ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Έξυπνα φώτα και stupid πράξεις

ΤΡΙΤΗ 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τελικά είναι γάτα ο κοντός με τη γραβάτα; Ή μήπως είναι κότα; Την απάντηση σε μεγάλο βαθμό θα την έχουμε τις επόμενες μέρες, αφού μετά τη σημερινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της Αμαρτωλής Αρχής και των Συντεχνιών της αναμένεται να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Πρέπει πάντως να τον πιστώσουμε με μαγκιά και τσαμπουκά αφού είναι από τους λίγους Υπουργούς που προσπάθησε να τα βάλει με τον Όμιλο φίλων Μαζούτ ο οποίος προσπαθεί -με κόστος εκατοντάδων εκατομμυρίων για τον κύπριο καταναλωτή- να κρατήσει την Κύπρο κάπου κοντά στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης του δέκατου ένατου αιώνα.

Υπερβολικά τα πρόστιμα από τις κάμερες. Αλέξης Βαφεάδης, Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων

Δεν θα τους περάσει. Το σύνθημα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: φωτοβολταϊκά και μπαταρίες συσσώρευσης για όλους. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα, που θα λέγε και ο Νίκος μας. Τέλος στο μονοπώλιο, τέλος στους λογαριασμούς ρεύματος που προξενούσαν ηλεκτροπληξίες στον καταναλωτή.

Μειδίαμα πάντως προξενούν κάποια καθοδηγούμενα δημοσιεύματα που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν ελαφρυντικά για την διαχρονικά απαράδεκτη και από κάθε άποψη επιζήμια για τον καταναλωτή στάση της ΑΗΚ. Ξέρετε ποιοι είστε, σας πήραν είδηση και σε επόμενη φάση θα σας πάρουν και με τις ντομάτες.

Όσο για τον Υπουργό Μεταφορών τι να πούμε άραγε; Ενώ συμφώνησε με τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που θεωρούσαν εξωφρενικά άδικο τον τρόπο λειτουργίας των καμερών στα φώτα τροχαίας, καθώς επίσης και απαράδεκτα ψηλά τα πρόστιμα, στο τέλος μας τα γύρισε, μας τα μάσησε και όπως φαίνεται η ληστρική επιδρομή του κράτους στο βαλάντιο του καταναλωτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Μια απολογία για την παλινδρόμηση θα εκτιμηθεί κύριε Υπουργέ.

Κατά τα άλλα, μετά που μας άλλαξαν τα φώτα στα πρόστιμα θα μας βάλουν λέει και έξυπνα φώτα. Τα προηγούμενα προφανώς ήταν stupid, άλλως χαζά φώτα. Ίσως βέβαια τα προηγούμενα, τα “κουτά” φώτα, να ταίριαζαν περισσότερο στην ψυχοσύνθεσή μας, αφού τόσο εύκολα φάγαμε το κουτόχορτο που μας τάισε το Υπουργείο.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση