ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Αννίτα, Μαρξ και τουρκοκύπριοι

ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

ΓΕ vs ΓΕ σημειώσατε 1. Ή γενική εισαγγελία κέρδισε την πρώτη μάχη αφού το δικαστήριο αποφάνθηκε πώς έχει το δικαίωμα να ζητήσει την παύση του γενικού ελεγκτή. Αυτό σημαίνει πως οι δύο πλευρές ετοιμάζονται ήδη για τις επόμενες μάχες που θα αφορούν το κατά πόσο ο Οδυσσέας συμπεριφέρθηκε κατά τρόπο ανάρμοστο και καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων του. Αναμένεται θρίλερ.

Ανεξάρτητος υποψήφιος για αντιδημαρχία στην επαρχία Λεμεσού διοργανώνει διαγωνισμό με δώρο μια τηλεόραση και μάλιστα Smart! Έξυπνη κίνηση. Πιο έξυπνη και από την τηλεόραση που δίνει. Και σίγουρα πιο έξυπνη από κάποιες επιλογές του Συναγερμού στις Δημοτικές εκλογές.

Ο Αβέρωφ υποσκάπτει την Αννίτα και τον αδελφό μου. Χριστόφορος Τορναρίτης

Η Αννίτα γνωρίζει πως στις Δημοτικές έγιναν λανθασμένες επιλογές -και πως αποφάσεις πάρθηκαν κατόπιν αντιμαχόμενων πιέσεων- και τα πράγματα θα είναι ζόρικα. Το μόνο λοιπόν που μπορεί να σώσει την παρτίδα -την παρτίδα μα και την πατρίδα την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, ουκ ελάττω παραδώσω- είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις που είδαμε μέχρι σήμερα, αυτό το στοίχημα θα μπορούσε να κερδηθεί πριν μπουν στην εξίσωση οι ψήφοι των τουρκοκυπρίων. Το ΑΚΕΛ θεωρεί δεδομένο πως θα πάρει τη μερίδα του λέοντος και έτσι θα καλύψει και με το παραπάνω τη μικρή διαφορά που χωρίζει αυτή τη στιγμή τον Καρλ Μαρξ (που η ανακαίνιση ελαφρώς παραμέρισε) από τη Νίκη της Σαμοθράκης, το αισιόδοξο έμβλημα της Πινδάρου.

Έληξε χωρίς διώξεις το θέμα του σκανδάλου με τους πλημμυρισμένους κρατικούς σέρβερς. Αυτό βέβαια καθόλου δεν μας εκπλήττει, μάλλον ήταν αναμενόμενο, αφού ζούμε σε μια χώρα στην οποία ποτέ κανένας δεν λογοδοτεί και όπου οι λογής λογής «υπεύθυνοι» θεωρούνται διά βίου άριστοι των αρίστων.

Οι εκλογές εμπεριέχουν πάντοτε αρκετά ΘΑ, ειδικά από την πλευρά της εκάστοτε κυβέρνησης. Εδώ και λίγες μέρες λοιπόν ακούμε για διάφορα μεγαλεπήβολα έργα που ΘΑ γίνουν. Προβλέπω πως θα δούμε νέες μακέτες με επενδύσεις και μια γεύση πήραμε ήδη από τους Kαταρανούς -και όχι καταραμένους όπως κακώς τους ονομάζουν μερικοί-. Ευπρόσδεκτα τα πετροδόλαρα μα ας μην ξεχνάμε το αρχαίο ρητό «φοβού τους Καταρανούς και μακέτες φέροντες».

Διότι, η φάση είναι κριντζ -που λένε κι οι νεαροί- και θυμίζει λίγο προέδρους ποδοσφαιρικών ομάδων που όταν η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα αρχίζουν να περιφέρουν ονόματα επενδυτών και μακέτες γηπέδων για να κατευνάσουν τους εξαγριωμένους οπαδούς.

Είπα οπαδοί και θυμήθηκα γνωστό μου που όταν είδε τον Πρόεδρο στις κερκίδες του γηπέδου της ΑΕΚ στην Αθήνα άρχισε να ρωτά: «μα δεν συνόδευσαν τον Πρόεδρο φρουροί ασφαλείας; Ποιος κάλυψε τα έξοδά τους; Σε ποιο ξενοδοχείο έμειναν εκείνοι οι άνθρωποι;» και διάφορες άλλες ενοχλητικές ερωτήσεις. Του είπα να σταματήσει να είναι μίζερος και γκρινιάρης και να επικεντρωθεί στο σημαντικό: ο Πρόεδρος ήταν γουρλής και έφερε το τρόπαιο στον Ολυμπιακό. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση