ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Από τον Λόφο στην Πινδάρου και μια ανώμαλη προσγείωση

= ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τα δύο ράλι

Λύπη προκάλεσε στον Λόφο και όχι μόνον το προσχέδιο της έκθεσης του Αντόνιο για τις καλές του υπηρεσίες και την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας. Το μαρτύρησε ο Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος δήλωσε πως “είναι λυπηρό το ότι τηρούνται ίσες αποστάσεις, αφού θα ήταν ορθότερο τα γεγονότα να καταγράφονται ως ακριβώς έχουν. Η προσπάθεια εξίσωσης δεν θεωρώ ότι αποθαρρύνει την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή πλευρά, αντιθέτως ενδεχομένως να δίνει το δικαίωμα αντίληψης ότι οι θέσεις της άλλης πλευράς γίνονται ανεκτές από τον ΓΓ”, είπε ο κ. Πελεκάνος. Εν ολίγοις, του την είπε του Αντόνιο ότι οι ίσες αποστάσεις δεν είναι τελικά ίσες αποστάσεις αλλά ξεκάθαρη μεροληψία υπέρ της τουρκικής πλευράς. Πηγή μου, που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο, με ενημέρωσε ότι εκείνο που είναι αχώνευτο για τον μεγάλο Νίκο είναι η μη αναφορά στην ΔΔΟ στην έκθεση του Αντόνιο και η υποβάθμιση των ενεργειών στην Αμμόχωστο. Κάτι που σύμφωνα με την πηγή μου φανερώνει ολοφάνερα μεροληψία, αφού το Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν ξεκάθαρο στις τοποθετήσεις του, όπως και οι ΗΠΑ αλλά και η Ρωσία και η Κίνα αλλά και η ΕΕ. Γι’ αυτό και η πρώτη ενέργεια του μεγάλου Νίκου ήταν να δώσει οδηγίες στον μικρό Νίκο να αρχίσει η προσέγγιση των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για να… σώσει ό,τι σώζεται. «Ο Χριστοδουλίδης έχει ήδη αρχίσει το ράλι των επικοινωνιών με τα μόνιμα και άλλα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Είναι το δεύτερο ράλι που τρέχει ταυτόχρονα αφού βρίσκεται εδώ και μήνες στο δικό του προεκλογικό ράλι», σημείωσε η πηγή μου.

Αληθεύει ότι κάπου στον Λόφο ακούστηκε πως μεγάλη ευθύνη για την έκθεση φέρει η Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, η οποία δεν έδειξε να άκουσε τίποτα από όσα αυστηρά της υπέδειξε ο μεγάλος Νίκος για το περιεχόμενο της έκθεσης; Κάποιος πάντως μεγαλοφώνως ανέφερε πρόσφατα ότι και ο Κόλιν Στιούαρτ, ο διάδοχος της Ελίζαμπεθ φαίνεται να βαδίζει στα χνάρια της. Όπως ανέφερε σε πολιτικό πηγαδάκι, ο Στιούαρτ δεν άρχισε καθόλου καλά αφού επέλεξε να επισκεφτεί τον ψευδο ΥΠΕΞ στο γραφείο του στα κατεχόμενα. Επί του παρόντος ο Στιούαρτ, σύμφωνα με διπλωμάτη που γνωρίζει, ετοιμάζεται για την Νέα Υόρκη, εάν δεν είναι ήδη εκεί, για επαφές στο Συμβούλιο Ασφαλείας και για τη συζήτηση που θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου της προβληματικής έκθεσης του Αντόνιο. «Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Κύπρο και θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τι ακριβώς κρύβει το χαμόγελό του», συμπλήρωσε αινιγματικά.

Η γροθιά του Αβέρωφ

Νέο καρφί έριξε χθες ο Αβέρωφ στον Χριστοδουλίδη υποδεικνύοντας του ότι έχει και καθήκον και υποχρέωση να σεβαστεί το κόμμα του, όπως και ο ίδιος που είναι πρόεδρος πράττει. «Κανένας δεν είναι υπεράνω» του κόμματος, «ούτε ο Νίκος» διακήρυξε ο Φούλης σπρώχνοντας άλλη μια φορά τον ΥΠΕΞ να τοποθετηθεί δημόσια για τον προεκλογικό και να ακολουθήσει τις διαδικασίες του ΔΗΣΥ. Υποσχέθηκε μάλιστα, αυτόν που το κόμμα θα επιλέξει για το χρίσμα, να τον στηρίξουν όλοι ως μια γροθιά…

Ο ΥΠΕΞ, άλλως μικρός Νίκος, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Λες και δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μιλά. Μάλλον τον Μάρτιο θα επανέλθουν οι συγκεκριμένες βασικές λειτουργίες. Οπόταν η πρόταση του Φούλη θα πέσει στο πάτωμα ως γάντι μιας προαναγγελθείσας μονομαχίας, που δεν έγινε ποτέ στις εσωκομματικές διαδικασίες και πήρε παράταση για το άγριο ρινγκ του προεκλογικού. Μέχρι τότε μάλλον θα πέσουν πολλές γροθιές, όχι μόνο μία.

Σε έξι ημέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, αφού στις 10 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων για το χρίσμα. Στην Πινδάρου το έχουν προ καιρού πάρει απόφαση ότι μοναδικός υποψήφιος θα είναι ο Φούλης. «Εκτός βεβαίως ενός συγκλονιστικού απροόπτου, που στην περίπτωση που θα συμβεί και υπάρξει δεύτερη, οποιαδήποτε υποψηφιότητα θα είναι όντως συγκλονιστικότατο απρόοπτο», μου υπέδειξε η Μάνταμ του Φούλη.

Εδώ να μείνεις…

Ανώμαλη ήταν η προσγείωση του μεγάλου Νίκου στην πραγματικότητα με τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού και τα τρεχάματα για νέα μέτρα, συσκέψεις με τους επιδημιολόγους, τον Χατζηπαντέλα και τις μεγάλες αντιδράσεις.

Είπε ο άνθρωπος να λείψει λίγες ημέρες από την καθημερινότητα και ήρθε καταστροφή. «Είναι από τις περιπτώσεις που τον κάνουν να σκέφτεται πως δεν πρέπει να ξαναλείψει ποτέ. Εδώ πρέπει να μείνει, όσο κι αν έχει επανειλημμένα δηλώσει πως τέλος του Φεβράρη του 2023 πάει στο σπίτι του», δήλωσε βουλευτής της πρωτεύουσας που ακόμα πιστεύει ότι ο μεγάλος Νίκος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα για τις προεδρικές.

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι προετοιμάζεται πυρετωδώς μια νέα υποψηφιότητα για τις προεδρικές του 2023 για να σκάσει τον Μάρτιο ή Απρίλιο με πολύ, πολύ θόρυβο;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση