ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Θεός, οι κεραυνοί και η Μπανανία

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Σας παρακαλώ μην κάνετε εκποιήσεις μέχρι να βρούμε κάποιες λύσεις» ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, ο κύριος -που φαίνεται να έχει το όνομα αλλά όχι τη χάρη- Κεραυνός. Διότι κανονικά θα έπρεπε να αστράψει και να βροντήξει και όχι να παρακαλεί. Ή αν έπρεπε να παρακαλέσει ας το έκανε με τα συγκυβερνώντα κόμματα που πριν αλέκτωρ λαλήσει ξέχασαν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και άφησαν τις Τράπεζες να σφίξουν ανενόχλητες τη θηλιά στο λαιμό δανειοληπτών και τον ταλαίπωρο κοσμάκη στο έλεος του Θεού.

Μιλώντας για Θεό, ο νέος Αρχιεπίσκοπος μας πληροφορεί με επίσημη ανακοίνωση πως όσα λέγονται για δύο προηγούμενους Αρχιεπισκόπους που ονομαζόντουσαν Γεώργιος δεν ευσταθούν και έτσι ο ίδιος δεν πρέπει να προσφωνείται σαν Γεώργιος ο Τρίτος αλλά σαν κύριος κύριος Γεώργιος! Μάλιστα. Τώρα που λύσαμε και αυτό το πρόβλημα ας επικεντρωθούμε στην Παιδεία, αφού σύμφωνα και με τη νέα Υπουργό η Εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει στα Σχολεία μας.

Φυσικά κάποιος θα μπορούσε αφελώς να την ρωτήσει «για ποιο λόγο σε ένα κοσμικό κράτος οι κληρικοί -που δεν φημίζονται ιδιαίτερα για τις σχέσεις τους με τις επιστήμες- να έχουν λόγο στο τι και πώς θα διδάσκονται οι μαθητές». Για 63 χρόνια πάντως κανείς δεν σκέφτηκε –ή δεν τόλμησε- να υποβάλει αυτή την ερώτηση, ούτε επί Μακαρίου του Τρίτου, ούτε επί Γεωργίου του Τρίτου, που τελικά δεν είναι ο τρίτος, αλλά ο Πρώτος! Θεέ μου βάλε εσύ το χέρι σου και σώσε επιτέλους την Παιδεία μας γιατί τα πράγματα τα βλέπω από σκούρα έως κατάμαυρα, στο χρώμα ράσου. Δώστους Θεέ μου φώτιση.

Πρέπει να ομολογήσουμε όμως πως κάποια πράγματα στο ξεχαρβαλωμένο μας κράτος λειτουργούν ρολόι και με τέλειο τάιμινγκ. Για παράδειγμα, θυμάστε που ο Νίκαρος μας είπε -θυμωμένος μάλιστα- πώς αν υπάρξουν καταγγελίες για το Δικηγορικό γραφείο του σχετικά με υποθέσεις χρυσών διαβατηρίων θα παραιτηθεί αμέσως για διευκόλυνση των ερευνών; Το είπε πριν κάποια χρόνια. Ε λοιπόν δεν θα το πιστέψετε: βρέθηκαν κάποιες περίεργες υποθέσεις αλλά αμέσως μετά το πέρας της θητείας του Νίκαρου -λίγες μέρες μετά- και έτσι δεν χρειάστηκε να μείνει ακέφαλο το κράτος μας! Τι σατανικά βολική συγκυρία. «Θαύμα, θαύμα», θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος, ακόμη και άθεος. Πείτε μου ειλικρινά, υπάρχει σε ολόκληρο τον κόσμο πιο χαριτωμένη Μπανανία από τη δική μας;

Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως ο Χριστοδουλίδης με τις κινήσεις του για το κυπριακό μάλλον δεν θα σπάσει το αδιέξοδο αλλά θα σπάσει απλώς τα μούτρα του! Βαρύγδουπη δήλωση αλλά θα θυμίσουμε στον πρώην Γάμα Γάμα του ΑΚΕΛ πώς το μεγαλύτερο σπάσιμο μούτρων ήταν η περιβόητη ατάκα «ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ». Oh yeah, remember that? Δώστε λοιπόν λίγη πίστωση χρόνου χωρίς στείρο αντιπολιτευτικό μένος.

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς την Δόξα -και τον Πόλεμο- τραβούν: Σιζόπουλος και Βαρνάβα έβγαλαν και πάλι τα μαχαίρια απ’ τα θηκάρια εκτοξεύοντας βαρύτατες κατηγορίες ο ένας για τον άλλο. Ακόμη και το 5% των όσων ισχυρίζονται ο ένας για τον άλλο να είναι αλήθεια θα μπορούσαμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε πως και οι 2 είναι ακατάλληλοι για θεσμικούς ρόλους και πολιτειακά αξιώματα. Σε κάθε περίπτωση κανένας δεν δείχνει διάθεση να υποχωρήσει και προφανώς η αλληλοεξόντωση μπαίνει σε νέα φάση, ενώ παράλληλα διεξάγονται παρασκηνιακές ζυμώσεις για το στήσιμο νέου κινήματος στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Την Κυριακή, στην έντυπη Καθημερινή, σας έχω ένα μίνι αφιέρωμα στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου -μετά τον σκύλο- που θέλει να μας φέρει φθηνό ρεύμα και καύσιμα αλλά δεν τον αφήνουν. Ήλιε μου, ήλιε μου, βασιλιά μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση