ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Happy birthday Mr. President

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Είμαστε στα ανάκτορα του εθνικού μας πρίγκιπα και η συζήτηση στην αίθουσα δεξιώσεων του παλατιού περιστρέφεται γύρω από τη μεγάλη βραδιά. Ποιον άραγε να φέρουμε να τραγουδήσει στα γενέθλια μου, διερωτάται ο Νικόλας και η συμπαθέστατη Γιώτα του απαντά: «ήθελα φέτος να κάνουμε κάτι διαφορετικό, έτσι σκεφτόμουν να καλέσω τον Μιχάλη Τερλικκά και να το γυρίσουμε λίγο σε παραδοσιακή βραδιά! Να μας τραγουδήσει το 3 ελιές τζε μια τομάτα, την Γαουρίτσα και άλλες επιτυχίες του. «Καλή ιδέα» απαντά ο Νικόλας, «έτσι θα δώσουμε και στον λαό την αίσθηση ότι κατά βάθος, ό τι κι αν λέγεται για μας, είμαστε άνθρωποι λαϊκοί». «Δυστυχώς» απαντά η Γιώτα, «μιλώντας με κάποιους από τους καλεσμένους μας κατάλαβα ότι η ιδέα με τον Τερλικκά δεν άρεσε καθόλου. Προτιμούν κάτι πιο χάι κλε». Τότε ο Νικόλας, προβληματισμένος, παίρνει την απόφαση και την ανακοινώνει στην εμβρόντητη Γιώτα σαν τσιαττιστό: “Αφού δεν έχουνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι και αφού δεν θέλουν Τερλικκά, να ακούσουν Χατζηγιάννη!» Ξύπνησα ξαφνικά λουσμένος στον ιδρώτα. Θεέ μου τι εφιάλτης και αυτός που είδα σήμερα, σκέφτηκα.

Έφτιαξα καφέ, είδα τα σχόλια στις εφημερίδες και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξαφνικά έφριξα συνειδητοποιώντας ότι υπήρχε ένας -πολύ πραγματικός αυτή τη φορά- εφιάλτης για το γραφείο τύπου του Υφυπουργείου Πολιτισμού και τους επικοινωνιολόγους της Συγκυβέρνησης. Στην απέναντι πλευρά, η γκάφα που ονειρεύονται οι σατιρικοί αρθρογράφοι και τα τρολς του διαδικτύου. Μια ανεπανάληπτη ευκαιρία που δεν θα άφηναν να πάει χαμένη.

Αφού δεν έχουνε ψωμί να φάνε φλαούνες!

Κάποιες αναρτήσεις που ξεχώρισα: Και η Μέρυλιν Μονρόε τραγούδησε στον Κένεντυ αλλά δεν νομίζω να έβγαλε ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος. Μετά την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Πολιτισμού πώς «ο χορός του Νικόλα με τη Γιώτα τράβηξε όλα τα βλέμματα» ακόμη και η Επιστήμη σήκωσε Χέρια Ψηλά. Κοτζάμ πρίγκιπας καταδέχτηκε να του τραγουδά ένας υφυπουργός ενώ έπρεπε να φέρει τουλάχιστον πρωθυπουργό! Αυτά και πολλά άλλα είδα και σκέφτηκα: Houston we have a problem!

Και σαφώς δεν είναι έγκλημα να παραστεί ή και να τραγουδήσει ο Χατζηγιάννης στα γενέθλια του Νικόλα. Το άκυρο -μα πολύ άκυρο- της όλης κατάστασης εστιάζεται στην σχετική ανακοίνωση από τον επίσημο λογαριασμό του υφυπουργείου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα επικοινωνιακό αυτογκόλ από τον περίγυρο του νέου υφυπουργού που κανονικά θα έπρεπε να τον προστατεύει -και όχι να τον εκθέτει- ειδικά μετά από τον ντόρο και την αμφισβήτηση που προξένησε ο διορισμός του.

Σε κάθε περίπτωση να ευχηθώ ολόψυχα χρόνια πολλά στον Νικόλα Παπαδόπουλο για τα πεντηκοστά γενέθλιά του. Με μια συμβουλή: του χρόνου, για να αποφύγει οποιουσδήποτε μπελάδες, ας το σκεφτεί σοβαρά να προσκαλέσει τον άλλο Μιχάλη, αυτόν που τραγουδά τα τσιαττιστά στην παραδοσιακή βραδιά! Προτείνω και στίχους: «Εεε, ευτσιές σου βάλλω πρίγκιπα, γρόνους πολλούς να ζήσεις…εεε, τζε να σε δούμεν Πρόεδρον πριν τα εκατοστήσεις, πριν τα εκατοστήσεις…»

Και μην ξεχνάτε: μια αλλιώτικη ματιά στην επικαιρότητα από τον Ονασαγόρα κάθε Κυριακή στην έντυπη Καθημερινή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση