο για την αυτοπεποίθησή του παρόλο που μάλλον βρίσκεται σε μια κατάσταση που οι νεαροί περιγράφουν με τη λέξη delulu, από το delusional.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση