ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Δείκτης βενζίνης και IQ στα οδοφράγματα

=ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η πρόταση Σιζόπουλου να ελέγχονται τα ντεπόζιτα βενζίνης όσων περνούν στα Κατεχόμενα και αν είναι γεμάτα πέραν των δύο τρίτων να πληρώνουν 500 ευρώ πρόστιμο κυριάρχησε στις ειδήσεις της εβδομάδας περισσότερο κι από τις συναντήσεις για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη. Εγώ θα εισηγηθώ να ελέγχεται εκτός από το δείκτη της βενζίνης και ο δείκτης νοημοσύνης και όσοι έχουν πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο να γίνονται επίτιμοι Πρόεδροι κομμάτων.

Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να προσεγγίσει για συνεργασία την –αριστερή στη θεωρία μα ακροδεξιά στην πράξη– ΕΔΕΚ. Το πρόβλημα είναι πως με την πρόσφατη ρητορική της ΕΔΕΚ θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως είναι πιο εύκολο για το ΑΚΕΛ να βρει περισσότερες συγκλίσεις με το ΕΛΑΜ παρά με το κόμμα του Σιζόπουλου. O tempora o mores!

Έντονος εμφανίστηκε πρόσφατα ο Πρόεδρος για το θέμα της αειφόρου ανάπτυξης. Είπε χαρακτηριστικά πως είτε θα αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, είτε θα βρεθούμε στο περιθώριο. Αν το εννοεί –και αν καταφέρει να αποφύγει τις τρικλοποδιές που θα βάλει η ΑΗΚ– τότε, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

Ο διευθυντής Ειδήσεων του ΡΙΚ, Γιάννης Νικολάου, είπε στη Βουλή ενώ εκεί συζητούσαν θέμα του Ιδρύματος –Ίδρυμα όνομα και πράμα– πως επιστρέφοντας στο γραφείο του θα υπέβαλλε την παραίτησή του. Τελικά, είτε αφαιρέθηκε και το ξέχασε είτε η παραίτηση ήταν… κυπριακή, δηλαδή για το σόου και το θεαθήναι. Αναμένουμε τα επόμενα επεισόδια του σήριαλ με τίτλο «Η Παραίτηση Φάντασμα».

Ο Αρχιεπίσκοπος ζητάει να καταργηθεί η αργία για την ονομαστική του εορτή, αλλά οι συνδικαλιστές της ΟΕΛΜΕΚ ξαφνικά αποφάσισαν πως θέλουν να τον τιμούν, αραχτοί στο κρεβατάκι τους. Ομολογώ πως η –ελαφρώς υποκριτική στάση τους– δεν με εξέπληξε. Ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Άνδρας μπαίνει με το αυτοκίνητό του σε ταβέρνα στη Λευκωσία. Άλλος εμφανίζεται σε δικαστήριο στη Λεμεσό ντυμένος Μπάτμαν. Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει τη διδασκαλία της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία (Ποιος άραγε τη ρώτησε και γιατί;) Εν πάση περιπτώσει, μια σύντομη ματιά στους τίτλους των ημερών αποδεικνύει πώς οι ειδήσεις μας παραμένουν διαχρονικά λίγο κουκουρούκου ακόμα και όταν περάσουν οι μεγάλες ζέστες. Ξέφρενο ράλι στις τιμές των καυσίμων αλλά ο αρμόδιος υπουργός μάς καθησυχάζει πως παρακολουθεί την κατάσταση. Πώς άραγε την παρακολουθεί; Με τα κιάλια μήπως;

Φωτιές άναψε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην εγχώρια πολιτική σκηνή η ατυχέστατη αναφορά του Κασσελάκη περί κρατιδίου του Βορρά. Αχ! Κασσελάκη Κασσελάκη ξύλο που θα το φας, μέσα σε ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυπάς;

Δεν σκέφτεται στο παρόν στάδιο να είναι υποψήφιος πρόεδρος το 2028, δηλώνει ο εθνικός μας πρίγκιπας. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό ε; Ναι, ακριβώς αυτό που νομίσατε: με βάση όσα διαρρέουν στενοί του συνεργάτες, ο Νικόλας μας θέλει να είναι υποψήφιος για να δώσει χαρά στον κόσμο του ΔΗΚΟ –σε αυτόν που πάντα ανήκει αυτή η μεγάλη νίκη– και ιδιαιτέρως στη Φωτεινή. Ποιος από τους μεγάλους θα τον στηρίξει; Αυτό ακόμη δεν είναι σίγουρο, αλλά αν δεν βρούμε κάποιον, θα τον εφεύρουμε.

Ο Νικόλας δηλώνει πάντως πώς το ΔΗΚΟ είναι έτοιμο για συνεργασία με τον Συναγερμό. Προφανώς ο εξοστρακισμός του Αβέρωφ και η ενδυνάμωση των πιο… απορριπτικών φωνών στην Πινδάρου φέρνει τα δύο κόμματα πιο κοντά, όχι πια μόνο σε θέματα οικονομίας αλλά και στην αντιμετώπιση της λύσης στο Κυπριακό. Τώρα κατά πόσο αυτή η σύγκλιση θα μας βγει σε καλό… Κύριος οίδε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση