ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αναζητώντας τον Άντρο και αποκρυπτογραφώντας τα νέα μηνύματα του πρίγκιπα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μα πού χάθηκε ο Άντρος;

Μπορεί ο Άντρος Κυπριανού να έχει λείψει τελευταία από τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συζητείται το όνομά του. Τόσο εντός όσο και εκτός κόμματος σχολιάζεται και όχι μόνο για καλό. Σε πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια άκουσα τις τελευταίες ημέρες να συζητείται για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος αφορά τη συμμετοχή του ως παρατηρητή στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία ως εκλεκτός του Πούτιν. Η συμμετοχή του Άντρου, μαζί με άλλους εκλεκτούς από διάφορες χώρες, σχολιάστηκε ιδιαίτερα γιατί ήταν ως να έγινε σε αντικατάσταση του ΟΑΣΕ στον οποίο απαγορεύτηκε η επιτήρηση των εκλογών από τη ρωσική κυβέρνηση. Τι να λέει άραγε γι’ αυτό η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η οποία τον Ιούλιο εκλέχθηκε ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ ενώ παραμένει και ειδική αντιπρόσωπος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφοράς;

Ο ίδιος ο Άντρος Κυπριανού πάντως δεν σχολιάζει καθόλου το θέμα και δεν απάντησε ούτε σε επικριτικά για τη συγκεκριμένη ενέργειά του δημοσιεύματα. Πήγε και ήρθε σχεδόν… μυστικά. Η μόνη αναφορά στις εκλογές ήταν μια ανακοίνωση ότι θα πήγαινε κατόπιν πρόσκλησης για να παρακολουθήσει τις εκλογές για τη Δούμα και ότι θα είχε και συνάντηση με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ της Ρωσίας Αλέξανδρο Γκρούσκο και με τον αναπληρωτή πρόεδρο της Δούμα και μέλος της ηγεσίας του ΚΚΡΟ, Ιβάν Μέλνικωφ. Καμιά κουβέντα δεν έγινε ούτε για τις συναντήσεις, ούτε για τα αποτελέσματά τους.

Το άλλο σχόλιο που άκουσα ήταν υπό τύπο ερωτημάτων: «Αλήθεια τι κάνει τώρα ο Άντρος Κυπριανού στη Βουλή; Γιατί δεν συμμετέχει σε κάποια κοινοβουλευτική επιτροπή και δεν παράγει κοινοβουλευτικό έργο; Εάν δεν έχει κέφι να εργαστεί ως βουλευτής γιατί κρατάει την έδρα;». Το ενδιαφέρον είναι πως τα ερωτήματα υποβλήθηκαν από ΑΚΕΛικό.

Τα νέα μηνύματα του πρίγκιπα

Η αγαπημένη μου ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα μου έλεγε προχθές ότι έχει σημειώσει τελευταία κινήσεις του πρίγκιπα Νικόλαου προς το ΑΚΕΛ για το ενδεχόμενο μιας ιδιαίτερης συνεργασίας στις προεδρικές. Μου αποκάλυψε δε πως τα μηνύματα που στέλνονται προς την Εζεκία Παπαϊωάννου είναι ότι «και ο Νικόλας θα μπορούσε να τα καταφέρει και μάλιστα πολύ καλά». Η ερμηνεία της Φωτούλας είναι πως πρόκειται για άλλη μία προσπάθεια του πρίγκιπα Νικόλαου να πετύχει την είσοδό του στον στίβο των προεδρικών εξασφαλίζοντας κατ’ αρχήν έγκριση από το ΑΚΕΛ. Όπως ωστόσο μου είπε σε άπταιστα κυπριακά: «Ενώ επήεν το μήνυμα το χαμπάρι ακόμα δεν ήρτεν».

Πάντως, η επιμονή και του Νικόλα και των ανώτερων στελεχών του ΔΗΚΟ ότι το κόμμα τους θα συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση, ανοίγει ταυτόχρονα πολλές πόρτες. Αν μη τι άλλο για διαπραγμάτευση.

Από άλλη πηγή μου ακούω ότι εκείνο στο οποίο επενδύει και ο Νικόλαος αλλά και οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι επί του παρόντος οι δημοσκοπήσεις. Ένα καλό αποτέλεσμα στις δημοσκοπήσεις θα δώσει ώθηση σε κάθε πιθανό υποψήφιο, είτε λέγεται Νικόλας, είτε Αβέρωφ, είτε Νίκος, είτε Αχιλλέας. Επί του παρόντος δεν το βρίσκουν, γι’ αυτό και το ψάχνουν εναγωνίως.

Η συμβουλή του Αιγύπτιου στους πολιτικούς

Μια πολιτική συμβουλή μεγάλης σημασίας έδωσε ο μεγαλομέτοχος της μαρίνας Αγίας Νάπας, Ναγκίμπ Σαούρι στη συνέντευξη που έδωσε στον Τσουρούλη του Σίγμα. Ο Αιγύπτιος επενδυτής, αφού εκθείασε την Κύπρο, το κλίμα της, τις υπηρεσίες της, και το ανθρώπινο δυναμικό της για το οποίο εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια, είπε πως μπορεί να είμαστε μικρή χώρα αλλά έχουμε όλα τα εχέγγυα περίπου να μεγαλουργήσουμε. Είπε ακόμα πως παρά τα καλά που έχουμε διαθέτουμε τη χειρότερη γραφειοκρατία, ακόμα και από την Αίγυπτο που φρενάρει την ανάπτυξη και στέλνει αλλού τους επενδυτές.

Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους πολιτικούς της Κύπρου τους είπε ότι θα πρέπει να σταματήσουν να τσακώνονται μεταξύ τους βάζοντας μπροστά την εκλογή τους, γιατί έτσι κάνουν κακό στη χώρα τους και φοβίζουν και τους επενδυτές. Είπε ότι ο ίδιος ήρθε στη χειρότερη εποχή στην Κύπρο, μετά το 2013 που δεν γίνονταν επενδύσεις και έφερε 250 εκατομμύρια. Πάντως, έκανε την τολμηρή πρόταση για επαναφορά του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος αλλά βελτιωμένου, χωρίς τα παρατράγουδα που μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς…

ΚΟΥΙΖ: Όλα θετικά πάνε για την νεαρή πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου. Και η αλήθεια είναι πως με την ανάληψη της προεδρίας έφερε όντως ένα φρέσκο αεράκι στο κοινοβούλιο. Υπάρχουν όμως κάποιοι που έχουν παράπονο μαζί της. Πρόκειται για δημοσιογράφους που παραπονούνται ότι η κυρία πρόεδρος, η οποία διετέλεσε μάλιστα δημοσιογράφος, δεν ανταποκρίνεται σε όλα τα αιτήματα που λαμβάνει για συνεντεύξεις αλλά πολύ επιλεκτικά και κυρίως... τηλεοπτικά. Αληθεύει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση