ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Γιολίτη, ο πάτος και ο απόπατος των Οικολόγων 

= ΤΡΙΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το Εθνικό και το ΔΗΚΟ που δεν ακούει, δεν βλέπει

Άλλη μια διερεύνηση θα κάνει σήμερα ο Αναστασιάδης μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο Εθνικό Συμβούλιο, για να δει εάν τελικά χρειαστεί να πάνε κάποιοι μαζί του, ποιοι θα είναι αυτοί. Κατά βάθος και ο ίδιος εύχεται ορισμένοι να απορρίψουν την πρόσκλησή του αλλά δεν μπορεί να μην την υποβάλει προς όλους.

Η πλειοψηφία των κομμάτων πάντως είναι αποφασισμένη να συνοδεύσει τον Αναστασιάδη στη Γενεύη, ακόμα και κόμματα που διαφωνούν με την πενταμερή όπως η ΕΔΕΚ και η Αλληλεγγύη, για να βοηθήσουν, όπως λένε στελέχη τους, να αποφύγουμε τις κακοτοπιές...

Στην πιο δύσκολη θέση φαίνεται να βρίσκεται το ΔΗΚΟ, το οποίο μια βουβαμάρα την έπαθε τελευταία. Σε άλλες εποχές η φωνή του θα ακουγόταν στεντόρεια. Σήμερα επικρίνει μόνο την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ για τις παραχωρήσεις στο Κυπριακό. Δεν ακούει και δεν βλέπει όσα λέει το ΑΚΕΛ, το οποίο είναι σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα πιο γενναιόδωρο προς τους Τουρκοκύπριους, παρά το ότι ο Αβέρωφ τους κέρδισε για καλά στην εκκίνηση. Ενώ τα δύο κόμματα συμφωνούν στις προδιαγραφές της λύσης και χρησιμοποιούν την ίδια επιχειρηματολογία, το ΔΗΚΟ επιλέγει να επικρίνει μόνο τον Συναγερμό και τον Αβέρωφ. Δεν βρίσκει μια κακή λέξη να πει πια για το ΑΚΕΛ, τον Άντρο και τα άλλα στελέχη.

Ωστόσο, όπως με πληροφορεί η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, στα ψηλά δώματα του κόμματός της, κάποια στελέχη διαμηνύουν στον πρίγκιπα ότι αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να τοποθετηθεί…

Από τον Μόλο στο Ρίο

Ξαφνικά οι Λεμεσιανοί, όχι όλοι αλλά αρκετοί, εν μέσω πανδημίας νόμισαν ότι αντί για τον Μόλο βρέθηκαν στην Κόπα Καμπάνα του Ρίο. Και του έδωσαν και κατάλαβε. Έβγαλαν το άχτι τους από τους περιορισμούς μηνών και ξέδωσαν επανερχόμενοι στην… κανονικότητα. Εκείνο που δεν φαίνεται να αντιλήφθηκαν είναι ότι στο Ρίο σήμερα δεν υπάρχει πια η χαρά του καρναβαλιού αλλά η θλίψη του θανάτου. Από την πανδημία που θερίζει και τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται ασταμάτητα. Ποιο Ρίο τελικά ζήλεψαν οι Λεμεσιανοί; Το παλιό της χαράς ή το σημερινό του θανάτου;

Σε λίγες μέρες θα έχουμε και τα πειστήρια των επιλογών τους και τα πονηρά χαμόγελα θα εξαφανιστούν απότομα. Σε πολιτικό επίπεδο πάντως η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να καταγγείλει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτροπή του συνωστισμού και η μπάλα θα πάρει πάλι την Γιολίτη. Παρά το γεγονός ότι αυτή τη φορά η αστυνομία αντέδρασε χωρίς… να αντιδράσει. Ή μήπως γι’ αυτό;

Ο πάτος και ο απόπατος

Πάντως η Γιολίτη δέχθηκε άλλη μία ανοίκεια επίθεση μέσω Twitter από τον δικηγόρο Μιχάλη Παρασκευά, υποψήφιο των Οικολόγων,με εκφράσεις πεζοδρομίου. Μεταξύ άλλων την κάλεσε να σκάσει και έγραψε εκφράσεις όπως «μιλούν όλοι μιλούν κι οι κώλοι».

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος αντέδρασε έντονα και ζήτησε από τους Οικολόγους να τοποθετηθούν, χαρακτηρίζοντάς τους σεξιστιστές και υβριστές που ευτελίζουν τον δημόσιο βίο της χώρας, ανεχόμενοι την αισχρή συμπεριφορά του συνυποψηφίου τους απεναντι στη Γιολίτη.

Ο Παρασκευάς επανήλθε ακάθεκτος χαρακτηρίζοντας τον Βίκτωρα ξεπουλημένο δημοσιογραφίσκο της μπακκίρας, στολίζοντάς τον και με πολλά άλλα επίθετα.

Αντίδραση υπήρξε και από τον Νίκο Τορναρίτη ο οποίος απευθυνόμενος στον Θεοπέμπτου ευφυώς του υπέδειξε πως ο ρυπαίνων θα πρέπει να πληρώνει, σημειώνοντας ότι αναμένει την απάντηση του προέδρου των Οικολόγων.

Ο Θεοπέμπτου, αιφνιδιασμένος προφανώς από την εξέλιξη, απάντησε γενικά και αόριστα, ως να επρόκειτο για υποψήφιο άσχετου κόμματος «σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετούμε την προσωπική επίθεση και τις απαξιωτικές αναρτήσεις απέναντι στην υπουργό Δικαιοσύνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Περδίκης που έκανε retweet την ανάρτηση Θεοπέμπτου και έγραψε: «Οι απαξιωτικές αναφορές δίνουν την ευκαιρία στους θύτες να το παίζουν θύματα. Αυτοί πχ που με έβριζαν χυδαία μέσα στην ολομέλεια, που φωτογράφισαν το βρακί βουλευτριας κλπ βγαίνουν τωρα παραπονουμενοι ταχα θιγμενοι. Ας μην τους δίνουμε ευκαιρίες και προφασεις», συντασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ του Παρασκευά. Γιατί με όσα έγραψε τι άλλο έκανε από το να υιοθετεί τα απαράδεκτα σχόλια του υποψηφίου των Οικολόγων, αφού ομαδοποιεί σε ένα σύνολο τις συμπεριφορές όλων στον ΔΗΣΥ, όπως και όλων στους Οικολόγους, του Παρασκευά συμπεριλαμβανομένου! Θα ανέμενε κάποιος πως τολμηρά θα έβγαινε και θα διαχώριζε τη θέση του, εάν διαφωνούσε με όσα έγραψε και δεν τα έβλεπε αφορμή για εκμετάλλευση από τους... θύτες.

Φαίνεται να έχουν δίκαιο όσοι υποστηρίζουν πως σε αυτό τον προεκλογικό αγνοείται ο πάτος.

Προσωπική μου άποψη είναι πως κάποιοι μόλις έχουν φτάσει στον απόπατο.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση