ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Δάκρυσε η τηλεόρασή μου

= ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τι εβδομάδα κι αυτή. Ζήσαμε εβδομάδα των Παθών πολύ πριν από το Πάσχα. Παρακολουθώντας πάντως κάποιες δηλώσεις για το σκάνδαλο της μονής Αββακούμ δάκρυσε η τηλεόρασή μου. Ενδιαφέρεται μήπως κάποια μονή να την περιφέρει για θαύμα και να μοιράζουμε τις εισπράξεις;

Τα τεράστια ποσά που διακινούσε η μονή Οσίου Αββακούμ αφήνουν σίγουρα εκτεθειμένο και τον οικείο επίσκοπο, μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, άσχετα αν αυτός ζητούσε μέρος των χρημάτων ή όχι. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην πορεία των ερευνών και μέχρι να γίνει αυτό οι δικηγόροι των μοναχών ζήτησαν να επιβληθεί αργία και στον Ησαΐα! Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι θρίλερ για γερά νεύρα.

Ο ισχυρισμός των υπό κατηγορία μοναχών είναι ότι τους ζητήθηκε σχεδόν μισό εκατομμύριο από τον Ησαΐα για την προεκλογική του εκστρατεία! Και αν αυτό ισχύει, πόσα ζήτησε δηλαδή από τις υπόλοιπες μονές της περιφέρειάς του; Τι προϋπολογισμό είχε τελικά αυτός ο προεκλογικός; Μόνο ο Τραμπ μπορεί να ξόδεψε περισσότερα σε εκλογές, για να γίνει πρόεδρος της Αμερικής.

Η όλη κατάσταση είναι κάπως άβολη όχι μόνο για το ΕΛΑΜ, αλλά και για το ΑΚΕΛ. Βλέπετε, προτού γίνει μητροπολίτης –και κολλητός με στελέχη του ΕΛΑΜ– ο Ησαΐας είχε σπουδάσει στη Μόσχα, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Στη Μόσχα, αδελφές μου, στη Μόσχα, όπως λέει και ο τίτλος του γνωστού θεατρικού έργου του Τσέχωφ. Επίσης, ο άλλος μητροπολίτης που είχε στενότατες σχέσεις με τη μονή Αββακούμ ήταν ο Μόρφου, ο οποίος ως γνωστό είχε υπάρξει στα νιάτα του εδονόπουλο.

Μιλώντας για τον Μόρφου, σε μια περισπούδαστη ομιλία του μας είχε πει ότι «οι ομοφυλόφιλοι βγάζουν μια χαρακτηριστική δυσάρεστη μυρωδιά». Εντούτοις δεν φαίνεται να μυρίστηκε οτιδήποτε, όταν συχνά επισκεπτόταν το Φτερικούδι όπου διατηρούσε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τους εκεί μοναχούς. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε οι κατηγορίες του Ησαΐα είναι λανθασμένες και δεν υπάρχει ζευγάρι ομοφυλόφιλων στη μονή, ή ο Μόρφου είναι εδώ και χρόνια συναχωμένος και με τη μύτη κλειστή δεν μπορεί πια να μυρίσει τη χαρακτηριστική μυρωδιά των γκέι. Αχ, Θεέ μου, τι ζούμε.

Από τα βίντεο που έχουν διαρρεύσει και τις ημερομηνίες τους, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα πως η Μητρόπολη παρακολουθούσε τη μονή εδώ και μήνες. Από τους μεταξύ τους διαλόγους, μέχρι ακόμη και τις εξομολογήσεις πιστών, με περισσότερες κάμερες από όσες χρησιμοποιούνται για το Survivor και το Big Brother μαζί.

Σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν από τη μονή –με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα– μοναχός επιδεικνύει θαύμα σε επισκέπτριες μοναχές, ζητώντας τους «να μην το πουν παρακάτω γιατί δεν του αρέσει να κάνει σόου»! Ο αθεόφοβος, με τέτοια ερμηνεία θα μπορούσε άνετα να πάρει το βραβείο Ηθοποιός της Χρονιάς.

Στο θέμα των βίντεο κάποιος νομικός πρέπει να μας εξηγήσει κατά πόσο είμαστε μπροστά σε ποινικό αδίκημα. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό μπορεί να επηρεάσει την απόφαση του συνοδικού δικαστηρίου, αλλά δύσκολα θα γίνει αποδεκτό σε πολιτικό δικαστήριο.

Ο νεαρός Νίκος δηλώνει πως πιθανή βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα ωφελήσει το Κυπριακό. Μα είναι σίγουρος; Και τι έχει να πει επ’ αυτού ο εθνικός μας πρίγκιπας που έχει την –ανεδαφική έστω– θέση ότι μόνο προξενώντας κόστος στην Τουρκία έχουμε ελπίδες;

Κατατάχθηκε φαντάρος την Παρασκευή ο Στέφανος Κασσελάκης, στη Θήβα. Θα υπηρετήσει 20 ολόκληρες ημέρες και το υπόλοιπο της θητείας του θα το εξαγοράσει. Να του ευχηθούμε κουράγιο και σύντομα καλός πολίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση