ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τι θα βρει η αστυνομία στα γραφεία Συλλούρη, Τζιοβάνη και Πιττάτζιη;      

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μόλις χθες η αστυνομία μπήκε στα σπίτια και γραφεία των Συλλούρη, Τζιοβάνη και του δικηγόρου Πιττάτζιη αναζητώντας τεκμήρια για όσα φοβερά και τραγελαφικά μετέδωσε το Al Jazeera. Το άκουσμα της είδησης για το…. «ντου» της αστυνομίας στα σπίτια των προαναφερόμενων και άλλων που εμπλέκονται στις αποκαλύψεις έφερε από μειδιάματα μέχρι δυνατά γέλια σε κάποιους.

Υπενθυμίζω ότι η αποκάλυψη του Al Jazeera έγινε στις 12 Οκτωβρίου και ακολούθησαν οι επεισοδιακές παραιτήσεις του βουλευτή του ΑΚΕΛ Τζιοβάνη στις 13 Οκτωβρίου και στις 15 Οκτωβρίου του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις και διαδηλώσεις.

Στις 29 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά, η Αστυνομία μπούκαρε στα σπίτια και γραφεία των πρωταγωνιστών του ιστορικού πια βίντεο για να βρει τεκμήρια.

Υπενθυμίζω ακόμα ότι το βίντεο του Al Jazeera γυρίστηκε πριν από ένα χρόνο, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019…Μετά από παρέλευση τόσου χρόνου διερωτάται κανείς τι θα μπορέσει να βρει η Αστυνομία. Απορία που την έχουν πολλοί, με τις θεωρίες συνωμοσίας να δίνουν και να παίρνουν και σε αρκετές περιπτώσεις όντως να αδικούν την Αστυνομία.

Ωστόσο η απορία: πόσα τεκμήρια άραγε έχουν εξαφανιστεί σε αυτό το διάστημα;... στέκει. Και μάλλον δεν θα απαντηθεί ποτέ.

Όπως λέει όμως και το ΑΚΕΛ ας έχουμε λίγη υπομονή και θα τους κρίνουμε όλους από το έργο τους...

Εντελώς συμπτωματικά λήγει σήμερα και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα «χρυσά» κυπριακά διαβατήρια. Ωστόσο το πρόγραμμα δεν εξαφανίζεται. Αντέχει ακόμα. Μέχρι να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και οι οποίες όπως μαθαίνω δεν είναι δυο, τρεις ή δέκα αλλά μερικές… εκατοντάδες.

Από τις 13 Οκτωβρίου που λήφθηκε η απόφαση για τερματισμό του αμαρτωλού προγράμματος οι εμπλεκόμενοι, ατζέντηδες κάθε είδους μαζί με δικηγόρους και άλλους άρχισαν αγώνα δρόμου για να προωθήσουν τις τελευταίες αιτήσεις και να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη κυπριακή-ευρωπαϊκή ιθαγένεια στους πελάτες τους. Γι’ αυτό και κάποιες εφημερίδες τις τελευταίες εβδομάδες γέμισαν με αγγελίες και γνωστοποιήσεις των ξένων επενδυτών που ζητούν απεγνωσμένα να γίνουν συμπατριώτες μας. Πάντως οι αιτήσεις που εκκρεμούν ξεπερνούν τις 500 και κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν και τις 600, ίσως και τις 700…

Όπως μου έλεγε χθες πηγή μου που γνωρίζει, με τόσες αιτήσεις που έχουν μαζευτεί, το επενδυτικό πρόγραμμα που κατά τα άλλα τερμάτισε η κυβέρνηση θα παραμείνει ολοζώντανο για άλλο ένα χρόνο περίπου. Μέχρι να εξεταστούν όλες οι αιτήσεις και να δοθούν όλες οι πολυπόθητες πολιτογραφήσεις στους επίδοξους νέους συμπατριώτες μας.

Στο μεταξύ η Κομισιόν προχωρεί ακάθεκτη με τις διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Κύπρου με ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και για επιβολή κυρώσεων. Τελικά από το περιβόητο Κυπριακό Πρόγραμμα Πολιτογραφήσεων θα μας μείνει, εκτός τις αποκαλύψεις και την τάτσα, και ένα γερό πρόστιμο;

Μαζί βεβαίως με αρκετούς, διαβόητους νέους συμπατριώτες, γνωστούς διεθνώς για τα κατορθώματά τους. Μαζί με τον εμφύλιο που ξέσπασε μεταξύ παρατάξεων και θεσμών και με τον διεθνή εξευτελισμό που μάλλον θα έχει διάρκεια και συνέχεια;

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση