ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η ανάκριση του Προέδρου, ο πολιτικός μάγος και η εισβολή του Αρχιεπισκόπου

= ΤΡΙΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποιος κρίνεται σήμερα;

Το έχω ξαναγράψει, σήμερα δεν κρίνεται μόνο ο Νίκος Αναστασιάδης στην ανοικτή «ανάκριση» που θα έχει ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις. Κρίνεται και η ίδια η Επιτροπή. Όλοι αναμένουν τις ερωτήσεις που θα υποβληθούν στον Πρόεδρο από τα μέλη της Επιτροπής. Κάποιοι τις περιμένουν με περισσότερη αδημονία απ' ότι τις απαντήσεις...Κάποιοι μάλιστα φρόντισαν να στείλουν και τις δικές τους ερωτήσεις προς τα μέλη της Επιτροπής για να τα υποβάλουν στον Πρόεδρο. Πρώτος και καλύτερος ο πρίγκιπας Νικόλαος ο οποίος υπέδειξε στην Επιτροπή να του κάνει ερωτήσεις και για τον Σαουδάραβα φίλο του και για τη δραστηριότητα του οικογενειακού του δικηγορικού γραφείου στις πολιτογραφήσεις. Όχι ότι ο Άντρος Κυπριανού υστέρησε. Κάποιοι άλλοι αναμένουν με αγωνία την κατάθεση του Προέδρου για να διαπιστώσουν πόσο έχει προχωρήσει η παχυδερμία. Από τον Λόφο πάντως ακούω ότι ο Πρόεδρος θεωρεί ότι με την σημερινή κατάθεσή του θα έχει εν πολλοίς «καθαρίσει», ότι το θέμα θα «κοιμηθεί» ή θα παραμεριστεί, τουλάχιστον από την πλευρά του, για να μπορέσει απερίσπαστος να αφοσιωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την προετοιμασία για την πενταμερή. Ωστόσο στο πριγκιπάτο του ΔΗΚΟ και στην Εζεκία Παπαϊωάννου έχουν άλλη άποψη. Οι επιτελείς τους θεωρούν ότι «το καλό», όπως λένε, κομμάτι, τώρα αρχίζει...

Ο πολιτικός μάγος Αβέρωφ

Μια χαρά τα κατάφερε ο Φούλης με την ηλεκτρονική ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων του ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές. Όπως ακούω και ο ίδιος είναι πολύ ευχαριστημένος και έδωσε και τα συγχαρητήρια του σε όσους βοήθησαν στο ηλεκτρονικό άλμα που έκανε το κόμμα. Και για να κυριολεκτούμε πρόκειται για μια διαδικασία που δεν είχε προηγούμενο ούτε για την Πινδάρου, ούτε για άλλο κυπριακό κόμμα. Ο Συναγερμός πέτυχε σε πραγματικό χρόνο να υποβληθούν online οι υποψηφιότητες τις βουλευτικές και να κοινοποιηθούν με αμεσότητα σε δεκάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. «Το πρώτο digital βήμα έγινε... με το δεξί» έλεγε χθες στέλεχος της Πινδάρου γεμάτο περηφάνεια για την επιτυχία. Εκείνο που μένει τώρα να φανεί είναι η αποτελεσματικότητα των επιλογών, τόσο για τους αριστίνδην όσο και για τους υπόλοιπους. Με τόσο πόλεμο που δέχεται ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση εάν καταφέρει να παραμείνει πρώτο κόμμα με διαφορά θα είναι όντως ένα πολιτικό θαύμα το οποίο αναπόφευκτα θα πιστωθεί στον πολιτικό μάγο Αβέρωφ.

Οι βάρβαρες Άγιες μπουλτόζες

Η κατεδάφιση των διατηρητέων της Αρχιεπισκοπής «για να φαίνεται ο νέος τεράστιος ναός» όπως υποστηρίζουν κάποιοι ήρθε στην πιο ακατάλληλη για τον Αρχιεπίσκοπο στιγμή. Όχι ότι θεωρώ πως υπήρχε κατάλληλη στιγμή για αυτή την παρανομία και εισβολή κατά του πολιτισμού. Όλα, μα όλα τα κόμματα, ακόμα και αυτά που έχουν τους λόγους τους να κρατούν μια πισινή στις έντονες αντιδράσεις τους κατά του Αρχιεπισκόπου, δεν μπορούν παρά να αντιδράσουν και μάλιστα έντονα απέναντι στον ετσιθελισμό και την βαρβαρότητα από τις… Άγιες μπουλτόζες. Η κορύφωση του προεκλογικού και το κόστος που θα έχει όποιο κόμμα δεν υποστηρίξει τα αυτονόητα κάνει ιδιαίτερα δύσκολη τη θέση Αρχιεπισκόπου-εισβολέα. Επιπλέον η κόντρα του με τα άλλα μέλη της Ιεράς Συνόδου μαθαίνω ότι θα βρει πολύ σύντομα μια νέα ορμητική διέξοδο. Μπορεί και σήμερα, αύριο, όπως μου είπε άτομο που γνωρίζει...

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑ

Η ανάλυσης και το άρθρο χειρίζονται την συμπεριφορά του Προέδρου της Διαφθοράς και της Διχοτόμησης στην οποίαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μας οδηγεί ελέω Φυσικού Αερίου και τα τεράστια έσοδα τα οποία αναμφιβόλως επωφθαλμιά (!) ώς μικροπταίσματα κι όχι ώς ενσυνείδητα κακουργήματα εις βάρος της διαλυμένης μας Κύπρου που αιμορραγεί πλέον μονίμως στο χείλος του γκρεμού που ο ίδιος την έφερε μετά ρον δικό του τορπιλλισμό της Διάσκεψης στο Κράν Μοντανά.
Το παράδοξο είναι ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος κατηγορείται από εσάς χωρίς να αναφέρεστε σε τι έχει φταίξει!! ¨Έλεος πλέον. Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ!!!
Τα του Καίσαρος Τω Καίσαρι παρακαλώ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!

Γιάννης Σαβεριάδης

Σαβεριάδη κάτσε κάτω την μπάλα αδελφέ! Μην είσαι απόλυτος στην κριτική σου. Δεν είναι όλα μαύρο άσπρο!

Leon
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση