ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μακάριος VS Αναστασιάδης και Αλήθεια

=ΤΡΙΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ξεκινάμε με το κουίζ της ημέρας. Ποιο θα είναι το επόμενο σκάνδαλο που θα ταλανίσει τη βραχονησίδα μας; Θα σας δώσω ένα τιπ για να σας βοηθήσω: Θα μας κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια και έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά από μεθάνιο.

Το μόνο που πρέπει να φοβάται ο Μακάριος (όχι ο Τρίτος που βρίσκεται στο Θρονί, αλλά ο Δρουσιώτης) είναι την Αλήθεια (όχι την εφημερίδα αλλά την αλήθεια γενικότερα). Η πιο πάνω δήλωση ανήκει στον περίφημο δικηγόρο (όχι του διαβόλου, της Λεμεσού) που μας κυβέρνησε με αγάπη και στοργή για μια δεκαετία και υπήρξε άσπιλος και αμόλυντος, σύμφωνα με δική του γεμάτη ταπεινότητα ομολογία.

Γνώριμη είναι η φωνή που ακούεις και δεν είμαι νεκρός. Μακάριος Γ

Η Αλήθεια κάνει το Διάβολο να κοκκινίζει, είχε πει ο Σαίξπηρ, και θυμήθηκα το δικό μας Δαίμονα -όχι του Τυπογραφείου-, αυτόν που θα έπαιρνε όσους ρωτούσαν για το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα.

Ο Δρουσιώτης πάντως (άλλως Μακάριος ο Δ) με ανάρτησή του καταγγέλλει προσπάθεια εκφοβισμού του, αφού τον πήραν οι δικηγόροι του δικηγόρου διαμηνύοντάς του πως αν δεν αποσύρει και απολογηθεί θα έχει επιπτώσεις. Δηλώνει επίσης πως ποτέ δεν πιάστηκε ψευδόμενος ενώ η αλήθεια του δίνει δύναμη και αντοχές.

Να σημειωθεί πως ο Νίκαρος ζητά όπως το όποιο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς δημοσιοποιηθεί ώστε να φωτιστεί η αλήθεια, όπως περίπου φωτίζονται τα γράμματα στο Λόφο, όχι τον δικό μας, του Προεδρικού, αλλά αυτόν του Χόλιγουντ.

Ο Μαχάτμα Γκάντι είχε πει πως ένα ψέμα δεν γίνεται αλήθεια επειδή είναι ευρέως διαδεδομένο, ούτε η αλήθεια γίνεται ψέμα όταν δεν την βλέπει κανείς.

Ο παντός καιρού δήμαρχος Φαίδωνας (με μια μικρή καθυστέρηση μερικών χρόνων) καταγγέλλει στην Αστυνομία το Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών αναφορικά με την υπόθεση μιζών στο ΣΑΠΑ. Πετάγεται όμως ο νυν υπουργός μεταφορών, κύριος Βαφεάδης, που τότε ήταν μέλος εκείνου του Συμβουλίου, να δηλώσει πως ουδέν μεμπτό διαπράχθηκε εκ μέρους τους.

Μπερδευτήκατε; Ωραία, αυτό ήταν και ο στόχος.

Μιας και αναφερθήκαμε στον κύριο Βαφεάδη, τι γίνεται με το πράσινο βελάκι που παγιδεύει οδηγούς στα Φώτα Τροχαίας; Πόσα εκατομμύρια πρέπει να πληρώσουν άδικα οι οδηγοί μέχρι να ρυθμιστεί αυτό το θέμα; Γιατί δεν έρχονται χρονομετρητές; Πότε θα ισχύσουν πιο λογικές ποινές, όπως υποσχέθηκε; Εδώ και καιρό περιμένουμε να απαντήσει, μα αναπάντητες κλήσεις παντού…
Για την επόμενη Πέμπτη όρισε συνεδρία στη Βουλή η Αννίτα για συζήτηση του θέματος που προέκυψε για την τοπική αυτοδιοίκηση και αμέσως ο νεαρός Νίκος αναστατώθηκε και όρισε συζήτηση -για το ίδιο θέμα- στο Προεδρικό αυτή την Πέμπτη δείχνοντας πως δεν είναι αναποφάσιστος και αργός αλλά αντίθετα, όπως το Λούκι Λουκ, είναι πιο γρήγορος ακόμη και από τη σκιά του. Να μην ξεχνάμε πως τα πάντα είναι θέμα εικόνας και βρισκόμαστε στην εποχή της εικονολατρίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση