ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ποιος πολιτικός καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση;

= ΤΡΙΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το ΑΚΕΛ γιατί σιωπά;
Ο πρώην βουλευτής που καταγγέλθηκε από γυναίκα για σεξουαλική παρενόχληση πριν από έξι χρόνια είναι πολύ γνωστός και έχει, όπως γράφτηκε σε αρκετά ΜΜΕ, υπηρετήσει τόσο στην κυπριακή βουλή όσο και στο ευρωκοινοβούλιο. Έχει μάλιστα γραφτεί ότι το κόμμα στο οποίο ανήκει ο πολιτικός είναι το ΑΚΕΛ.

Ακούστηκε πάλι ότι από την πλευρά του πολιτικού έγινε λόγος για ανήθικο πολιτικό πόλεμο με στόχο να παραμεριστεί και να μην διεκδικήσει κάποιο αξίωμα στο κόμμα, λόγω της ευρείας δημοτικότητας της οποίας θεωρείται ότι τυγχάνει. Πρόκειται βεβαίως για διαδόσεις οι οποίες δεν έχουν επίσημα προκαλέσει την τοποθέτηση του κόμματος και του θεωρούμενου ως καταγγελλόμενου. Διαδόσεις θεωρούνται και πολλά άλλα που λέγονται και γράφονται τις τελευταίες δύο ημέρες για ένα θέμα που πουλά και που θα έπρεπε να αντιμετώπιστει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και από τα ΜΜΕ αλλά και από το ΑΚΕΛ και όλο τον πολιτικό κόσμο.

Το ΑΚΕΛ, στο οποίο φέρεται να ανήκει ο πρώην βουλευτής-ευρωβουλευτής, το οποίο τοποθετείται συχνά με έντονο τρόπο σε ανάλογα θέματα, οφείλει να τοποθετηθεί και να απαντήσει στα ερωτήματα που δημιουργούνται. Όχι μόνο γιατί το οφείλει στην κοινωνία και τη δεοντολογία αλλά και επειδή πια το ζητάει επιτακτικά η ίδια του η βάση. Επιπλέον δεν πρέπει να αφήνονται σκιές σε κανένα άνθρωπο και να καταδικάζεται στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Κυρίως όμως το ΑΚΕΛ το οφείλει στους δικούς του πρώην βουλευτές - ευρωβουλευτές να ξεκαθαρίσει το όνομά τους και να μην αφήνει να κυκλοφορούν τόσο σοβαρά υπονοούμενα που τους εκθέτουν συλλήβδην όπως και το ίδιο το κόμμα. 

Αλλά και ο ίδιος ο πολιτικός που μάλλον είναι θέμα ωρών πια να γίνει γνωστό το όνομά του, οφείλει και προς τον εαυτό του και προς την οικογένειά του, το κόμμα του και τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που τον ψήφισαν αλλά πρωτίστως στην κοπέλα που φέρεται να είναι θύμα του, να βγει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Όπως πολύ συχνά το έκανε για δεκάδες άλλα θέματα που δεν τον αφορούσαν προσωπικά. 

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Στέφανος  Στεφάνου, αναφερόμενος στην υπουργό Δικαιοσύνης: «οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της» ενώ την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι «η σιωπή της την αφήνει εκτεθειμένη στη συνείδηση της κοινωνίας και των πολιτών». Μήπως στο ΑΚΕΛ να κάνουν τις αντιστοιχίες;
Και να αποφασίσουν επιτέλους να αναρτήσουν την είδηση στο «Διάλογο» τους που ενώ βούιξε ο τόπος είναι το μοναδικό ΜΜΕ που δεν την έχει ακόμη αναρτήσει;  

Κάνει πλάτες ο Γκουτέρες στην Τουρκία;
Άγχος επικρατεί στον Λόφο και στο παρακείμενο ΥΠΕΞ λόγω της καθυστέρησης του Γκουτέρες να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλισης της πενταμερούς. Κάποιος μάλιστα μίλησε και για ένα πρωτοφανή «πόλεμο νεύρων».

Εκείνο πάντως που συμβαίνει είναι ότι η ερμηνεία της συμπεριφοράς του ΓΓ του ΟΗΕ δεν είναι ξεκάθαρη από τους αναλυτές του Λόφου και του ΥΠΕΞ και σε αυτό δυσκολεύει πολύ και η στάση της αγέλαστης κυρίας Λουτ. Όπως μαθαίνω, όταν η Λουτ ερωτάται πως θα συνεχίσουν και θα εξελιχθούν τα πράγματα, δεν απαντά ή στην καλύτερη περίπτωση λέει ένα τυπικό «παρακαλώ περιμένετε ακόμη λίγο μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι ημερομηνίες με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες. Στην αρχή η στάση της αποδόθηκε στο βαρυφορτωμένο πρόγραμμα του Γκουτέρες και στα αυστηρά μέτρα που λαμβάνονται στην Νέα Υόρκη κατά της πανδημίας, αφού η Λουτ δήλωνε ξεκάθαρα ότι πρώτη, πρώτη επιλογή του ΓΓ του ΟΗΕ παραμένει η Νέα Υόρκη.

Αργότερα διαφάνηκε ότι η Τουρκία πιέζει την κατάσταση για να ξεπεράσει τον σκόπελο των κυρώσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στη συνέχεια διαφάνηκε ότι και η Λουτ και ο ΓΓ φαίνεται να κάνουν πλάτες στην Τουρκία για αυτή της την ανάγκη, αφού συνεχίζουν για πολλές εβδομάδες την ανεξήγητη καθυστέρηση. Ωστόσο, σύμφωνα με μία ανάλυση που έγινε στον Λόφο, ενδέχεται η αγέλαστη κυρία Λουτ να φοβάται πως με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα και την αυτοπαγίδευση της Τουρκίας στις δηλώσεις για δύο κράτη, η πενταμερής δεν έχει καμία προοπτική επιτυχίας. Και ίσως αυτός να είναι τελικά ο κύριος λόγος για την καθυστέρηση στην εξαγγελία της ημερομηνίας σύγκλισης της.

Όλοι γνώριζαν ότι ο πόλεμος νεύρων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της όποιας πρωτοβουλίας ανελάμβανε ο ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό και κυρίως της πενταμερούς. Ωστόσο κανείς δεν ανέμενε ότι θα είχε τόση διάρκεια και τόση ένταση, πριν καν ακόμα ανακοινωθεί η ημερομηνία σύγκλισής της. Εύκολα μπορεί να υποψιαστεί κάποιος τι θα ακολουθήσει εάν και όταν αυτή πραγματοποιηθεί.

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Ανοίγει την Παρασκευή η Πύλη Εμβολιασμού για ηλικίες 59 και 60 ετών

«Ποιος φωστήρας παρακάμπτει τα άτομα ηλικίας 61 ετών και άνω και δίνει προτεραιότητα σε άτομα μικρότερης ...»
Theodoros  |  22:15

Καταγγελίες Γ. Αρέστη κατά ΚΕΔΙΠΕΣ για επιλεκτική διαρροή εις βάρος του γιου του και του ιδίου

«Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας, τουλάχιστόν να διασώσει το κύρος του θεσμού που εκπροσωπει, να εμπλακεί ...»
Ηρόδοτος Χριστοδουλίδης  |  11:24

8 διευθύνσεις για bao bun που έρχονται στην πόρτα σου

«Καλό το άρθρο, αλλά παραλείψατε να αναφέρετε το καλύτερο bao bun στη Λευκωσία, το Bao Cyprus (@bao_cyprus)! ...»
Μαρία Πυρίσιη  |  17:58

Μπαχτσελί για τζαμί στη Λεμεσό: Ο Τούρκος δεν έχει φίλο πέραν από τον Τούρκο

«Γιατί δεν λέει ή γράφει καποοιος ότι η μηναρές ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΟΠΗ , έχει προσκολιθεί σε υφιστάμενο χριστιανικό ...»
ΜΧ  |  15:03

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση