ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Γιατί οι Κυνηγοί πυροβολούν την Θεολόγου;

= ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο πετυχημένος σημερινός τίτλος της Καθημερινής «Μίας αρπαχτής, μύρια έπονται» δίνει με τέσσερις μόνο λέξεις το μπάχαλο που επικρατεί σε κάποιους πολιτικούς σχηματισμούς που πορεύονται προς τις βουλευτικές του Μαΐου. Ένα μπάχαλο που προϋπήρχε αλλά μετατράπηκε σε χάος μετά τη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η επωνυμία των κομμάτων στα ψηφοδέλτια δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή με την οποία είναι εγγεγραμμένα και στο μητρώο κομμάτων.

Πρόκειται για μια γνωμάτευση που επηρεάζει όλα τα κόμματα αλλά κυρίως αυτά αποφάσισαν με αρπαχτή της στιγμής να συμμαχήσουν με άλλα κόμματα ή κινήματα ή σχηματισμούς για να μπουν δυναμικά στη διεκδίκηση των βουλευτικών εδρών. Και ενώ αρχικά φάνηκε πως η υπόθεση αφορά απλά τα ονόματα των κομμάτων και των συμμαχιών που έχουν γίνει στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ουσιαστικό θέμα που αφορά την ίδια την ύπαρξη κάποιων κομμάτων ή πολιτικών σχηματισμών. Γιατί η αλλαγή που επιβάλλει η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα καθορίζει τα δεδομένα της δεύτερης κατανομής των ψήφων και ποιοι και πως θα εξασφαλίσουν τις έδρες.

Τι πραγματικά φόβισε την Θεολόγου και διέλυσε τον αρραβώνα με τους Κυνηγούς;

Σχεδόν αμέσως μετά την ανακοίνωση της γνωμάτευσης η Άννα Θεολόγου των Ανεξάρτητων με μακροσκελές κείμενό της ανακοίνωσε τη διάλυση της συνεργασίας του κινήματός της με το εγγεγραμμένο ως κόμμα των Κυνηγών το οποίο φέρει την επωνυμία «Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών Κύπρου» (ΚΕΚΚ). Η βιασύνη της να ανακοινώσει τη διάλυση του αρραβώνα με τους Κυνηγούς έκανε πολλούς να αναφέρουν πως την είχε από πριν έτοιμη και η γνωμάτευση της ήρθε γάντι και στην πιο κατάλληλη στιγμή.

Στο ρεπορτάζ της Καθημερινής αναφέρονται αρκετά στοιχεία για το παρασκήνιο της διάλυσης του αρραβώνος. Εκείνο ωστόσο που από χθες έχει αναβαθμίσει το πολιτικό κουτσομπολιό για τις βουλευτικές είναι οι τοποθετήσεις των Κυνηγών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι χαρακτηρισμοί του κατά της μέχρι χθες συμμάχου του ΚΕΚΚ, Άννας Θεολόγου.

Ο αντιπρόεδρος των Κυνηγών Άριστος Χρ Αριστείδου έγραψε μεταξύ άλλων: «Η κα Θεολόγου μας έχει εξαπατήσει, μας έχει κοροϊδέψει και με κρυφές ατζέντες μας καλούσε να πουλήσουμε το όνομα του Κυνηγού αλλά και του Ανεξάρτητου. Όχι κυρία μου, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ» έγραψε το κόμμα σημειώνοντας πως «Δεν έχουμε ανάγκη τις δικές σου πλάτες για να μπούμε στην βουλή» και «Εμείς σε εμπιστευθήκαμε και εσύ μας πρόδωσες». «Μας παραπλανούσες ότι δεν έχεις σχέση με πολιτικά κόμματα, την ίδια ώρα που στελεχώνεις τα ψηφοδέλτιά σου με άτομα από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.Μας ξεγέλασες και δουλεύαμε για σένα για μήνες τώρα, ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες και χιλιάδες ευρώ για να στηρίξουμε την συνεργασία και την ‘πούλησες’ για τα δικά σου συμφέροντα και φιλοδοξίες. Από το υστέρημά μας και από την ζήση της οικογένειας μας δουλεύαμε αφιλοκερδώς και δεν το σεβάστηκες.»

Με σημερινές του δηλώσεις ο Αριστείδου ανέφερε πως εκείνο που ουσιαστικά ενόχλησε την Θεολόγου είναι η διαπίστωση ότι σε όλες τις επαρχίες είχαν προβάδισμα για εκλογή οι υποψήφιοι των Κυνηγών και ο φόβος της ήταν ότι οι κυνηγοί θα εκλέξουν δύο ή τρεις βουλευτές και η ίδια αν εκλεγόταν ως Κίνημα Ανεξάρτητοι να ήταν μόνη. Χαρακτήρισε δε την ενέργεια της Θεολόγου 45 ημέρες πριν από τις εκλογές ως αυτοκτονία.

Πολύ σύντομα η… τενέκκα θα μιλήσει και όλα θα ξεκαθαρίσουν. Η Θεολόγου, ανεξαρτήτως εάν θα εκλεγεί ή όχι λαμβάνει επάξια το μετάλλιο της αρπαχτής αφού η μέχρι σήμερα, σύντομη διαδρομή της στα πολιτικά δρώμενα χαρακτηρίζεται από τις αντιφατικές επιλογές και τσακωμούς της. Από την Αλληλεγγύη της Θεοχάρους στη Συμμαχία Πολιτών του Λιλλήκα από εκεί στο άρμα του Μαλά, μετά στους Ανεξάρτητους και το φημολογούμενο φλερτ με Οικολόγους και ΑΚΕΛ κατέληξε σε ένα σύντομο αρραβώνα με τους Κυνηγούς. Τον οποίο και διέλυσε πολύ νωρίς για να γράψει όπως λέει κόμμα, κάτι που ποτέ δεν ήθελε να πράξει.

Τελικά όντως, μίας αρπαχτής μύρια έπονται, αφού ακόμα δεν έχουν φανεί οι πραγματικές συνέπειες του διαλυμένου αρραβώνα. Οι επικρίσεις των Κυνηγών κατά της Θεολόγου είναι μόνο η αρχή... 

Για τις επιπτώσεις της γνωμάτευσης του Γενικού Εισαγγελέα στα άλλα κόμματα, στην αυριανή στήλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση