ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Οι δημοσκοπήσεις, οι δελφίνοι και ο ρόλος της Ομόνοιας στις εκλογές!

= ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι πλείστες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δείχνουν πώς έχει παγιωθεί η διψήφια διαφορά ανάμεσα στο Χριστοδουλίδη και τους βασικούς διώκτες του, Μαυρογιάννη και Αβέρωφ, με τον πρώην Υπεξ να βρίσκεται στο 30 και κάτι τοις εκατό και τους υποστηριζόμενους από τα δύο μεγάλα κόμματα περίπου 10 μονάδες πιο πίσω.

Υπήρξε πάντως και μία δημοσκόπηση σε κυριακάτικη εφημερίδα η οποία έδειξε σημαντικά διαφοροποιημένα αποτελέσματα: τους τρεις βασικούς υποψηφίους να βρίσκονται τόσο κοντά ώστε να παίζεται ακόμη και το ποιος θα πάρει τους περισσότερους ψήφους την πρώτη Κυριακή. Αυτό βέβαια ακούγεται περισσότερο σαν ευσεβοποθισμός παρά σαν σοβαρή επιστημονική ανάλυση. Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι φιλοκυβερνητική, είναι όμως αντι-χριστοδουλική, κυρίως για τις θέσεις του στο Κυπριακό. Σε κάθε περίπτωση, η προφανής προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων με χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις πλήττει σοβαρά την αξιοπιστία όσων το επιχειρούν.

Έχετε και εσείς την εντύπωση πώς ο μόνος λόγος που γίνονται εκλογές είναι για να διαπιστωθεί κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές; Robert Orben, Αμερικανός ταχυδακτυλουργός

Φαίνεται λοιπόν πώς στην Κύπρο έχουμε τελικά δύο ειδών δημοσκοπήσεις: αυτές που καταμετρούν την πρόθεση ψήφου κι αυτές που προσπαθούν να την δημιουργήσουν. Ο νοών νοήτω, που λέμε και στο χωριό μου.

Αυτό που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως Μαυρογιάννης και Αβέρωφ θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος για να βρεθούν στο δεύτερο γύρο και όποιο κόμμα αποτύχει θα αντιμετωπίσει σοβαρότατους εσωκομματικούς τριγμούς, ειδικά αν αυτό θα είναι ο ΔΗΣΥ! Το γνωστό σύνθημα «Σεισμός σεισμός Συναγερμός» θα μετατραπεί σε «Σεισμός στο Συναγερμό» με τον Αβέρωφ να έχει να αντιμετωπίσει φοβερή αμφισβήτηση που μάλλον θα τον οδηγήσει στην έξοδο. Αν όμως περάσει στο δεύτερο γύρο και στη συνέχεια χάσει με αξιοπρεπή ποσοστά, ίσως μπορέσει να σώσει τη θέση του στο κόμμα, αν και οι δελφίνοι περιμένουν με ακονισμένα μαχαίρια. Όταν μάλιστα δει κατάματα κάποιους από αυτούς που ετοιμάζονται να τον διαδεχθούν, τότε θα ακούσουμε σίγουρα το κλασσικό «κι εσύ τέκνον Βρούτε;»

Τι ατυχία για το Μαυρογιάννη η χθεσινή ήττα της Ομόνοιας, μου είπε πριν λίγο φίλος ακελικός. Όταν ρώτησα τι εννοεί μου εξήγησε πως η πορεία της Ομόνοιας και η συσπείρωση του ΑΚΕΛ είναι αλληλένδετα από τον καιρό της χρυσής δεκαετίας. Οι πρόσφατες συνεχόμενες νίκες της Ομόνοιας, μου είπε, είχαν δώσει μεγάλη ώθηση στο Μαυρογιάννη και η χθεσινή ήττα από τη Σαλαμίνα θα είναι σοβαρό πισωγύρισμα. Είναι αυτό που λέμε Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστές οι ντρίπλες σου!

Άγρια επεισόδια ανάμεσα σε νεαρούς στο μνημόσυνο του Γρίβα. Η αστυνομία δηλώνει ότι ψάχνει τους δράστες μέσω των καμερών κλειστού κυκλώματος αλλά εγώ τους έχω άλλη συμβουλή: κλείστε τα κλειστά κυκλωματα και ψάξτε για τους ενόχους στα σχολεία μας και στα σχολικά μας βιβλία που δημιουργούν αυτή την αρρωστημένη μισαλλοδοξία. Αν δεν δημιουργήσουμε Παιδεία σε σωστές βάσεις η κοινωνία μας θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

Σας είχα υποσχεθεί σχολιασμό για τα όσα μας κατηγόρησαν οι Αμερικανοί στο 60 Minutes και για τις απειλές των ρώσσων διά στόματος Λαβρώφ, καθώς επίσης ανάλυση της αντίδρασης Αναστασιάδη. Δεσμεύτηκα και για αυτό δεν θα το πράξω! Το αναβάλουμε για αύριο.

Ο Ονασαγόρας σας εύχεται μια όμορφη και δημιουργική εβδομάδα: μην αφήνετε την πραγματικότητα –ή την πολιτική- να χαλούν τα όνειρά σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση