ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Φυσική Ηλιθιότητα vs Τεχνητή Νοημοσύνη, σημειώσατε 1

=ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με μια χαλαρή ανάρτησή του στο Twitter ο κύριος Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής πολιτικής -εντυπωσιακότατος ο τίτλος και συγχαρητήρια σε όποιον τον σκέφτηκε- μας πληροφορούσε πώς, εξαιτίας διαρροής νερού σε υπόγειο Υπουργείου, διάφορα διαδικτυακά συστήματα του δημοσίου έπαψαν να λειτουργούν!

Ως γνωστόν στα υπόγεια είναι η θέα αλλά στην Κύπρο προφανώς στα υπόγεια βάζουμε και τους servers. Δίπλα από ντεπόζιτα νερού, ώστε όταν υπάρξει διαρροή από το ντεπόζιτο να παραλύουν τα συστήματα του κράτους. Διότι, προφανώς, η σχέση μας με την τεχνολογία είναι όση ήταν η σχέση του Γιαννάκη με τα μαθηματικά.

Ζούμε σε μια κοινωνία απολύτως εξαρτώμενη από την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου σχεδόν κανένας δεν ξέρει τίποτα για την επιστήμη και την τεχνολογία. Καρλ Σάγκαν, αστρονόμος.

Και φυσικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε πάρτι τρικούβερτο. Μερικά από όσα διαβάσαμε: «φώναξετε υδραυλικό, δοκιμάστε να γεμίσετε το δωμάτιο με ρύζι, φύγετε τους servers και βάλτε μέσα surfers, φυσάτε τους με πιστολάκι των μαλλιών για να στεγνώσουν, την έρευνα να μην την κάνουν οι Αδιάφθοροι αλλά οι Αδιάβροχοι…» και άλλα χαριτωμένα.

Όλα αυτά σε μια εβδομάδα των Παθών -μεταφορικά και κυριολεκτικά- όπου χάκερς κρατούν σε ομηρία το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Κτηματολόγιο ενώ υποβρύχιο που πέρασε από κοντά μας παρέλυσε ραδιοτηλεοπτικές μας συχνότητες. «Τι είναι κωμικό, τι τραγικό και τι το ανάμεσό τους;» θα διερωτάται ο ποιητής.

Ζούμε σε μια κοινωνία απολύτως εξαρτώμενη από την επιστήμη και την τεχνολογία, όπου σχεδόν κανένας δεν ξέρει τίποτα για την επιστήμη και την τεχνολογία, δήλωσε κάποτε, πολύ προφητικά και χωρίς καν να έχει επισκεφθεί την Κύπρο, ο διάσημος αστροφυσικός Καρλ Σάγκαν. Ο Ονασαγόρας προσθέτει πως ζούμε σε μια χώρα όπου συχνά μπερδεύομε την Αστρονομία με την Αστρολογία, για να μην αναφερθούμε στο κλασικό μπέρδεμα με τις βούρτσες και τις _ούτσες.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενισχυθεί το αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη και η πεποίθηση ότι υπάρχουμε ακόμη καθαρά από τύχη. Κατά τα άλλα έχουμε και υφυπουργείο για Έρευνα, Καινοτομία και Ψηφιακή πολιτική. Όλα τα χε η Μαριορή, ο φερετζές -και η ψηφιακή πολιτική- της έλειπε…

1) Ευτυχώς που η βλακεία είναι ανίκητη κι έτσι δύσκολα θα μπορεί κανείς να μας κερδίσει.

2) Έκτακτη είδηση μας πληροφορεί πως οι servers έχουν στεγνώσει και δεν αντέχω στον πειρασμό να δημοσιεύσω ένα ποιηματάκι που μόλις εντόπισα στο διαδίκτυο: “εεε…τζε ποιος θα τον απλώσει, τον server να στεγνώσει, τζε ποια εν τζείνη η άξια που θα τον σιδερώσει…»

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Μα το μόνο προσόν του Υφυπουργού Καινοτομίας είναι η φιλική του σχέση με την οικογένεια Καρσερά. Τίποτε άλλο.

Πέτρος Παπαστυλιανού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση