ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ποιος φταίει τελικά;

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Αναστασιάδης είναι για πρώτη φορά ιδιαίτερα προβληματισμένος αφού σημαντική μερίδα οπαδών του ΔΗΣΥ τον θεωρεί υπαίτιο για τα δεινά του κόμματος ενώ πρώην στενοί του συνεργάτες, δημόσια ή σε πηγαδάκια, τον πυροβολούν για θέματα διαφθοράς, καθότι ως γνωστόν «δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται».

Για τα ζητήματα Διαφθοράς δεν έχω να πω κάτι, ας αφήσουμε την Δικαιοσύνη και σε βάθος χρόνου την αδέκαστη Ιστορία να αποφανθεί. Σε άτομα του περιβάλλοντός του πάντως, όταν συζητά το «ποιος φταίει» ο Νίκαρος της καρδιάς μας αναπτύσσει την φιλοσοφική στάση του «εγιώ εν τζε….».

Ν’ αγαπάς την Ευθύνη, να λες, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο… Νίκος Καζαντζάκης

Για το θέμα ευθυνών στο στραπατσάρισμα ΔΗΣΥ η δική μου ανάγνωση -πολύ υποκειμενική- έχει ως εξής: 25 τοις εκατό ευθύνη στον Αναστασιάδη που ήθελε να το παίξει διπλοπόρτι. 25 τοις εκατό στο Χριστοδουλίδη που είχε ατιθάσευτη φιλοδοξία. 25 τοις εκατό στον Αβέρωφ που επέδειξε υπερτροφικό Εγώ και μηδαμινή ανάγνωση της περιρρέουσας ατμόσφαιρας. Και τέλος, 25 τοις εκατό ευθύνη στην υπόλοιπη ηγεσία του Συναγερμού που απέτυχε να του εξηγήσει πως ακόμη κι αν περνούσε στο Β Γύρο οι πιθανότητες εκλογής του ήταν μια στο τρισεκατομμύριο. Κάτι, που με απλή λογική, θα μπορούσε να αντιληφθεί και ένας εξάχρονος. Ουδείς άμοιρος ευθυνών λοιπόν.

Όπως τραγουδούσε κι ο μοναδικός Κελαηδόνης “φταίνε κι αυτοί, φταίμε κι εμείς, φταίνε κι οι άλλοι…” Και στο τέλος της ημέρας, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Ας γίνει το στραπάτσο αφορμή για ένα νέο και πιο υγιές ξεκίνημα. Όπως θα έλεγε και ο Δίπλαρος «ευτυχώς που το σπάσαμε για να μας δοθεί η ευκαιρία να το κολλήσουμε! Σε κάθε περίπτωση, the show must go on.

Η ΕΔΕΚ δια στόματος του εκπροσώπου του κόμματος άρχισε ήδη να πυροβολεί τον απεσταλμένο των Ηνωμένων Εθνών για το κυπριακό. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν όλοι πού κατευθύνεται το νέο αφήγημα: για όλα φταίνε οι κακοί ξένοι και εμείς το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να απορρίπτουμε τα πάντα. Πού θα μας οδηγήσει αυτό; μα φυσικά στην εδραίωση των τετελεσμένων της κατοχής. Κάτι που προφανώς θα ικανοποιήσει πολλούς που θεωρούν την παρούσα κατάσταση σαν την δεύτερη καλύτερη λύση. Κρίμα. Και ελπίζω ο νέος πρόεδρος να μην ασπάζεται τη ρητορική των συμμάχων του.

Και αισθητικός στο προεδρικό. Γιατί όχι; Προφανώς όταν ο Χριστοδουλίδης έλεγε πως είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης μας εννοούσε κυριολεκτικά τα πάντα: μέχρι και αποτρίχωση!

Αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς με λογαριασμό στο Only Fans. Δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να τον φωνάξουν και για κάποιο διορισμό στο Προεδρικό. Τόσα υφυπουργεία φτιάξαμε για να βολευτούν όλοι. Θα ήταν επίσης ένα βήμα να πλασαριστεί η νέα κυβέρνηση -που πολλοί κατηγορούν για συντηρητισμό- σαν προχώ και εκσυγχρονισμένη. Από μένα πάντως είναι Ναι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση