ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Από εδώ η γυναίκα μου και από δω το αίσθημά μου

= ΔΕΥΤΕΡΑ 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Το θέμα με το ΓεΣΥ, που έχει γίνει πρωτοσέλιδο ξανά ήρθε στην επικαιρότητα με νέες φωνασκίες και υψηλή δόση αδρεναλίνης, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα ψύχραιμη ανάλυση. Όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από τους πολίτες. Από τα οργανωμένα σύνολα τα οποία θα πρέπει δυναμικά να εισέλθουν στον δημόσιο διάλογο και να επηρεάσουν τις πολιτικές ατζέντες πολιτικών και κομμάτων. Οι αφορισμοί και οι απόλυτες απαντήσεις του τύπου «μόνο πάνω από το πτώμα μου» μπορεί να ακούγονται ευχάριστα, αλλά ενδέχεται να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τις αλλαγές που όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να επέλθουν. Αν βεβαίως θέλουμε ένα ζωντανό ΓεΣΥ για τους ζωντανούς που θα προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Ο Σιζόπουλος θα έπρεπε να λογοδοτήσει που ως γιατρός εκτός ΓεΣΥ κατέθεσε πρόταση νόμου, η οποία εξυπηρετεί τους εκτός ΓεΣΥ γιατρούς. Και θα πρέπει να λογοδοτήσει όχι μόνο ως γιατρός αλλά και ως βουλευτής. Υπενθυμίζω ότι στο πόθεν έσχες του δεν κατέθεσε στοιχεία για κανένα ακίνητο ή αυτοκίνητο. Αλήθεια οι κανονισμοί δεοντολογίας των βουλευτών για τους οποίους γράφτηκαν και ειπώθηκαν τόσα πολλά, πού βρίσκονται;

Από την άλλη, πώς γίνεται ο Χάρης να μιλά τη μία μέρα για την ανάγκη αλλαγών στο ΓεΣΥ, σε βαθμό που να κατηγορείται για εξυπηρέτηση μυστικής συμφωνίας ΕΔΕΚΔΗΣΥ, αλλά ο Αβέρωφ την επομένη να τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής φιλοσοφίας και αρχιτεκτονικής του ΓεΣΥ; Έγινε ο Χάρης λαγός του Φούλη;

Επιπλέον, το όνομα του Παμπορίδη συζητείται λένε στο ΑΚΕΛ ως υποψήφιος για το 2023. Ο ίδιος δεν έχει διαψεύσει τις φήμες, ούτε έχει πει πως δεν τον ενδιαφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Από την άλλη βγαίνει… ΑΚΕΛικότερος του ΑΚΕΛ υπέρ του ΓεΣΥ, αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής πει πώς θα αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πληγές του συστήματος χωρίς νομοθετική ρύθμιση. Πληγές όπως οι υπερπληρωμές γιατρών «βρέξει χιονίσει», οι τεράστιες λίστες αναμονής, οι πληρωμές γιατρών εκτός ΓεΣΥ, όταν παρέχουν υπηρεσίες σε συμβεβλημένα νοσηλευτήρια, η διατήρηση από νοσηλευτήρια τμημάτων εντός και εκτός ΓεΣΥ που ουσιαστικά εφαρμόζουν το πολυασφαλιστικό σύστημα που δήθεν κάποιοι δεν θέλουν. Όλα αυτά και άλλα πολλά σοβαρά, όπως και το κόστος του συστήματος που σε λίγο θα διπλασιαστεί, είναι μήπως εντός της λεγόμενης φιλοσοφίας του ΓεΣΥ; Αυτής που κανένας δεν πρέπει να αγγίξει;

Κάποιος κοροϊδεύει κάποιον ή όλοι όλους;

Η πίεση και οι δημοσκοπήσεις

Μεγάλη είναι η πίεση που ασκείται και στον Λόφο αλλά και στην Πινδάρου και από τους δύο πόλους που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις προεδρικές του ’23.

Στελέχη του ΔΗΣΥ τοποθετήθηκαν, εκφράζοντας άποψη για το πώς πρέπει να κινηθεί το κόμμα στην επιλογή υποψήφιου, αυξάνοντας τις συζητήσεις αλλά και την ένταση στα κομματικά πηγαδάκια. Αναφέρομαι βεβαίως στις δηλώσεις του Ιωνά και του Χάρη. Την ίδια ώρα τόσο ο Αβέρωφ όσο και ο Χριστοδουλίδης συνεχίζουν ασταμάτητα την προσπάθειά τους να προσεγγίσουν μεγάλες μάζες Συναγερμικών. Όπως πληροφορούμαι, και οι δύο συνοδεύονται στις επαφές και τις κοινότητες που επισκέπτονται από στελέχη του κόμματος με επιρροή στις κατά τόπους περιοχές.

Ο μεν Αβέρωφ το κάνει βεβαίως δημοσίως, με τη συνοδεία φωτογράφων και κάμερας και δεν διστάζει να μαζέψει ελιές και άλλη σοδειά, ακόμα να γίνει και σερβιτόρος για να αποδείξει πόσο παιδί του λαού (και όχι των οικονομικών συμφερόντων) είναι.

Ο δε Χριστοδουλίδης έχει εργαλειοποιήσει τόσο τους μηχανισμούς του ΥΠΕΞ όσο και τα σόσιαλ μίντια, τρέχοντας μια κανονική προεκλογική εκστρατεία με ομιλίες, εκδηλώσεις εράνων, συναθροίσεις σε μπαράκια, επισκέψεις σε τοπικές – προπύργια του ΔΗΣΥ . Η συμπεριφορά του βεβαίως δηλώνει ξεκάθαρα την παρουσία του για το ’23, χωρίς όμως να απαντά αν θα κατέλθει αυτόνομα ή εντός των διαδικασιών του κόμματος, δημιουργώντας εκνευρισμό στα κομματικά στελέχη της Πινδάρου, αλλά και στον ίδιο τον Νίκαρο, ο οποίος βλέπει την ίδια του την κυβέρνηση να λειτουργεί εναντίον του κόμματός του. Μύλος.

Το επόμενο καθοριστικό βήμα αναμένεται να είναι οι δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματά τους. Ο μεν Αβέρωφ θα μετρήσει πόσο έχει ανέβει η θέση του μετά τις τελευταίες του εξορμήσεις, ο δε Χριστοδουλίδης θα διερευνήσει εάν ανεβαίνει ή κατεβαίνει η δημοτικότητά του, και εντός και εκτός ΔΗΣΥ. Φαίνεται πως ο πιο μακρύς προεκλογικός δεν θα είναι για τις προεδρικές του 2023 αλλά για να καταλήξει ο ΔΗΣΥ ποιος τελικά θα τον εκπροσωπήσει.

Ποια είναι η επιλογή του Νίκου;

Όπως σας υποσχέθηκα την περασμένη Κυριακή θα σας αποκάλυπτα την κατ’ αρχήν επιλογή του μεγάλου Νίκου μεταξύ Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη. Στην ερώτηση που λαμβάνει εν μέσω διασταυρωμένων πυρών από δεκάδες στελέχη του κόμματος, ποιον θα πρέπει να διαλέξουν, ο Νικ απαντά κάθετα: ΑΒΕΡΩΦ! Μάλιστα, συνεχίζοντας με την ατάκα «εγώ δεν θα γίνω Μάτσης». Με λίγα λόγια ζούμε το άσμα «από εδώ η γυναίκα μου και από δω το αίσθημά μου». Τώρα τι θα κάνει με το αίσθημά του και πόσο αυτό το αίσθημα μπορεί να παραμένει στην κυβέρνηση, κάνοντας τον προεκλογικό εκ των έσω, αυτό νομίζω ούτε ο ίδιος δεν αποφάσισε. Διαχρονικέ Λευτέρη Παντατζή, εσύ μας οδηγείς.

KOYIZ: Θα έχετε ακούσει για την υπόθεση του Τούρκου πολίτη, ο οποίος μας ήρθε παράνομα μέσω Κατεχομένων, συνελήφθη οπλισμένος για εγκληματική ενέργεια και φυλακίστηκε ως επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη αλλά προσέφυγε στο Ανώτατο για να αφεθεί ελεύθερος με έκδοση προνομιακού εντάλματος Habeas Corpus. Με πρόσφατη απόφασή του το Ανώτατο απέρριψε την αίτηση, αφού πρόκειται για επικίνδυνο εγκληματία, όπως αναφέρει. Ξέρετε ποιος ήταν ο δικηγόρος του Τούρκου εγκληματία; Η Νικολέτα Χαραλαμπίδου, αποκλειστική δικηγόρος της πάλαι ποτέ ΚIΣA...

Ο καθένας με την ειδικότητά του, θα μου πείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση