ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ελαφάκια, χώρκατοι και λουβάνες

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο αρχιμανδρίτης Νεκτάριος κινδυνεύει με φυλάκιση και τσουχτερό πρόστιμοo –ευτυχώς λεφτά υπάρχουν– διότι είχε στην κατοχή του, σε κτήμα στον Λυθροδόντα, δύο αδήλωτα ελαφάκια. Ο δικηγόρος του πάντως δήλωσε πως το ένα ελαφάκι είναι ο Ρούντολφ και ήρθε στην Κύπρο για να επισκεφθεί το άλλο ελαφάκι, που τυγχάνει να είναι εξάδελφός του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως, σε αντίθεση με τα κυπριακά αγρινά, τα οποία όπως μας είχε εξηγήσει ο Δίπλαρος προβαίνουν σε αιμομιξίες, τα ελαφάκια του γέροντα –λέμε τώρα– Νεκτάριου είναι πολύ σεμνά και δεν προβαίνουν σε μεταξύ τους ερωτικές πράξεις. Είναι βέβαια προφανές πως ζούμε πια σε μια τόσο σουρεαλιστική χώρα που δύσκολα μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα fake news από την πραγματικότητα.

Σε συγκλονιστική είδηση που αλιεύσαμε στο κυπριακό διαδίκτυο μάθαμε πως γνωστή εγχώρια influencer έφτιαξε λουβάνα για μια εξίσου γνωστή influencer εκ Λεμεσού, η οποία και έμεινε άφωνη. No further comment. Δεν μου άρεσε που κάποιοι χλεύαζαν. Κάτω τα χέρια από τις λουβάνες.

«Είμαι χώρκατος και πιστεύουμε (ποιοι άλλοι χώρκατοι άραγε) στο θεσμό άνδρας και γυναίκα.». Αυτό είπε μεταξύ άλλων χαριτωμένων ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος –από το χρυσό άνθος– Σαββίδης στην Ατταλίδου. Τι άραγε ήθελε να πει ο ποιητής; Μήπως μόνο χώρκατοι δικαιούνται να ξεχωρίζουν τους άντρες από τις γυναίκες; Και τι άραγε έχει να δηλώσει ο Νικόλας Παπαδόπουλος που ένεκα πριγκιπικής καταγωγής δεν γίνεται να είναι χώρκατος;

Ένα πουλάκι –βασικά ένας «σπουρτόλοος» παπαγάλος– μου ψιθύρισε μια φοβερή ιστορία με άρωμα θεωριών συνωμοσίας. Τη μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη και αμαρτίαν ουκ έχω. Στο αρχικό στάδιο της εκκόλαψης του Αββακουμγκέητ είχε προταθεί συμφωνία με βάση την οποία κάποιοι ζωηροί μοναχοί θα έφευγαν διακριτικά για Μονές του εξωτερικού –συνήθης πρακτική του παρελθόντος σε παρόμοια εκκλησιαστικά σκάνδαλα– ώστε να αποφευχθεί η αναστάτωση των πιστών. Jesus Christ. Ακούστε όμως και παρακάτω.

Η συμφωνία κατέρρευσε, όταν μέλος της Ιεράς Συνόδου διαφώνησε λέγοντας «και τι θα γίνει αν επιστρέψουν σε μερικά χρόνια, διεκδικώντας ακόμη και τον αρχιεπισκοπικό θρόνο»; Ποιος ήταν αυτός ο ιεράρχης που τόσο αγχώνεται για τη διαδοχή ενός Αρχιεπίσκοπου που τόσο πρόσφατα ενθρονίστηκε; Απάντηση: Είναι αυτός στον οποίο δεν πάει ο νους σας. Είναι αυτός που το παίζει σχεδόν αδιάφορος για αξιώματα. Ουαί υμίν, γραμματείς, φαρισαίοι και μητροπολίτες υποκριτές.

Αντί οι μοναχοί να προσεύχονται για τη σωτηρία του κόσμου στη μετέπειτα ζωή, παίρνουν το ψωμί του κόσμου (των ζαχαροπλαστών) στην παρούσα ζωή πουλώντας γλυκά. Αυτή η γεμάτη απελπισία δήλωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο το ζαχαροπλαστών Κύπρου, ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Γεώργιο, ο οποίος έδειξε κατανόηση, όταν του ανέφεραν πώς αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό από φούρνους και ζαχαροπλαστεία τα οποία λειτουργούν πλέον σε πολλές Μονές. Κάποιοι δυστυχώς φτιάχνουν μέχρι και κρέπες! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου. Ας ελπίσουμε να μην επεκταθούν και σε είδη περιπτέρου. Για να είμαι πάντως απόλυτα ειλικρινής, το αμυγδαλωτό που έτρωγα παιδί στη Μονή Αγίου Ηρακλειδίου δεν το αλλάζω με τίποτα. Αμαρτία εξομολογημένη…

Είδα ψες ένα πολύ περίεργο εφιάλτη. Ένας δικηγόρος –όχι του διαβόλου– κυνηγούσε μια γυναίκα –όχι τη γυναίκα του Καίσαρα– και της φώναζε Έξωωω. Κάποια ελαφάκια μετρούσαν λέει λεφτά. Και πως ένας σκηνοθέτης ήθελε να κάνει τη Μονή Αββακούμ ταινία, με σήμανση «ακατάλληλη για ανηλίκους». Μετά ξύπνησα και συνειδητοποίησα πως στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πιο εφιαλτικά από ότι ήταν στο όνειρό μου. Θεέ μου, βοήθησέ μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση