ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Χιονάτη και οι 7 πρόεδροι

=ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στο βιβλίο του «7 προεδρικά πορτραίτα» ο κύριος Χατζηκωστής παρουσιάζει εφτά κύπριους προέδρους με φοβερές αδυναμίες. Δεν γνωρίζουμε πόσο αντικειμενικός είναι στην κρίση του ο κύριος Χατζηκωστής, αλλά το σίγουρο είναι ότι γνώρισε και τους εφτά και μάλιστα πάρα πολύ καλά μέσα από την πολυετή δράση του ως δημοσιογράφος και εκδότης. Σχεδόν με όλους είχε κατά καιρούς κραυγαλέες διαφωνίες, ιδίως με τον Νίκο Αναστασιάδη. Στις εκδηλώσεις του Δία είχε πάντα κάποια όχι και τόσο ευγενικά λόγια να πει για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία, κάτι που έφερνε συχνά σε δύσκολη θέση τον Νίκο Αναστασιάδη, όποτε παρευρισκόταν. Και όλοι φυσικά θυμούνται το πρόσφατο περιστατικό όταν πλήθος διαμαρτυρόμενων για τα μέτρα του κορωνοϊού είχε προβεί σε βανδαλισμούς στις εγκαταστάσεις του Δία και ο κύριος Χατζηκωστής με οργίλο ύφος και κουνώντας το δάχτυλο φώναζε στον Αναστασιάδη ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία «να αποδείξει ότι υπάρχει» και κατ’ επέκταση να περισώσει την αξιοπιστία του κράτους και του εαυτού του. Είναι λοιπόν δεδομένο ότι η υποβόσκουσα κόντρα των δύο ανδρών χρονολογείται, αλλά κανείς δεν ανέμενε πώς αυτή η αντιπαλότητα θα συνεχιζόταν και μετά το πέρας της θητείας του κυρίου Αναστασιάδη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: ο κύριος Χατζηκωστής έκανε αναφορά σε πολύ αρνητικές εκτιμήσεις που του είχε εκμυστηρευθεί ο πρώην πρόεδρος σχετικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό κύριο Μητσοτάκη, με αναφορές μεταξύ άλλων σε άστοχες παρεμβάσεις του Έλληνα πρωθυπουργού σε θέματα της κυπριακής κυβέρνησης. Oπως ήταν αναμενόμενο ο πρώην Πρόεδρος διέψευσε τους ισχυρισμούς του κυρίου Χατζηκωστή, ο οποίος όμως επανήλθε διαψεύδοντας τη διάψευση (μην ζαλιστείτε ακόμη) του Νίκαρου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο κύριος Αναστασιάδης έχει δημιουργήσει ρεκόρ διαψεύσεων του ίδιου του του εαυτού, με λόγια και με πράξεις! Holy shit που λένε και στο χωριό μου.

Είτε θα συμμορφωθείτε λέει ο πρόεδρος στους χούλιγκαν, είτε τα παιχνίδια θα διεξάγονται χωρίς φιλάθλους! Με λίγα λόγια, συνταγή «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι». Το συζητούσα σήμερα με πρώην φανατικό οπαδό του Προέδρου -ναι, υπάρχουν ήδη πρώην οπαδοί- και σαν φίλαθλος ήταν έξαλλος με αυτό που είχε ακούσει. Και δικαιολογημένα: είναι σαν να λέμε στους δολοφόνους «είτε θα σταματήσετε να σκοτώνετε είτε θα πάει όλος ο κόσμος φυλακή». Κάτι που είναι εξόφθαλμα άδικο. Διότι, κύριε Πρόεδρε, δεν γίνεται να τιμωρούνται όλοι για τη συμπεριφορά μερικών και την ανικανότητα των μηχανισμών του Κράτους να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη. Όταν οι οποιοιδήποτε χούλιγκαν προβαίνουν σε επεισόδια η λύση δεν είναι να τιμωρηθεί ολόκληρος ο φίλαθλος κόσμος της Κύπρου αλλά απλώς να συλληφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που κάνουν τα επεισόδια. Με λίγα λόγια δεν γίνεται για την ανικανότητα του Κράτους να τιμωρείται ο απλός πολίτης. Πόσο πιο απλό να το κάνουμε κύριε Πρόεδρε;

Με ένα μπουκέτο κόκκινα άνθη υποδέχθηκε ο κύριος Στεφάνου την Αννίτα στα γραφεία του ΑΚΕΛ. Η συμβολική κίνηση θύμισε σε όλους το φλερτ Φεβρουαρίου -μήνα του Αγίου Βαλεντίνου- μεταξύ ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Ένα φλερτ που παραλίγο να γίνει επίσημη σχέση στις πρόσφατες Προεδρικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση Στέφανου ήταν όμορφη και σκόρπισε χαμόγελα σε μια εποχή που τα χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

Για τη δημόσια αντιπαράθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα στο Χριστόφορο Τορναρίτη, άλλως Νέβερσαρέντερ και στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, -άλλως γενικό ελεγκτή- και την αλγεινή εντύπωση που αυτή δημιούργησε θα αναφερθούμε σε μελλοντική στήλη.

Καλό κουράγιο -όπως λέμε καλό παράδεισο- σε όλους εμάς που είχαμε την τύχη να γεννηθούμε στη νήσο των Αγίων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση