ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Εξωγήινοι, εκλογές και ταινίες ενηλίκων

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τι βδομάδα και αυτή που περάσαμε. Κανονική πρόωρη εβδομάδα των Παθών. Οι μοναχοί του Αβακούμ θέλουν να πάρουν τα λεφτά και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, βρέθηκαν πετρώματα από τον πλανήτη Ερμή στην Κύπρο που μάλλον μας καθιστούν την πιο εξωγήινη χώρα της Γης, οι Θεσμοί της Ελεγκτικής και της Νομικής υπηρεσίας μαλλιοτραβιούνται και κάποιοι μας κατηγορούν -οι ζηλιάρηδες- πώς είμαστε η έδρα των εταιρειών παραγωγής ταινιών ζώνης ενηλίκων. Πάρτε βαθιά ανάσα και πάμε παρακάτω.

Το Κόμμα με τον international τίτλο, το Volt, στηρίζει Προύντζο στη Λευκωσία, που αρχίζει να ανεβαίνει επικίνδυνα και Βύρα στη Λάρνακα. Βίρα τις άγκυρες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα κινήσει διαδικασίες για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή, αλλά ούτε και θα πει στο βοηθό Γενικό Εισαγγελέα τι να πράξει. Νίκος Χριστοδουλίδης

Είπα Άγκυρα και θυμήθηκα τις αντιδράσεις των Τούρκων που κάνουν τους θυμωμένους για την απόπειρά μας να συνδέσουμε τα ευρωτουρκικά με το κυπριακό. Κι ας κρυφογελούν που δεν τα καταφέραμε. Ο Πρόεδρός μας πάντως πανηγυρίζει. Νιώθει αισιόδοξος πώς θα πετύχει να μπει ξανά στο ψυγείο το κυπριακό (ίσως και φορ έβερ), να μην του αποδοθούν μεγάλες ευθύνες και να ηρεμήσει διά της μη λύσης τον Πρίγκιπα και τον Σιζόπουλο. Με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια.

ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο και ΑΚΕΛ στο Παραλίμνι στηρίζει το ΔΗΚΟ στις Δημοτικές. Πάντως ο Προεκλογικός εναγκαλισμός του Πρίγκηπα με το ανακαινισμένο κόκκινο Κόμμα έφερε στο μυαλό των παλαιοτέρων τις εποχές του μίνιμουμ προγράμματος ανάμεσα στον Σπύρο Κυπριανού και τον Εζεκία Παπαϊωάννου.

Η Αννίτα μας βλέπει προβληματισμένη να δυσχεραίνουν οι προσπάθειες σε όλους τους μεγάλους Δήμους ενώ μια απρόβλεπτη εξέλιξη θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα στη Λακατάμια. Όσο για την Πάφο, oh well, για να παραφράσουμε τα περιβόητα λόγια του Καραμανλή, η Πάφος κείται μακράν.

Το ΑΚΕΛ, απ’ την άλλη, παρακολουθεί τις εξελίξεις με σαρδόνιο χαμόγελο. Όσον αφορά τουλάχιστον την Τοπική Αυτοδιοίκηση τα πράγματα για το Αριστερό μας Κόμμα φαίνεται να πηγαίνουν δεξιά, μην σας πω σχεδόν ακροδεξιά. Θα μεταφραστεί άραγε αυτό σε ανάλογο ρεύμα στις Ευρωεκλογές -είπα ρεύμα και θυμήθηκα το Volt- ή θα καταφέρει άραγε η influencer της καρδιάς μας να βγάλει άσο από το μανίκι και να σώσει την παρτίδα; Είπα παρτίδα και θυμήθηκα την πατρίδα και το νοσταλγικό σλόγκαν «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω». Σε κάθε περίπτωση αυτά είναι τα μεγάλα ερωτήματα των ημερών.

Δεν απέδωσε η γραμμή του Προέδρου στο Κυπριακό, φωνάζει ο Στέφανος -όχι ο Κασελάκης, ο δικός μας Στέφανος-. Μη μου αγχώνεσαι γενικέ μου Γραμματέα που δεν έχεις όμως σχέση με Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές. Ίσως μπλοφάρει και υποσκάπτει τη λύση για να τσιμεντώσει τη λύση, καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο ένα καίριο πλήγμα στον εχθρό. Κάτι ανάλογο του «ψηφίζουμε ΟΧΙ για να τσιμεντώσουμε το ΝΑΙ»! Το θυμάσαι;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση