ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Εμίρης, κακομοίρης, Νίκαρος και Μαρινάκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν βρέθηκε πλάι στον Χριστοδουλίδη -που παρακολουθούσε το παιγνίδι απ την κερκίδα πλάι σε Κασελάκη και κοινούς θνητούς- ο Νίκαρος όταν πήγε να παρακολουθήσει τον τελικό του Conference Cup μεταξύ Ολυμπιακού και Φιορεντίνας. Βρέθηκε στη σουίτα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακος Βαγγέλη Μαρινάκη. Έτσι όμως είναι το σωστό, τα φτωχαδακια στις κερκίδες σαν απλοί θεατές και οι μεγαλοεπιχειρηματίες στις σουίτες VIP. Νίκαρος είναι για σένα, παμ!

Με προσωπικά μου έξοδα πήγα στον τελικό. Νίκος Χριστοδουλίδης, συνταξιούχος

Ήρθε και ο εμίρης του Κατάρ να δει τον Νίκο μας. Σύντομη επίσκεψη (όχι αρμένικη) καθότι βιαζόμασταν να πάμε και στον τελικό της Αθήνας. Τέλος πάντων, βλέποντας τον εμίρη -εγώ ο κακομοίρης- θυμήθηκα τότε που οι παμπόνηροι κύπριοι θέλαμε να πουλήσουμε στους Καταρανούς ένα κομματάκι γης για 100 και βάλε εκατομμύρια. (που μετά από λίγα χρόνια ομολογήσαμε πως η πραγματική του αξία δεν ήταν καν στα 5 εκατομμύρια).

Εννοείται πως οι επενδυτές από το Κατάρ το έβαλαν στα πόδια αφήνοντάς μας με τη μακέτα στα χέρια. Ήταν κι αυτό ένα έργο μαμούθ που κατέληξε σε ναυάγιο. Γιατί; Διότι και τότε, όπως και τώρα στη Λάρνακα ή στο Τερματικό του Βασιλικού, είχαν και πάλι εμπλοκή τα γνωστά κυπριακά λαμόγια. Μέχρι το σύστημα να τα αποβάλει, είτε τα έργα δεν θα γίνονται ποτέ, είτε για να γίνουν θα μας κάθεται ο κούκος αηδόνι. Ας ελπίσουμε ο νέος εμίρης του Κατάρ να μην θυμάται την επαφή του προγόνου του με τα -καταραμένα-κυπριακά λαμόγια. 

Χρειάζονται μεγάλες μεταρρυθμίσεις για ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής στην Κύπρο, μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Και βέβαια αν θα είναι μεταρρυθμίσεις όπως αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα είναι το σίγουρο: αντί που τώρα το κάθε έργο μας κάθεται το διπλάσιο μέχρι να τελειώσει, με μια γερή μεταρρύθμιση -σαν αυτή που μόνο άριστοι των αρίστων μπορούν να κάνουν- είναι δεδομένο ότι θα μας κοστίζει τριπλάσια. Να λείπει το βύσσινο.

Την περασμένη εβδομάδα ο Νίκος Χριστοδουλίδης υπέγραψε διεθνη συμφωνία περί προστασίας διανοητικής περιουσίας. Οι κακές γλώσσες λένε πως την ίδια μέρα του έστειλε μήνυμα (στο βάιμπερ) ο Ιωάννης -πρώην Γιαννάκης- Κασουλίδης λέγοντάς του «και πολύ άργησες, μπορούσες να το κάνεις πριν διαβάσεις την ομιλία μου για δική σου»!

Με το αόριστο «κάτι έχει πάει λάθος» ο υπουργός μεταφορών κύριος Βαφεάδης καθάρισε με το ναυάγιο στα έργα της μαρίνας και του λιμανιού στη Λάρνακα. Δυστυχώς πολλά έχουν πάει λάθος αγαπητέ υπουργέ. Και το μεγαλύτερο από τα λάθη είναι που γεννηθήκαμε στο νησί της λαμογιάς. Πώς το είχε πει ο Δημήτρης -Δημήτρη μου Δημήτρη μου, μου το κλεισες το σπίτι μου- Συλλούρης; This is Cyprus! Αυτό.

Όσο για το περιβόητο PLAN B που υποτίθεται ότι έχουμε σαν Κράτος -και μάλλον περιλαμβάνει επενδυτές από το Κατάρ- ας ελπίσουμε να διαψευστεί η ατάκα του κυρίου Βύρα, ότι δηλαδή «με τις συμβάσεις που κάνει το Κράτος, βάζουμε τον σταυρό μας να μην υπάρξει πρόβλημα»! Ή, όπως θα λεγε ο Ονασαγόρας, βάζουμε το σταυρό μας, για να μην μπει σταυρός στον τάφο του επόμενου μας έργου μαμούθ. Αιωνία αυτών (των έργων) η μνήμη. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση