ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Bromance

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εξαιρετικά περήφανη για τον Νίκο μας δηλώνει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για τον ρόλο του στην αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και την οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου! Το θαυμαστικό στο δεύτερο σημείο για κάποιους μπορεί να θεωρηθεί ειρωνικό, αλλά για τη Γάζα προσωπικά του βάζω διπλό θαυμαστικό και το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Δικαιώθηκε για την επιμονή του ο πρόεδρος και πήρε τα εύσημα ακόμη και από τον Αβέρωφ. Αυτό αξίζει να σημειωθεί.

Όμως, στη χώρα της Ραμόνας Φίλιπ, διεξάχθηκε ένα επικοινωνιακό δράμα. Το συνέδριο άνοιξε ως κόμμα αντιπολίτευσης η Ξανθιά Παναγιά, πρόεδρος Αννίτα, και το έκλεισε ο μικρός ασουλούπωτος Νίκος ως πρόεδρος μέλος του ΕΛΚ! Ναι καλά διαβάσατε, πρώτη φορά στα χρονικά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την ίδια χώρα το κόμμα του ΕΛΚ είναι στην αντιπολίτευση του προέδρου του ΕΛΚ! Το ότι δεν χειροκρότησε ο ΔΗΣΥ στην ομιλία του Κύπριου προέδρου οφείλεται στο πρωτόκολλο μου είπαν. Δεν χειροκροτεί η αντιπολίτευση τη συμπολίτευση.

Το δράμα δεν είχε τελειωμό στο Βουκουρέστι για τη χώρα μας, αφού η ενοχλημένη Αννίτα, που δεν της δίνουν σημασία όπως η ίδια επιθυμεί επειδή έχουν πρόεδρο από Κύπρο δικό τους, άκουσε την Ούρσουλα στην ομιλία της να λέει, «I want to thank Nikos Christodoulides, for his leadership and friendship». Κάποια βλέμματα ξένων έπεσαν πάνω στην όμορφή μας πρόεδρο και είδαν το ξαφνικό δάγκωμα στα χείλι της. Και να σου οι αγκαλίτσες με τον Niko, και να σου και τα γελάκια και οι selfie, και δεν έφτανε αυτό, ήρθαν Κύπρο μαζί με το Air Force One cy! Αναγκάστηκε ο Βίκτωρας να επιστρέψει με το αεροπλάνο της γραμμής για να κάνει χώρο στη βαρόνη. Το δράμα συνεχίστηκε στη χώρα μας με τη συνήθως ψυχρή βαρόνη Ούρσουλα να είναι μέσα στη χαρά, όταν είναι με τον Nikos της. Έφαγαν το βράδυ μαζί, έφαγαν και το μεσημέρι. Η Φιλίππα δεν έχει τέτοια θέματα, σας προλαβαίνω, όταν είναι η θυσία για την πατρίδα. Ερώτημα: Ο πρόεδρος της Κύπρου ως ΕΛΚ που είναι, θα ψηφίσει ΕΛΚ στις ευρωεκλογές; Εδώ θα θέλουμε μια ξεκάθαρη απάντηση, είπε κάπου η Αννίτα.

Από την άλλη, ο πρόεδρός μας με διεθνή καριέρα στη διακαναλική συνέντευξή του, επανέλαβε τον πρόσφατο εαυτό του. Αξύριστος, με βαμμένα blueblack μαλλιά, χωρίς ίχνος λευκής τρίχας, με μισό κιλό τζελ και κουστούμι από το Jet ένα μέγεθος πιο μικρό του, που όταν το κλείνει ο απέναντι βλέπει το κουμπί σαν σφαίρα έτοιμη να φύγει από τη θαλάμη. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν σικάτο ξυρισμένο clean-cut υποψήφιο, και τους βγήκε ασουλούπωτος dirty-boy πρόεδρος. Δράμα.

Αριστίνδην υποψήφιος για τις ευρωεκλογές στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ ο επιδημιολόγος Λεόντιος Κωστρίκκης. Δεν ξέρουμε βέβαια αν έχει συγχωρέσει τον πρόεδρο που του είχε υποσχεθεί το υπουργείο Υγείας –γνωρίζουμε και από πού είχε παραγγείλει το κοστούμι για τη σχετική ορκωμοσία– αλλά τελικά τον αγνόησε επιδεικτικά, χωρίς έστω ένα τηλεφώνημα απολογίας. Προφανώς ο Εθνικός μας Πρίγκιπας τον εκτίμησε περισσότερο.

Δεν θα επιβληθεί τελικά περαιτέρω αύξηση στην τιμή του ηλεκτρισμού για το 2024. Όχι βέβαια διότι έπιασαν την ΑΗΚ οι καλοσύνες, αλλά διότι οι δημοσκοπήσεις είναι αμείλικτες και «οργή λαού, φωνή Θεού». Τώρα όσον αφορά τα καύσιμα, το μέλλον δεν προδιαγράφεται λαμπρό (να μας κάψει). Βασικά θα είναι ασύμφορο να πάρουμε ένα τάγκι βενζίνης ακόμη και για να αυτοπυρποληθούμε.

Οι κατηγορίες πως μονή στο Φτερικούδι είχε μετατραπεί σε άντρο ακολασίας σκανδάλισαν τους πιστούς και ανάγκασαν τον μητροπολίτη Ταμασσού Ησαΐα να της βάλει λουκέτο. Στην πόρτα σημείωμα αναφέρει πως η μονή έκλεισε «για εκτέλεση εργασιών». Ψεματάκι ε;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση