ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αλήθεια, τώρα;

= ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Πρόσφατα μάθαμε και το Πόθεν Έσχες του Προέδρου μας. Και –οποία έκπληξη– άλλος ένας φτωχός πλην τίμιος μεροκαματιάρης πολιτικός με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, ο κύριος Χριστοδουλίδης δεν διαθέτει ούτε καν ένα αυτοκίνητο γραμμένο στο όνομά του, οπότε ευτυχώς που τον εκλέξαμε και έτσι τώρα τουλάχιστον θα του δώσουμε μια λιμουζίνα για να μπορεί ο άνθρωπος να κυκλοφορεί χωρίς να χρειάζεται να κάνει ωτοστόπ. Τώρα θα ρωτήσετε, «χωρίς αυτοκίνητο πώς κυκλοφορούσε τόσο καιρό»; Φαντάζομαι με λεωφορεία, τραμ, τελεφερίκ και άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς του τόπου μας.

Η μικρή περιουσία του μικρού Νίκου με σόκαρε, γιατί θυμήθηκα την ανάρτηση του πεθερού του, στην οποία μας προέτρεπε να τον εκλέξουμε Πρόεδρο διότι, όπως έγραψε χαρακτηριστικά, «ο γαμπρός μου είναι πλούσιος και δεν έχει ανάγκη να πλουτίσει από την πολιτική»! Άουτς! Η ανάρτηση του κυρίου Καρσερά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν μια τεραστίων διαστάσεων μπηχτή με πολλούς αποδέκτες. Κρίμα όμως που ο ίδιος θεωρούσε τον γαμπρό του πλούσιο, ενώ τελικά το Πόθεν Έσχες του τον παρουσιάζει φτωχαδάκι, σε σημείο που θα ταίριαζε να τροποποιήσει το όνομά του σε Νίκος -Ξανθόπουλος- Χριστοδουλίδης!

Κρίμα όμως που ο ίδιος θεωρούσε τον γαμπρό του πλούσιο, ενώ τελικά το Πόθεν Έσχες του τον παρουσιάζει φτωχαδάκι.

Από το Πόθεν Έσχες των υπουργών εκείνος με τα περισσότερα περιουσιακά στοιχεία φαίνεται να είναι ο υπουργός Εσωτερικών, πρώην Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου. Δήλωσε μέχρι και κότερο. Αν μη τι άλλο ο άνθρωπος δεν κατέφυγε στα γελοία τεχνάσματα άλλων ώστε να υποδυθεί το φτωχαδάκι για να κερδίσει συμπάθειες ή για να αποφύγει την Εφορία. Respect. Και φυσικά ο υπουργός με τα περισσότερα χωράφια είναι, όπως θα ήταν λογικό και αναμενόμενο, ο υπουργός Γεωργίας. I really love Cyprus!

My age Really? Αναφώνησε απευθυνόμενη στον Τούρκο η πρόεδρος – ινφλουενσερ, και όλη η Κύπρος στάθηκε στο πλευρό της μαχητικής προέδρου, η οποία δέχθηκε «σεξιστική» επίθεση από τον αιμοβόρο Τούρκο πολιτικό. Η στήλη απορρίπτει κατηγορηματικά τις εικασίες και ερμηνείες των αστών της μπουρζουαζίας που επιχειρηματολογούν πως η αναφορά στην ηλικία της προέδρου, «δεν είναι σεξιστική επίθεση». Και βέβαια είναι, γιατί η όποια λεκτική επίθεση εναντίον της Αννίτας μας είναι κατά βάση σεξιστική, επειδή τη βλέπουν ξανθιά, όμορφη έξυπνη νεαρή και τους έρχονται αλλά πράγματα στο μυαλό.

Επίσης, οφείλουμε να στηρίξουμε την πρόεδρο και για άλλους λόγους. Μαθαίνω πως δέχεται καθημερινά επιθέσεις, λογικά και αυτές «σεξιστικές», από τον τέως. Ο τέως ως απλός βουλευτής πλέον, αμφισβητεί στην ομάδα του ΔΗΣΥ, ΟΛΕΣ τις αποφάσεις της νυν με το πολιτικό μπούλινγκ να είναι καθημερινό. Ευτυχώς βέβαια στέκεται δίπλα της ο Τόρνο και σαν βράχος σπάνε τα κύματα της τρικυμισμένης θάλασσας της Αργάκας πάνω του.

Ο τέως βέβαια την προηγουμένη βδομάδα έκανε μια κίνηση – ματ, δείχνοντας πως δεν έχει σκουριάσει κοινοβουλευτικά. Κατέθεσε στην Επιτροπή Εμπορίου και προέδρευσε της συζήτησης για το νομοσχέδιό του, για τα επισκέψιμα αγροκτήματα. Μάλιστα, σε μια κίνηση πολιτικού πολιτισμού (sic) ζήτησε να εξαιρεθεί ο Ακάμας από τα επισκέψιμα αγροκτήματα «επειδή κατάγεται από την περιοχή». Το ότι ο τέως είναι ιδιοκτήτης ενός εκ των μεγαλύτερων αγροκτημάτων της χώρας είναι small talk, το ότι απέκλεισε τον Ακάμα, άρα τα χωράφια του που είναι όλα εκτός θα πάρουν έξτρα αξία, το γνωρίζουν μόνο οι εκτιμητές γης. Τέως κερνά, τέως πίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση