ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Το μήνυμα στον Ερντογάν και ο Τούρκος χάκερ

= ΤΡΙΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το μήνυμα στον Ερντογάν και το βέτο της Κύπρου

Σημαντικές ειδήσεις αναμένονται σήμερα με επίκεντρο την Τουρκία αλλά και την Κύπρο. Ο Σαρλ Μισέλ και η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επισκέπτονται τον νεοσουλτάνο μεταφέροντας τα μαντάτα των «27» στα οποία περιλαμβάνεται και το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Όπως η στήλη αποκάλυψε πρώτη, μεταφέρεται και μήνυμα από τον Αναστασιάδη αλλά και τον Μητσοτάκη όπως αυτοί το έθεσαν τις προάλλες στην τηλεδιάσκεψη με τον Μισέλ.
Η χθεσινή συνέντευξη του Αναστασιάδη στην ΕΡΤ αποκάλυψε και ένα άλλο δυναμικό μήνυμα και προς τον Ερντογάν αλλά και προς την ΕΕ. Και αυτό είναι η προειδοποίηση ότι το βέτο της Κύπρου παραμένει ζωντανό. Όπως ξεκάθαρα ανέφερε, σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, η Κύπρος «χωρίς υπαναχώρηση» και «χωρίς αμφιβολία» θα ασκήσει βέτο. Βεβαίως όλοι γνωρίζουν πως από την εξαγγελία στην πράξη υπάρχει τεράστια απόσταση. Και ο Αναστασιάδης το γνωρίζει αυτό καλύτερα από τον καθένα.

Ας επανέλθουμε στην επίσκεψη Μισέλ και Ούρσουλας στον Ερντογάν σήμερα. Είναι εντεταλμένοι από την τηλεσύνοδο κορυφής να θέσουν εκτός από τα τουρκοευρωπαϊκά ζητήματα και το Κυπριακό, ξεκάθαρα και ως προτεραιότητας. Και η πρώτη, πρώτη απαίτηση θα είναι η εξασφάλιση της συγκατάθεσης της Τουρκίας για συμμετοχή της ΕΕ στην πενταμερή της Γενεύης. Μια συμμετοχή που η Τουρκία πολεμά για να εξασφαλίσει και νέα ανταλλάγματα. Αρκετοί αναμένουν σήμερα τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν την επίσκεψη των Ευρωπαίων αξιωματούχων για να κρίνουν τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με όσα μαθαίνω Λευκωσία και Αθήνα αναμένουν στο ακουστικό για ενημέρωση αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου ταξιδιού.

Ποιος είδε τον Τούρκο χάκερ στη Βουλή;

Τεχνικό πρόβλημα ήταν αυτό που υπήρξε χθες στη Βουλή και καθυστέρησε την δημοσιοποίηση της λίστας Οδυσσέα και όχι κυβερνοεπίθεση από Τούρκο Χάκερ, όπως ανακοινώθηκε. Όπως έμαθα από πολύ έγκυρη πηγή, κάποιοι αντέδρασαν με γέλια όταν διάβασαν την επίσημη ανακοίνωση ότι ο… Τούρκος χάκερ επιτέθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής όπως έπραξε και με το Υπουργείο Άμυνας και το αεροδρόμιο Λάρνακας.
Η ανακοίνωση έλεγε πως: «η ιστοσελίδα της Βουλής, δέχεται τις τελευταίες ώρες επίθεση από Τούρκο hacker, σε συνέχεια παρόμοιων επιθέσεων εναντίον ιστοσελίδας του Υπουργείου Άμυνας και των ηλεκτρονικών συστημάτων του αεροδρομίου Λάρνακας».Η πηγή μου υποστηρίζει πως το όλο πρόβλημα στη Βουλή προέκυψε καθαρά από τεχνικό θέμα, παρά το ότι έχουν εντοπιστεί επιθέσεις από χάκερς σε άλλους οργανισμούς.
Εκείνο που προκαλεί έκπληξη είναι η ευκολία με την οποία το τεχνικό πρόβλημα βαφτίστηκε «επίθεση από Τούρκο χάκερ» με τόση ευκολία και εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου.
Μήπως ο πρόεδρος Αδάμου να ζητήσει μια έρευνα για να φανεί ποιος, με ποια τεκμηρίωση και με μεγάλη ευκολία και σε μια άκρως ιδιαίτερη πολιτικά συγκυρία, εκδίδει τέτοιες ανακοινώσεις;

Μια λίστα και πολλά ερωτήματα
Μάλλον σύγχυση και παραπλάνηση έφερε τελικά η δημοσιοποίηση της περιβόητης λίστας Οδυσσέα με τα 22 ΠΕΠ. Μεταξύ των ερωτημάτων που έχουν προκληθεί είναι εάν υπήρξε τελικά όφελος από τη δημοσιοποίηση της λίστας και εάν ενισχύθηκε η διαφάνεια. Τις απαντήσεις μπορεί να τις δώσει ο καθένας που έχει διαβάσει την λίστα και τις σχετικές ειδήσεις.
Υπάρχει όμως και ένα ευρύτερο ερώτημα: κατά πόσο η περιβόητη λίστα Οδυσσέα έχει απαντήσει έστω και ένα από τα ερωτήματα για τα οποία έχει καταρτιστεί και στη συνέχεια δημοσιοποιηθεί.Είναι το ερώτημα που θα προσπαθήσει να απατήσει η αυριανή μας στήλη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση