ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Φειδίας, ο Ησαΐας, η ΑΗΚ και το νέο σκάνδαλο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αποφάσισα να εμπλακώ πιο ενεργά στα πολιτικά δρώμενα. Μιας και είμαι και λίγο χαικλέ, ξεκίνησα να παρακολουθώ μετά μανίας τα όσα συμβαίνουν στις Βρυξέλλες. Όχι, δεν έκατσα να μελετήσω διότι είμαι και λίγο τεμπελάκος. Έγινα όμως φόλλουερ του Φειδία και έτσι τώρα παρακολουθώ μέσω ΤΙΚ ΤΟΚ τα τεκταινόμενα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Θεός μας τον έστειλε αυτόν τον νεαρό. Αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, που θα έλεγε και ο εθνικός μας πρίγκιπας.

Ο Πρόεδρος πάντως δεν έχει άλλη επιλογή από το να καλέσει τον Φειδία στο εθνικό συμβούλιο. Να μην ξεχνάμε ότι συγκέντρωσε μόνος του περισσότερες ψήφους από ότι όλα τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί. Θα ήθελα να τον δω να σπάζει τη σοβαροφάνεια του Εθνικού Συμβουλίου μπαίνοντας με κοντοπαντέλονο και φανέλα βγάζοντας selfies με τον Κουλία.
Ίσως μάλιστα -όπως του έκαναν μαθήματα οι ευρωβουλευτές για το ευρωκοινοβούλιο- του κάνει και μαθήματα ο Πρόεδρος για το κυπριακό. Για παράδειγμα, πώς να υποκρίνεσαι ότι προσπαθείς για λύση ενώ στην πραγματικότητα επιθυμείς το αντίθετο. Κωμικοτραγικό; Ίσως. Γι’ αυτό και θα γελάσουμε…μέχρι δακρύων.

Αν είχαμε διπλάσιους πυροσβέστες ίσως τα καταφέρναμε καλύτερα με τις φωτιές. Μάριος Χαρτσιώτης, Υπουργός Δικαιοσύνης

Ο κύριος Χαρτσιώτης, Υπουργός και Θεολόγος, μας είπε «αν είχαμε διπλάσιο προσωπικό ίσως να τα καταφέρναμε καλύτερα με τις πυρκαγιές». Προφανώς δεν έπιασαν τελικά οι προσευχές μας. Εγώ πάντως λέω πως αν είχατε τριπλάσιο, ή ακόμη και τετραπλάσιο προσωπικό, τα ίδια ευτράπελα θα αντιμετωπίζαμε αλλά σε πολλαπλάσιο βαθμό. Αρκετά με την καραμέλα της υποτιθέμενης υποστελέχωσης.

Την ίδια μέρα άκουσα τον συνδικαλιστή κύριο Λοιζίδη να αναφέρεται σε -σωστά το μαντέψατε- υποστελέχωση αστυνομικών. Μιλάμε βέβαια για φοβερές ανακρίβειες. Η αλήθεια είναι πως, σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Κύπρος έχει το μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστών και αστυνομικών ανά το παγκόσμιο. Όπως και γενικότερα -μακάρι ναν καλά η κομματοκρατία- το μεγαλύτερο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων. Δυστυχώς -και προφανώς- ουκ εν τω πολλώ το ευ. Το πρόβλημά μας είναι καθαρά θέμα οργάνωσης και ικανοτήτων. Τα υπόλοιπα είναι φτηνές δικαιολογίες ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Η ΑΗΚ -που επανειλημμένα μας έχει αποδείξει πως δεν διατηρεί ιδιαίτερα καλή σχέση με την αλήθεια- δεν δεχόταν πως είχε οποιαδήποτε ευθύνη για τις πρόσφατες δασικές πυρκαγιές. Δυστυχώς βρέθηκε βίντεο που αποδεικνύει τις ευθύνες της. Εκτός από τις τσέπες μας καίει και τα δάση μας. Μήπως σε τέτοιες περιπτώσεις θα έπρεπε να αναλαμβάνει τουλάχιστον το κόστος της αναδάσωσης;

Βουλευτές του Συναγερμού επιμένουν να επαναφέρουν το θέμα του ελέγχου των ταμείων κοινωνικής στήριξης που διαχειρίζεται η πρώτη Κυρία, άλλως Φιλίππα η Πρώτη. Μέχρι εδώ όλα λογικά. Ο έλεγχος σε δημόσια ταμεία είναι θεμιτός και επιβεβλημένος. Τα πράγματα όμως ξέφυγαν όταν στη συζήτηση μπήκαν αφηνιασμένοι βουλευτές του ΑΚΕΛ. Παιδιά, αν έχετε επιχειρήματα παραθέστε τα κόσμια. Οι φωνές και τα χυδαία υπονοούμενα είναι που σπρώχνουν τον κόσμο προς τους Φειδίες.

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ισχυρίζεται πώς σε πολλές περιπτώσεις έδωσε χρήματα στον μητροπολίτη Ησαΐα, είτε για την προεκλογική του εκστρατεία είτε για προσωπικούς σκοπούς, ακόμη και σε μαύρη τσάντα, με συνθηματική αναφορά. Μιλάμε πάντως για τεράστια ποσά και αν έστω ένα μέρος των ισχυρισμών του Νεκτάριου αληθεύει τότε ο μητροπολίτης θα έχει πάρα πολλά να εξηγήσει. Κρίμα, μα δυστυχώς η υπόθεση απογοητεύει όλο και περισσότερο τους πιστούς.

Έχω την εντύπωση πως σύντομα θα μας ταρακουνήσει νέο σκάνδαλο, αυτή τη φορά για διασπάθιση εκατομμυρίων σε αθλητική διοργάνωση. Γη των αγίων, των αγρίων και των σκανδάλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση