ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Μάκης, το ΑΠΟΕΛ, ο Λούης Πατσαλίδης και η Μονή Αβακούμ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Μάκης σε γενικές γραμμές είναι ωραίος τύπος. Και δεν αναφέρομαι στον ορίτζιναλ Μάκη -από το Προδρομάκης- του ΑΠΟΕΛ. Αναφέρομαι στον Υπουργό Οικονομικών μας, που έχει και το φοβερά συμβολικό επίθετο Κεραυνός.

Θεωρώ ότι έχει τις πιο αγαθές προθέσεις για να βοηθήσει τον ταλαίπωρο κύπριο πολίτη, αλλά δυστυχώς αυτό δεν είναι αρκετό. Ο λόγος; Μα είναι προφανές πως δεν έχει καθόλου παραστάσεις από την εξωφρενικά δύσκολη καθημερινότητα μιας μέσης κυπριακής οικογένειας. Ζει -είπα ζει και θυμήθηκα τον Μακάριο- σε ένα παράλληλο σύμπαν, έχοντας ελάχιστη επαφή με την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι συμπολίτες μας. Και δεν φταίει αυτός, έτσι έτυχε.

Διαφωνώ με τη σύνταξή μου αλλά την παίρνω αναγκαστικά! Μάκης Κεραυνός

Κάπως έτσι είχε προκύψει και το κωμικοτραγικό μέτρο με την απάλειψη του ΦΠΑ στη ζάχαρη. Πόσο πιο γλυκιά είναι από τότε η ζάχαρη κι η ζωή μας, το προσέξατε; Σώθηκαν όλοι αυτοί που αντί ψωμί έτρωγαν παντεσπάνι -και έχουμε πολλούς-. Πάντως, ό τι κι αν καταλογίσει κάποιος στον αγαπημένο μας Υπουργό, ένα είναι το σίγουρο: δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για έλλειψη χιούμορ. Οι χθεσινές του δηλώσεις μάλιστα θα μπορούσε να εκφωνηθούν και σε μονόλογο στάνταπ κωμικού, π.χ. του Λούη Πατσαλίδη.

Μας είπε λοιπόν ο Κεραυνός της καρδιάς μας πώς διαφωνεί με την σύνταξη που λαμβάνει, την θεωρεί άδικη -κάποιοι λεν και παράνομη- αντιστάθηκε όσο μπορούσε παλεύοντας για να την αποφύγει, αλλά τελικά αναγκάζεται και την πληρώνεται επειδή σέβεται τον Γενικό Εισαγγελέα ο οποίος «γνωμάτευσε» να αγνοηθεί ο νόμος που θα την ακύρωνε.

Είναι στιγμές -που λέει και ο Ρέμος- που δεν είμαι σίγουρος αν μας δουλεύουν ή απλώς μας λένε κρύα αστεία για να μειδιάσουμε. Απ’ την άλλη είναι και στιγμές -οι περισσότερες- που είμαι απόλυτα σίγουρος πως μας δουλεύουν! Και μάλιστα μας δουλεύουν κανονικά -και κυριολεκτικά στην προκειμένη περίπτωση- και με τον νόμο.

Ο άλλος που εξελίσσεται σταθερά στον πιο αγαπημένο βουλευτή της στήλης είναι ο Χατζηγιάννης του Συναγερμού. Ακόμη και εκεί που τα πράγματα είναι ξεκάθαρα θα βρει πάντα ένα τρόπο να θολώσει τα νερά. Οι παρανομίες της Εκκλησίας στο Κάβο Γκρέκο -φαντάζομαι ακόμη και τα «πράγματα και θάματα» στη μονή Αβακούμ- αναδείχθηκαν τώρα ένεκα εκλογών, μας είπε ο αθεόφοβος, αλλά συμπαθής κατά τα άλλα, βουλευτής και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Με λίγα λόγια, αν δεν είχαμε εκλογές, το παράνομο χτίριο θα ήταν νόμιμο και τα θαύματα των μοναχών του Αβακούμ θα ήταν πραγματικά. Μέγας είσαι Κύριε -και κύριε Χατζηγιάννη- και θαυμαστά τα έργα σου.

Την πιο συγκλονιστική είδηση της χθεσινής μέρας την αφήσαμε για το τέλος. Ο αρχιμανδρίτης της μονής Αβακούμ Νεκτάριος έλυσε μετά από μέρες την σιωπή του και απάντησε με μακροσκελέστατη ανάρτηση σε όσα του καταλογίζονται. Παρόλο που θα θέλαμε και κανένα νέο βιντεάκι, εντούτοις δεν παραπονιόμαστε, η ανάρτηση δίνει αρκετό υλικό για κοινωνικό σχολιασμό. Προτού όμως την σχολιάσω θα συμβουλευτώ τους δικηγόρους μου. Ες αύριον τα σπουδαία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση