ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog ΚΟΠρίζοντας το γρασίδι

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σήμερα Παρασκευή θα εξετασθεί η περίπτωση Ασυμβίβαστου του προέδρου της ΚΟΠ Γεώργιου Κούμα, ο οποίος τυγχάνει παράλληλα μεγαλομέτοχος εταιρείας που παρέχει –με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό- υπηρεσίες τηλεοπτικών μεταδόσεων στην -σωστά μαντέψατε- ΚΟΠ!!! (βάλτε όσα θαυμαστικά μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία σας) Το γεγονός ότι πέρασαν τόσα χρόνια για να ασχοληθεί κάποιος με ένα θέμα που σε κανονική χώρα θα έριχνε κυβέρνηση δείχνει νομίζω πόσο μη κανονική χώρα είναι η σκονισμένη βραχονησίδα μας.

Φυσικά, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι με τον κύριο Κούμα, έχουμε δει και πολύ χειρότερα πεπραγμένα να περνούν απαρατήρητα. Μην θεωρήσουμε λοιπόν πως πιάσαμε τον…περιβόητο Μίτα! Πως το είχε πει ο δικός μας στην Αλ Τζαζίρα; This is Cyprus! Μια συνηθισμένη Παρασκευή λοιπόν, με συνηθισμένα κυπριακά σκανδαλάκια, στη νήσο των Αγίων. Και των Αγίων Κιτίου!

Το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, είναι κάτι απείρως πιο σοβαρό! Μπιλ Σιάνκλυ, προπονητής Λίβερπουλ.

Νομοθεσία περί τηλεργασίας! Όλα τα χε η Μαριωρή, ο φερετζές και η τηλεργασία της έλειπε. Πάντως το πιο ωραίο -και ανησυχητικά πιθανό σενάριο- σχετικά με την τηλεργασία στο Δημόσιο, το άκουσα από ιδιαιτέρως κυνικό φίλο: κάποιοι αντί να πληρώνονται για να μην απαντούν το τηλέφωνο στο γραφείο, θα πληρώνονται για να μην το απαντούν στο σπίτι! Κι αντί να είναι στο γραφείο, αραχτοί σε μια καρέκλα, πίνοντας καφέ, θα είναι στο σαλόνι τους, αραχτοί σε έναν καναπέ, βλέποντας τηλεόραση. Και για κερασάκι στην τούρτα θα τους πληρώνουμε και το ίντερνετ.

«Η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός δικτύου φιλίας στην ανατολική Μεσόγειο» δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών της βουλής Χάρης Γεωργιάδης στα πλαίσια συνάντησης με αντιπροσωπεία της Ομάδας Φιλίας του γερμανικού κοινοβουλίου. Όντως μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλά πόσοι άραγε τη συμμερίζονται στη σημερινή ηγεσία του ΔΗΣΥ; Και πόσοι, από τους αρκετούς λαϊκιστές που έχει πια η ηγετική πυραμίδα, θα τολμούσαν να εκστομίσουν κάτι τέτοιο;

Ερντογάν και Μητσοτάκης διατηρούν τις θέσεις τους και μάλιστα πιο ισχυροί από ποτέ. Εμφανίζονται και πρόθυμοι να βελτιώσουν τα ελληνοτουρκικά. Θα είναι άραγε αυτό θετικό για τις όποιες αναμενόμενες εξελίξεις στο κυπριακό ή το τελευταίο καρφί στο φέρετρο; Οψόμεθα…

Σαν Ονασαγόρας πάντως δεν πιστεύω -ή μάλλον δεν θέλω να πιστέψω- αυτό που ισχυρίζονται οι διάφοροι καχύποπτοι, ό τι δηλαδή τα ταξίδια του Προέδρου είναι για το θεαθήναι -τουριστικής φύσεως- και όχι πραγματική διάθεση για λύση. Σε κάθε περίπτωση σύντομα αναμένονται εξελίξεις και εκεί θα ξεκαθαρίσει ποιοι είναι ειλικρινείς και ποιοι μας (ξανά) δουλεύουν.

Το πιο ωραίο που ψάρεψα χθες στο fakebook: 12 μήνες με αναστολή στον τέως Κιτίου για την σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικη. Έφαγα μεγαλύτερη ποινή στο Στρατό για σκονισμένα άρβυλα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση