ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ούτε γάτα, ούτε ζημιά, γατάκια

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05 MAIOY

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Βουλευτές κάνουν εκδουλεύσεις σε πολίτες, καταγγέλλει ο Φαίδωνος, δήθεν σοκαρισμένος. Φέρτε μου ένα συννεφάκι να πέσω, ή έστω ένα τοίχο να πηδηχτώ από το παράθυρο. Η συλλογική μας υποκρισία δεν έχει όριο αφού τους ψηφίζουμε για να μας κάνουν εκδουλεύσεις -βασικά ο μέσος κύπριος θεωρεί πως το ρουσφέτι είναι ο βασικός λόγος ύπαρξης των βουλευτών- αλλά συνάμα το παίζουμε συγκλονισμένοι κάθε φορά που ακούμε ότι γίνονται τέτοια πράγματα στην Κύπρο, τη Νήσο των Αγίων.

Ο Άθως Αντωνιάδης ξανασκέφτεται το ενδεχόμενο να επαναδιεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΔΗΚΟ. Η τελική του απόφαση θα ληφθεί μόλις του ξεκαθαρίσει ο Χριστοδουλίδης αν και για ποια θέση τον προορίζει. Πάντως ο ενθουσιασμός που υπήρχε στην αρχή σε στελέχη των συγκυβερνώντων κομμάτων για συμμετοχή “σε αυτήν ειδικά την κυβέρνηση” -για να θυμηθούμε και τα ακριβή λόγια της Ελένης Θεοχάρους- φαίνεται να έχει καταλαγιάσει ενώ κάποιοι δηλώνουν ανακουφισμένοι που τελικά δεν διορίστηκαν.

Βλέπετε, οι αλλεπάλληλες αστοχίες -κάποιοι τις λένε και γκάφες ολκής- δημιούργησαν ένα μούδιασμα σε πρώην φανατικούς θιασώτες της νέας κυβέρνησης. Πιθανόν λοιπόν, ακόμη και με δελεαστική πρόταση από τον μικρό Νίκο, ο Άθως να προτιμήσει τη σιγουριά του κόμματος και του εθνικού μας πρίγκιπα.

Μπορούμε να επισκευάσουμε τις ζημιές, δήλωσε στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ ο τέως δικός μας βασιλιάς Νίκαρος αναφερόμενος στα ρήγματα που εκδηλώθηκαν στον Συναγερμό. Αγαπητέ μου Νίκαρε, αν τα ρήγματα ήταν οικοδομικής φύσεως θα φωνάζαμε τον συμπέθερο (που επισκευάζει ζημιές σε πύργους και ουρανοξύστες) και “θκυο ππαλιές” θα τα έφτιαχνε όλα. Δυστυχώς στην περίπτωση του Συναγερμού τα ρήγματα και οι ζημιές είναι κυρίως ψυχολογικής φύσεως και έχει πεθάνει ο μοναδικός που θα μπορούσε να μας βοηθήσει: ο αείμνηστος Μικελλίδης.

Ο Νίκαρός μας βρέθηκε στην επικαιρότητα και για άλλους λόγους: Ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους δήλωσε πως ο Αναστασιάδης του τηλεφώνησε με πρόθεση να παρεμποδίσει το έργο του σχετικά με διερεύνηση ύποπτου στοιχηματισμού στον ποδοσφαιρικό αγώνα Καρμιώτισσα - Απόλλων. Ο Νίκαρος ισχυρίζεται πως όλα είναι χυδαία ψέματα τα οποία κατασκεύασε ένας άνθρωπος που απέτυχε στην αποστολή του. Ποιον από τους δύο να πιστέψουμε άραγε; Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά με βάση το παρελθόν του καθενός μια έντονη υποψία την έχω, φαντάζομαι κι εσείς!

Κάποιοι Υπουργοί δεν υπέβαλαν ποτέ φορολογική δήλωση, κάτι που δεν είναι κατ ανάγκη παράνομο αφού μπορεί οι απολαβές τους να ήταν τόσο χαμηλές ώστε να μην εμπίπτουν στο ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα. Κανένα πρόβλημα με το να είναι κάποιος φτωχαδάκι, αλλά ρε παιδί μου αυτή δεν είναι Κυβέρνηση αλλά διαγωνισμός για να βρούμε τον επόμενο Ξανθόπουλο. What’s next? Να μας πουν και για Υπουργούς που ζούσαν από επιδόματα;

Σε κάθε περίπτωση, αγαπώ αυτό τον τόπο γιατί με κάνει -έστω και για τους λάθος λόγους- να γελώ. Στη μαυρίλα δε των καιρών μας, κανένας δεν μπορεί να υποτιμήσει την αξία του γέλιου. Μην ξεχνάτε λοιπόν την τακτική σας δόση από Ονασαγόρα, με όλα τα ευτράπελα του τόπου μας μαζεμένα, κάθε μέρα στην διαδικτυακή και κάθε Κυριακή στην έντυπη Καθημερινή.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση