ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Κάτι σάπιο στο Πριγκιπάτο

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το ότι ο Άθως Αντωνιάδης έκανε δεύτερες σκέψεις (μαδώντας Μαργαρίτες) για να επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΔΗΚΟ (αναμένοντας κάποια πιο δελεαστική πρόταση) ήταν κοινό μυστικό ανάμεσα σε όσους ψάχνουμε στα ενδότερα των κομμάτων μας και διαβάζουμε τις σκέψεις -και το φλυντζάνι ακόμη- των πολιτικών μας. Έτσι, η πρόσφατη ανάρτηση του Άθου δεν μας εξέπληξε. Εκείνο όμως που προκάλεσε απορία, ειδικά ανάμεσα σε συναγωνιστές του -βλέπε ανταγωνιστές του- ήταν το σημείο που έλεγε “θα αποφασίσω χωρίς όρους και προϋποθέσεις”! Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο (στη δική μας περίπτωση Πριγκιπάτο) της Δανιμαρκίας και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Εξελίξεις εν πολλοίς αναμενόμενες διότι αλλιώς τα είχαν φανταστεί στο ΔΗΚΟ κι αλλιώς τα πράγματα πηγαίνουν αφού -πέραν των άγαρμπων διορισμών- υπάρχει πληθώρα δυσαρεστημένων που περίμεναν κάτι -ένα Υπουργείο, Υφυπουργείο, Επιτροπάτο ή έστω μια θέση Συμβούλου ρε παιδί μου- και δεν έγινε εφικτό να τακτοποιηθούν

Γνωστός μου που είναι μάνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές υπολόγισε με αλγόριθμο (και χρησιμοποιώντας το ίδιο Artificial Intelligence με το οποίο μίλησε κι ο Νικόλας Παπαδόπουλος) πως είχαν δοθεί υποσχέσεις για “αξιοποίηση” -νέα ορολογία για βόλεμα- σε περίπου εκατονταπλάσιους από όσους ήταν μαθηματικώς εφικτό να βολευτούν. Ο στόχος επετεύχθη, ο υποψήφιος κέρδισε, αλλά ποιος θα διαχειριστεί τώρα τη μουρμούρα των απογοητευμένων; Πάντως, στους λιγότερο ανυπόμονους -και στους 19χρονους- δίνονται νέες υποσχέσεις για την επόμενη πενταετία. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Η Ξένια Κωνσταντίνου, στην οποία δόθηκε σαν παρηγοριά ή θέση αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου του κόμματος, δήλωσε πρόσφατα πως η πολιτική είναι ένα ποδήλατο για αυτό πρέπει να κινείσαι πάντα μπροστά. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση και σοφή παρομοίωση.

Ακούστε όμως και τη δική μου συμβουλή όσοι είστε ή ενδιαφέρεστε να μπείτε σε αυτόν τον χώρο: η πολιτική είναι ένα ποδήλατο και για αυτό πρέπει συνεχώς να προσέχετε να μην σας βγάλουν…τον τροχό. Ακόμη και οι πιο παμπόνηρες αλεπούδες έτυχε να την πατήσουν. Ξέρουν αυτές.

Τέλος, να σημειώσουμε πως μέσα στη γενικότερη μαυρίλα των ημερών είχαμε ψες τα χαρμόσυνα μαντάτα πως η Κύπρος μας, η νήσος των αγίων, πέρασε στον αυριανό μεγάλο τελικό της Eurovision. Και αυτό νομίζω πρέπει να πιστωθεί σαν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης μας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση