ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Παιδιά, της Φιλίππας παιδιά

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

«Παιδιά -δικά μας παιδιά- που σκληρά πολεμάτε, πάνω στο λόφο (του Προεδρικού) για το Νίκο μας. Παιδιάαααα, της Κύπρου μας παιδιάαα.» Παρακαλώ οι στίχοι αυτοί να τραγουδηθούν στο μοτίβο του γνωστού τραγουδιού της Σοφίας Βέμπο, με τις ελαφριές παραλλαγές που έγιναν ώστε να ταιριάζουν στην επικαιρότητα μας. Για παράδειγμα, τα Βουνά της Πίνδου μετατρέπονται σε Λόφο του Προεδρικού κοκ.

Θα είμαι ειλικρινής. Η στήλη τρέφει μια συμπάθεια για την Φιλίππα -την Πρώτη και καλυτερότερη Κυρία- έστω και αν μερικές φορές την τρολάρει. Ομολογώ επίσης πως της αναγνωρίζω ικανότητες που δυστυχώς δεν έχουν στον ίδιο βαθμό μέλη της Κυβέρνησης και του Προεδρικού περίγυρου γενικότερα. Ενίοτε, σκέφτομαι πως αν βγάζαμε Πρόεδρο την Φίλιππα αντί τον σύζυγό της, ίσως τα πράγματα να ήταν σε πολλούς τομείς καλύτερα. Είναι και θρησκευόμενη, εμπλέκεται και σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όλα μια χαρά.

Δεν γίνεται να πουλήσουμε τα δικά μας παιδιά, μου είπε η Φιλίππα Καρσερά. Χρίστος Τσίγκης

Ήταν λοιπόν με μεγάλο σοκ -και δέος- που άκουσα τον Χρίστο Τσίγκη, της συμπολιτευόμενης ΔΗΠΑ, να προβαίνει σε βαριές κατηγορίες και χαρακτηρισμούς κατά της Κυβέρνησης, αποδίδοντας μάλιστα στην Φιλίππα την Πρώτη μια πολύ αμφιλεγόμενη δήλωση. Σύμφωνα λοιπόν με τους ισχυρισμούς του κυρίου Τσίγκη, η Φιλίππα είπε -ενώπιον μάλιστα του ίδιου του Προέδρου- «δεν θα πουλήσουμε τα δικά μας παιδιά» εμμέσως πλην σαφώς υπονοώντας πώς σε συγκεκριμένες εκλογικές μάχες (όπως για παράδειγμα στο Στρόβολο) το Προεδρικό στήριξε άλλες επιλογές από αυτές των συγκυβερνώντων Κομμάτων. Ωχ ωχ ωχ!
Αυτό, αν όντως έγινε, δείχνει μια συμπεριφορά αμφιβόλου ηθικής και δεοντολογίας εκ μέρους του Προεδρικού. Τεράστια αίσθηση προκάλεσε και ο χαρακτηρισμός «συμμορία συγγενών και κουμπάρων» που έδωσε ο κύριος Τσίγκης στους κατοικοεδρεύοντες στον περιβόητο Λόφο. Θα μπορούσε να πει και «συμμορία δικών μας παιδιών». Ω καιροί, ω ήθη.

Δεν έφτανε αυτό, κάποιοι επιμένουν να αναμοχλεύουν το θέμα της διαχείρισης του Ταμείου Κοινωνικής Στήριξης, το οποίο διαχειρίζεται η σύζυγος του Προέδρου. Είμαι βέβαιος πως δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε οικονομικής ατασθαλίας, εξάλλου η Φιλίππα μας δεν έχει ανάγκη από λεφτά: δόξα τω Θεώ υπάρχει και η σύνταξη του νεαρού μας Νίκου.

Η δήλωση όμως περί «δικών μας παιδιών» δημιουργεί εύλογους συνειρμούς περί ευνοιοκρατίας και σε αυτό το θέμα -νεποτισμού και αναξιοκρατίας- δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν έχει δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής και συμπεριφοράς.

Ο εθνικός μας πρίγκηπας πιστεύει πως τα ποσοστά του ΔΗΚΟ έπεσαν διότι «τα MME ασκούν σκληρή και άδικη κριτική στον Πρόεδρο». Όπως αντιλαμβάνεσθε, έχουμε επίπεδο αυτοκριτικής κάτω από το μηδέν. Διότι στην πραγματικότητα, φίλε Νικόλα, η κριτική στον Πρόεδρο -αν αναλογισθούμε τις αστοχίες, τις γκάφες κλπ- είναι μέχρι στιγμής επιεικέστατη. Και αν δεν υπάρχει αυτογνωσία, ίσως θα πρέπει να την εφεύρουμε.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι πολιτικοί μας ηγέτες προβλέπεται να ξεπεράσουν σύντομα το σοκ και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα. Φίδια στον κόρφο μας Φειδία μου. Αγαπώ σας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση