ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η μεγάλη ημέρα της Βουλής και το χειρότερο σενάριο

= ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η μεγάλη ημέρα του προϋπολογισμού ξημέρωσε σήμερα. Το πρωί στη Βουλή ο Αδάμου με τους πολιτικούς αρχηγούς θα προσπαθήσουν να βρουν την άκρη του χαμένου νήματος της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας.

Τόσο ο Πετρίδης όσο και ο Αναστασιάδης και όλη η κυβέρνηση παρακολουθούν με αγωνία τις κινήσεις και τοποθετήσεις των κομμάτων τα τελευταία 24ωρα. Το ενδεχόμενο να αναβληθεί η συζήτηση για τον προϋπολογισμό που είναι ορισμένη να αρχίσει σήμερα, θα δώσει μια ανάσα. Ιδιαίτερα στη κυβέρνηση η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις με τα μικρότερα κόμματα, κάποιοι το λένε και παζάρι, για να εξασφαλίσει τη θετική τους ψήφο υπέρ του προϋπολογισμού ώστε να μην παραλύσει το κράτος.

Είναι σίγουρα το χειρότερο σενάριο για τον Νίκαρο να οδηγηθεί ο τόπος σε πρόωρες Προεδρικές εκλογές;

Σε περίπτωση όμως που δεν αποφασιστεί η αναβολή της συζήτησης και την Πέμπτη ο προϋπολογισμός καταψηφιστεί, θα δούμε νέες καταστάσεις. Κανείς δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα αφού, όπως μας λένε, το κράτος θα βρεθεί σε αχαρτογράφητα νερά.

Ήδη ο Πετρίδης μιλά για το επερχόμενο χάος εάν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, με πάγωμα της στήριξης προς τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις αλλά και για τις νομικές προκλήσεις που θα δημιουργηθούν αφού δεν έχει υπάρξει ιστορικό προηγούμενο από τη λειτουργία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Είναι πασιφανές ότι θα εισέλθουμε σε αχαρτογράφητα νερά και σε μια περίοδο έντονης αστάθειας με ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες», ανέφερε υπονοώντας ίσως και την χειρότερη εξέλιξη που θα είναι η καταφυγή σε πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Τώρα αυτό το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος εάν είναι εντελώς αρνητική περίπτωση και όντως το χειρότερο σενάριο για τον Νίκαρο, αφού του δίνει μια χαρά τη δυνατότητα να επαναδιεκδικήσει την Προεδρία για άλλη μια πενταετία, χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις και παρεξηγήσεις. Λόγω της δέσμευσής που ανέλαβε να μην διεκδικήσει τρίτη θητεία. Εάν βεβαίως τα καταφέρει να επανεκλεγεί...

Μην σας πω ότι μια τέτοια προοπτική ίσως να προσφέρεται και ως λύση για πάρα πολλά προβλήματα, όποιος κι αν τελικά διεκδικήσει και εκλεγεί στην προεδρία, τερματίζοντας τον άγριο προεκλογικό που ζούμε, ο οποίος έχει μακρινό ορίζοντα τις προεδρικές του 2023. Με νέες προεδρικές εκλογές πολλά προβλήματα θα λυθούν και θα δοθεί και νέα εντολή για το Κυπριακό αλλά και για τα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης...Αυτά στο λεγόμενο χειρότερο σενάριο...

Ας αναμένουμε όμως τα νεότερα από τη Βουλή και τι τελικά θα βγει από τις πιέσεις που θα ασκήσει, όπως ακούω, ο Αδάμου στους αρχηγούς των κομμάτων.

Εκείνο πάντως που συζητήθηκε έντονα χθες ήταν η «μοιραία ήττα» του πρίγκιπα Νικόλαου ο οποίος βρίσκεται σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε βουλευτής: «Ο άνθρωπος που προκάλεσε το χάος δεν θα μπορέσει εκ των πραγμάτων να αγορεύσει και να δώσει την καθοριστική ψήφο του για μια υπόθεση που κατάντησε σχεδόν προσωπική».

Όπως ακούω από την ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, η αντίδραση εντός του κόμματος αλλά και από ψηφοφόρους για την επιμονή του πρίγκιπα Νικόλαου να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, συνεχίζεται και μάλιστα σε υψηλούς τόνους.

Μια έξτρα μουρμούρα αλλά και επικρίσεις δέχεται ο πρίγκιπας Νικόλαος και για την παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων μετά και την κριτική που του άσκησε δημόσια ο ΔΗΣΥ.

Η δε αποκάλυψη για τα 20 χρυσά διαβατήρια που διεκπεραίωσε το οικογενειακό του δικηγορικό γραφείο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν το κερασάκι για απομυθοποίηση του άμεμπτου και αμόλυντου προφίλ που ο ίδιος καλλιεργούσε τους τελευταίους μήνες επικρίνοντας τους πάντες για τα χρυσά διαβατήρια.

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ανακοίνωση των 56 υποψηφίων του κόμματος για τη Βουλή. Κάτι που μπορεί να δίνει στο ΔΗΚΟ την πρωτιά για την παρουσίαση ολοκληρωμένου ψηφοδελτίου αλλά μια πρωτιά με τόσες απανωτές τάτσες πως να την αξιοποιήσει κανείς;

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση