ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Τα μαγικά του Αβέρωφ και τα τρεχάματα του Νίκαρου

= ΤΡΙΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ως κίνηση ματ και ανατροπής χαρακτηρίζεται η χθεσινή απόφαση της Ζέτας για αύξηση των συντάξεων χαμηλοσυνταξιούχων. Μια κίνηση η οποία ανατρέπει κατά πολύ το βαρύ κλίμα κατά της κυβέρνησης που καλλιεργήθηκε την τελευταία περίοδο και φέρνει πιο κοντά την ΕΔΕΚ και την Συμμαχία στην υπερψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ αφαιρεί επιχειρήματα από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ για την καταψήφισή του.

Ο μικρός ήρωας της απόφασης που αποτελεί πρόταση και του ΕΛΑΜ και της ΕΔΕΚ δεν είναι άλλος από τον Φούλη που έκανε πάλι τα μαγικά του και φαίνεται να ξελασπώνει ξανά την κυβέρνηση. Τουλάχιστον στο θέμα του προϋπολογισμού. Γιατί το θέμα των επικρίσεων με στόχο τον Νίκο Χριστοδουλίδη, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, μάλλον πρόκειται για νέο, αχρείαστο για κάποιους, μπλέξιμο. Για αυτά όμως θα έχουμε χρόνο και χώρο να τα ξαναπούμε.

Θα κλείσει ο Αναστασιάδης ραντεβού με τον Οδυσσέα;

Από την άλλη ο Νίκαρος έχει σήμερα τρία σοβαρότατα θέματα έχει να χειριστεί χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνεται το Κυπριακό...

Το πρώτο είναι τα μέτρα για την πανδημία που θα αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό και τις όποιες χαλαρώσεις σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Μαζί και η απάντηση που θα δώσει στον Αρχιεπίσκοπο, τους αρχιερείς και τους πιστούς για τη λειτουργία των εκκλησιών στις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και τους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων και malls. Απ' όσα ακούω από τον Λόφο, κάποιες χαλαρώσεις επ' αυτού μπορεί να ανακοινωθούν αλλά πολύ περιορισμένες. Ίσως να αυξηθούν τα άτομα που θα μπορούν να παρευρίσκονται στις λειτουργίες ανάλογα και με τα τετραγωνικά των εκκλησιών αλλά και των συγγενών στις οικογενειακές συναντήσεις των εορτών. Μπορεί και να παραταθεί λίγο η ώρα υποχρεωτικής επιστροφής στο σπίτι λόγω γιορτών... αλλά... μέχρις εκεί. Όπως έλεγε πάντως χθες κάποιος από τους συμβούλους, «μάλλον περισσότερα και αυστηρότερα μέτρα πρέπει να ληφθούν αυτή την ώρα με τα αποτελέσματα που καταγράφονται και όχι χαλαρώσεις».

Το δεύτερο είναι ο προϋπολογισμός και η προσπάθεια να υποβληθεί αρχές Ιανουαρίου ο αναθεωρημένος στη Βουλή και να εγκριθεί χωρίς εμπόδια. Κυρίως για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο σε περίοδο πανδημίας και της άκρατης προεκλογικής αντιπαλότητας. Αλλά και για να δοθεί και μια απάντηση στον Νικόλα Παπαδόπουλο που με πείσμα κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της Δημοκρατίας να μην εγκριθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και μάλιστα επί Νίκαρου. Όπως ακούω τόσο στον Λόφο όσο και στην Πινδάρου ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη ημέρα της ψήφισης του προϋπολογισμού και του κανονικού πολέμου με τον Νικόλα και το ΔΗΚΟ. Πάντως, ούτε στον Λόφο, ούτε στην Πινδάρου υπάρχει ελπίδα πως η αυριανή συνάντηση Αναστασιάδη-Άντρου θα οδηγήσει κάπου. «Μάλλον γίνεται για να γίνει» μου ανέφερε άτομο που γνωρίζει. Ωστόσο «η σημερινή συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα έχει και ουσία και προοπτική», σύμφωνα με τον ίδιο.

Το τρίτο σημαντικό θέμα είναι η διαμάχη κυβέρνησης - Γενικού Ελεγκτή η οποία συνδέεται άμεσα με την πολεμική που ασκεί το ΔΗΚΟ. Μπορεί ο Νίκαρος να έκανε προσωρινή παύση στα σχέδια για προσφυγή στο Ανώτατο, λόγω γιορτών, αλλά ο στόχος παραμένει και η προεργασία συνεχίζεται. Μια σκέψη που συζητείται έντονα είναι το κατά πόσο ορισμένες ενέργειες της κυβέρνησης τείνουν να ηρωοποιούν τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Επιπλέον αναμένεται και η διευθέτηση ραντεβού με τον Ελεγκτή για την παράδοση της έκθεσής του στον Πρόεδρο. Ενώ ο Αναστασιάδης τον έχει στο περίμενε τον Οδυσσέα, το πιθανότερο είναι να τον δεχθεί τελικά για να παραλάβει την έκεθεσή του, χωρίς όμως να βιάζεται ιδιαίτερα γι' αυτό. Η άλλη επιλογή είναι να μηνύσει στον Ελεγκτή να του στείλει την έκθεση, κάτι που μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ο Αναστασιάδης δεν θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο.

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση