ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ιδού ο Μεσσίας. Έρχεται;

= M. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με τον Φούλη η Οικονομία μας θα έβλεπε Ανάσταση, μου είπε χθες φίλος Φουλικός (κλίνεται όπως το δουλικός). Θα ήταν ο Μεσσίας των οικονομικών μας προβλημάτων και θα τρώγαμε όλοι με χρυσά κουτάλια. Τότε εγώ ρώτησα αφελώς «Μα δεν είναι αυτός που οδήγησε το ΔΗΣΥ στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση;» Ο φίλος με κοίταξε σιωπηλός. Φαντάζομαι πως σκέφτηκε, όπως κι εγω: «δείξε μου το κόμμα σου να σου πω ποιος είσαι».

Έκτακτη σύσκεψη στο προεδρικό με θέμα τα μέτρα εναντίον ελληνοκυπρίων για συνεργασία με άτομα που βρίσκονται σε διεθνείς λίστες κυρώσεων. Στο τέλος της σύσκεψης εκδόθηκε και ανακοίνωση που λέει πως «οι αποφάσεις ελήφθησαν με αποκλειστικό γνώμονα τη διαφύλαξη του ονόματος της Κύπρου ως αξιόπιστου χρηματοοικονομικού και επιχειρηματικού κέντρου»! Εντάξει, εδώ κάπου το έχουμε τερματίσει. Διότι, σίγουρα θέλουμε να παινέψουμε το σπίτι μας για να μην πέσει και μας πλακώσει αλλά, «αξιόπιστο χρηματοοικονομικό κέντρο» θα μπορούσε να μας χαρακτηρίσει μόνο ένας πρώην πρόεδρος της Βουλής, κλείνοντάς μας το μάτι και λέγοντας με νόημα το κλασικό σλόγκαν this is Cyprus! Απ την άλλη κι η καρακάξα το δικό της καρακαξάκι το βλέπει σαν το ομορφότερο από όλα τα πουλιά, οπότε γιατί να μην βλέπουμε και εμείς την αξιοπιστία μας σαν διεθνές πρότυπο… Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε μειδιάματα και ποικίλα ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Δείξε μου το κόμμα σου να σου πω ποιος είσαι

Ο εθνικός μας Πρίγκιπας κουβαλά το δικό του σταυρό κι ανεβαίνει Γολγοθά διότι κάποιοι στο κόμμα τον έχουν πρήξει με παράπονα. Βλέπετε περίμεναν πολλοί να βολευτούν στην Συγκυβέρνηση μα ο Χριστοδουλίδης ύψωσε τα χέρια και είπε «ένας είμαι πόσους να προλάβω να διορίσω;»

Στο ΑΚΕΛ όσο κι αν ακούγεται απίστευτο υπάρχουν δύο άτομα που αμφισβητούν τον Στεφάνου και μετρούν τα κουκιά τους (και τα κόκκινα αυγά τους) για να το δηλώσουν επίσημα. Ειδικά ο ένας, αν το πράξει, θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη στον κόκκινο ηγέτη της καρδιάς μας, που θα αναφωνήσει -σαν άλλος Καίσαρας- «κι εσύ τέκνον Βρούτε;»

Ο Χριστοδουλίδης ανέλαβε την ευθύνη για τα τραγελαφικά με τους σέρβερς και τον συγχαίρω γιατί είναι ίσως ο πρώτος πρόεδρος που αναλαμβάνει ευθύνη για οτιδήποτε σε αυτό τον τόπο, κι ας ευθύνεται λιγότερο απ’ όσο οι προκάτοχοί του για τη συγκεκριμένη ματσαράγκα.

Από την άλλη όμως, πώς άραγε μεταφράζεται πρακτικά -και όχι απλώς φραστικά- αυτή η ανάληψη ευθύνης; Όχι τίποτε άλλο, να μην θυμίζει προπονητές που αναλαμβάνουν μεν την ευθύνη αλλά συνεχίζουν με την ίδια ενδεκάδα, το ίδιο λάθος σύστημα, το ίδιο άθλιο θέαμα και συνεχόμενες ήττες. Ας προβεί λοιπόν σε κάποιες αλλαγές, έστω και για το θεαθήναι. Εξάλλου το να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ή πιο…κουτουρού, είναι σχεδόν αδύνατο.

Καλή Ανάσταση. Μην χάσετε τον Ονασαγόρα στην έντυπη Καθημερινή της Κυριακής. Υπάρχει λόγος…Καλός Λόγος!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση