ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Από το Chase στο τρυπάνι και στο υποβρύχιο

= ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ΔΗΠΑ, ο Λόφος, η Πινδάρου και το Chase

Όλο και καλύτερη γίνεται η διαμάχη ΔΗΠΑ - κυβέρνησης και ΔΗΣΥ. Μετά τα δημοσιεύματα και τα σαφέστατα μηνύματα δυσαρέσκειας αλλά και οργής του μεγάλου Νίκου και του Φούλη για τη σύμπραξη της ΔΗΠΑ με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ψήφιση τροπολογίας για τις τέσσερις συνεργάτιδες του Προέδρου και τον Ανδρέα Ιωσήφ, ήρθε η αντίδραση του νέου κοινοβουλευτικού κόμματος. Ο εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ Μαρίνος Κλεάνθους με στυλ που παρέπεμπε σε… chase ξεκαθάρισε προς κάθε ενδιαφερόμενο, δηλαδή τον μεγάλο Νίκο και τον Φούλη, ότι: «Εκεί και όπου συμφωνούμε θα υπερψηφίζουμε, κι εκεί και όπου διαφωνούμε, θα καταψηφίζουμε» και ότι «Ως ΔΗ.ΠΑ. – Συνεργασία, δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν». Και το πήρε και δύο βήματα πιο κάτω υποδεικνύοντας πως «τον ίδιο σεβασμό όμως, απαιτούμε και εμείς» και απορρίπτοντας κάθε προσπάθεια «αλλοίωσης ή χειραγώγησης των αποφάσεων μας, από οπουδήποτε και αν προέρχεται». 

Πολύ ενδιαφέρουσα η δήλωση του chaser αφού δείχνει πως τα εσωκομματικά προβλήματα στην ΔΗΠΑ μάλλον τώρα αρχίζουν. Γιατί κάποια άλλα στελέχη άλλα δηλώνουν, τουλάχιστον στο παρασκήνιο. Αν τώρα αποφασίσουν να τα βγάλουν στο προσκήνιο πολύ φοβούμαι ότι η ΔΗΠΑ θα αρχίσει να θυμίζει ΕΔΕΚ…

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τον Λόφο και την Πινδάρου ακούω ότι ψήνονται συναντήσεις, οπόταν, όπως πυθιακά μου ανέφερε πηγή που γνωρίζει, «σημασία δεν έχουν αυτά που λέχθηκαν αλλά αυτά που θα λεχθούν».

Νέος γύρος στην ΕΔΕΚ

Αναφέρθηκα στην ΕΔΕΚ και θυμήθηκα αυτά που έλεγε πρόσφατα γνωστό στέλεχος του ταλαιπωρημένου κόμματος σε κομματικό πηγαδάκι. Ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστήριξε ότι οι υποσχέσεις και διακηρύξεις του Σιζό για οικονομική εξυγίανση του κόμματος μάλλον ήταν λόγια του προεκλογικού αέρα. Όπως είπε, εκτός από το σκάνδαλο με τους Κουττούκη και Μορφάκη το κόμμα βρίσκεται σε διαδικασία απολύσεων υπαλλήλων που τους έχει ανάγκη. Διερωτήθηκε πώς γίνεται ένα κόμμα με οικονομική ευρωστία να απολύει υπαλλήλους λίγο πριν από την προεκλογική περίοδο;
Υπέβαλε όμως και ένα άλλο ερώτημα που προκάλεσε μεγάλη συζήτηση. Το ενδεχόμενο οι απολύσεις να μην αφορούν μόνο το οικονομικό πρόβλημα αλλά και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τα εσωκομματικά προβλήματα…

Πάντως, αρκετά στελέχη ζητούν μεγαλύτερη διαφάνεια στα οικονομικά της ΕΔΕΚ και θέτουν νέο θέμα για την αξιοποίηση της κλινικής Λυσσαρίδη. Καλούν δε τον Σιζό να κάνει πράξη όσα διακηρύσσει και να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία που του ζητούνται εδώ και πολύ καιρό. 

Η διαμάχη στο κόμμα μπορεί να κόπασε λόγω γιορτών, ετοιμάζεται όμως νέος γύρος με το νέο χρόνο, όπως έγκυρα πληροφορούμαι. 

Τρυπάνια, ασκήσεις και υποβρύχιο!

Και τρυπάνι μπήκε ξανά, θριαμβευτικά στην ΑΟΖ και ασκήσεις στρατιωτικής ετοιμότητας κάναμε με την βοήθεια μεγάλων δυνάμεων και αμερικανικό υποβρύχιο βρέθηκε να περιπολεί στην περιοχή της γεώτρησης. Και οι Τούρκοι που τόσα πολλά είπαν και τόσες απειλές έριξαν μοιάζουν προς το παρόν με σκυλί που μόνο γαυγίζει. Με τον Ερντογάν βέβαια ποτέ κανείς δεν ξέρει. Γι’ αυτό και το υποβρύχιο έπλευσε στην περιοχή μας. Προς το παρόν ο μεγάλος Νίκος και η χαμογελαστή Νατάσα τρίβουν τα χέρια. Ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν θέλει να φορτώσει άλλα προβλήματα στην κουρασμένη πλάτη του αυτή την περίοδο, ειδικά με τους Αμερικανούς και του Καταρινούς από τους οποίους σε πολλά εξαρτάται. 

Επιπλέον φαίνεται πως οι τα όσα διάφοροι υπερπροβάλλουν ότι το φυσικό αέριο και οι υδρογονάνθρακες δεν έχουν… μέλλον, επί του εδάφους και επί της… θαλάσσης διαψεύδονται πανηγυρικά. Ούτε η ExxonMobil ούτε η Qatar Petroleum θα ξόδευαν τόσα εκατομμύρια και τόσες εργατοώρες εάν δεν ήλπιζαν σε σημαντικά κέρδη με… ορίζοντα. Ούτε και ο φίλος μας ο Τζο θα έστελνε το υπερσύγχρονο υποβρύχιό του για περιπολίες στη Λεμεσό εάν δεν γνώριζε το βάθος και τον όγκο των προσδοκώμενων.  

Ελεύθεροι κι ωραίοι

Καταγγελίες κατά βουλευτών του ΔΗΣΥ έκανε ο Άριστος Δαμιανού μιλώντας χθες στον ΑΣΤΡΑ του ΑΚΕΛ. Όπως είπε, αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «βουλευτές του ΔΗΣΥ γυρίζουν τα χωριά σε διατεταγμένη αποστολή». Όχι ότι θέλω να διαψεύσω τον Άριστο, αλλά μόλις το άκουσα γέλασα πλατιά. Είναι ένα από τα καλύτερα πολιτικά ανέκδοτα που άκουσα τελευταία. Ειδικά όταν λέγεται από στέλεχος του ΑΚΕΛ, οι βουλευτές του οποίου ως γνωστόν πάνε στα χωριά και στις πόλεις εντελώς ελεύθεροι να αναπτύξουν τις προσωπικές τους απόψεις, ακόμα κι αν έρχονται σε αντίθεση με αυτές του ΑΚΕΛ. Ως γνωστόν κανένας βουλευτής του ΑΚΕΛ δεν βρίσκεται ποτέ σε διατεταγμένη αποστολή και όλοι αυτοσχεδιάζουν και προωθούν τις δικές τους θέσεις, παραγνωρίζοντας την πατροπαράδοτη ρήση «το κόμμα τζιαι τα μμάθκια σας». 

ΚΟΥΙΖ:  Μα δεν περιμέναμε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και την επέκταση στο Βαρώσι; Αντί των κυρώσεων ακούσαμε χθες ότι εγκρίθηκαν 560 εκατ. ευρώ ως βοήθεια για την Τουρκία για το μεταναστευτικό. Υπάρχει κάποιος που αναμένει ακόμα ότι το σενάριο των κυρώσεων στέκει;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Προεδρικό  |  ΕΔΕΚ  |  ΑΟΖ  |  Τουρκία  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΣΥ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση