ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ιστορίες για Αγρίους και άλλους ιθαγενείς

ΠΕΜΠΤΗ 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πριν αρκετό καιρό η στήλη σας πληροφόρησε πως σε παραλιακή πόλη της Κύπρου (και συγκεκριμένα στην πόλη του Ζήνωνα) μεγάλο επενδυτικό έργο αντιμετώπιζε κίνδυνο περιπλοκών ή ακόμη και ματαίωσης. Αμέσως μετά -και όπως ήταν αναμενόμενο- ακολούθησαν καθησυχαστικές δηλώσεις για να διαψεύσουν το σχόλιο του Ονασαγόρα. Δυστυχώς όμως, όπως πάντα, η πληροφόρηση της στήλης επαληθεύτηκε.

Και για να προσθέσει στην κωμικοτραγικότητα της κατάστασης ο αρμόδιος Υπουργός αντί να μας διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει περιμένει λέει να δει την έναρξη των έργων και μέχρι τότε δηλώνει ανήσυχος. Εμείς να δεις πόσο ανήσυχοι είμαστε τώρα που αντιληφθήκαμε ότι κανένας δε γνωρίζει τι γίνεται. Για μια ακόμη φορά ένα μεγαλεπήβολο έργο φαίνεται πως τροχοδρομήθηκε με περίεργες διαδικασίες. Αν πω ότι εκπλήττομαι θα ήταν ψέμα.
Κάποιος νοίκιαζε αποθήκες από το κράτος προς 6.500€ ετησίως και ακολούθως υπενοικίαζε σε άλλη υπηρεσία του κράτους προς 135.000€ το χρόνο. Βάλτε πολλά θαυμαστικά, θα χρειαστούν. Και αυτό γινόταν για πάρα πολλά χρόνια χωρίς ποτέ κανένας να πάρει χαμπάρι, να παραπονεθεί ή να κατηγορηθεί. Στο τέλος μια βροχή κατέστρεψε το πολύτιμο περιεχόμενό των αποθηκών -φάρμακα- αφού όπως φάνηκε σε σχετικές φωτογραφίες δεν πληρούσαν καν τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας. Υπάρχει κανείς που πιστεύει πως αυτός ο τόπος έχει σωτηρία; Όσα τάματα κι αν κάνουμε στη μονή Αβακούμ;
Στα 4 εκατομμύρια ευρώ οι επιδιορθώσεις στο προεδρικό αεροσκάφος που μας έκανε δώρο η Ελλάδα. Αυτό το δώρο φαίνεται πως τελικά θα μας κάτσει ο κούκος αηδόνι. Νίκο μου ξέρεις πόσα ταξίδια θα μπορούσε να σε στείλουμε πρώτη θέση και με κάθε πολυτέλεια με αυτά τα λεφτά; Βέβαια έχει άλλη χάρη να λέμε πως έχουμε και προεδρικό τζετ. Ειδικά τώρα που με το σχέδιο Αμάλθεια μεγαλώσαμε σαν χώρα.

Αν βάλεις κύπριους πολιτικούς να διασταυρώσουν την Μακαρίου θα τους πατήσει αυτοκίνητο. Χριστόφορος Τορναρίτης

Πες και να πεις για το Αμάλθεια σαν πρώτη είδηση στο δελτίο του ΡΙΚ, στο τέλος το ματιάσανε. Τα τελευταία φορτία βοήθειας, που έτσι κι αλλιώς ήταν μικρότερα και από σταγόνα στον ωκεανό, έχουν επιστρέψει στην Κύπρο αφού οι εξελίξεις στη Γάζα φαίνεται να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο. Κρίμα…

Τέσσερεις ολόκληρες ώρες έδινε κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης για το θέμα υποθέσεων διαφθοράς σχετιζόμενες με το Νίκο Αναστασιάδη. Τέσσερεις ολόκληρες ώρες κι αυτό ήταν μόνο η πρώτη μέρα. Περισσότερο κράτησε μόνο η κατάθεση του ηγούμενου της Μονής Αβακούμ Νεκτάριου στο Μητροπολίτη Ησαΐα, όπου σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη έφτασε τις 14 ώρες! Τόσες ώρες κατάθεση πάντως δεν έδωσαν ούτε οι τρομοκράτες του ISIS στους Ρώσσους.

Η Συντεχνία των Αστυνομικών Ισότητα ζητά να δικαιούνται οι αστυνομικοί να αφήνουν μακριά μαλλιά και γένια. Απ τη μια, γιατί όχι; Εμπίπτει στα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Θα μου πεις, κάποια πράγματα εμπίπτουν στα πλαίσια της κοινής λογικής. Υπάρχει όμως κοινή λογική σε έναν τόπο σαν την Κύπρο; Τεράστια συζήτηση κι ομολογώ πως δεν έχω ακόμη διαμορφώσει άποψη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση