ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η Αννίτα και οι αμαρτίες

ΤΡΙΤΗ 05 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν μπορεί η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ να χρεώνεται με αμαρτίες του παρελθόντος, δηλώνει -και πολύ σωστά- η Αννίτα μας, όμως από την άλλη δεν δείχνει έτοιμη να κόψει τους δεσμούς με όσους δημιούργησαν τις αμαρτίες του παρελθόντος.

Ιστορία μου, αμαρτία μου, λάθος μου μεγάλο. Ρίτα Σακελλαρίου

Διότι δεν αναφερόμαστε σε γενικές και αόριστες αμαρτίες, όπως για παράδειγμα όταν η γιαγιά μου έλεγε «Θεέ μου, συγχώρα τες αμαρτίες μου» αλλά για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις και με αμαρτωλούς -δράστες- κάποιους που όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε.
Όταν λοιπόν αγαπημένη μου ινφλουένσερ περιφέρεις υπαίτιους των αμαρτημάτων -ίσως για να μην δυσαρεστήσεις τους λίγους εναπομείναντες οπαδούς τους- όπως περιφέρει ο ηγούμενος Εφραίμ την Αγία Ζώνη του Βατοπεδίου, τότε πρέπει να είσαι έτοιμη για ειρωνικά σχόλια και αντιδράσεις. Το κόμμα, καλώς ή κακώς, το παρέλαβες με βαρίδια τα οποία γνώριζες όταν αναλάμβανες.

Έτσι λοιπόν, είτε συγχωρείς και αποδέχεσαι τις προηγούμενες και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσες ηγεσίες, είτε στέλνεις στην κόλαση όλους τους εμπλεκόμενους με αυτές. Δεν γίνεται όμως α λα καρτ. Δεν γίνεται για κάποιους άσωτους υιούς να στρώνεται το κόκκινο χαλί και να σφάζεται ο μόσχος ο σιτευτός και κάποιοι άλλοι να στέλνονται στο πυρ το εξώτερον.

Επίσης, για να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα, που θα έλεγε και ο Νίκος της Γεροσκήπου, αν οι δύο προηγούμενοι Πρόεδροι του Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης και Αβέρωφ Νεοφύτου, προσπαθούν να σε ποδηγετήσουν, έχεις την ευχέρεια -διακριτικά ή όχι- να το αρνηθείς. Διότι, όπως λέει και η Λίτσα Διαμάντη, «δεν υπάρχει ευτυχία που να κόβεται στα τρία». Και σαφώς δεν ασπάζομαι τον επόμενο στίχο του άσματος που λέει «στην περίπτωσή μας όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος». Διότι υπάρχει. Και για το καλό της παράταξης ίσως επιβάλλεται να τον βρεις.

Την ετήσια λογοδοσία του προέδρου έχουμε σήμερα. Ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων δεκαετιών, θα παρευρίσκονται μόνο τηλεοπτικοί συντάκτες, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Συντακτών που θεωρεί απαράδεκτο να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι του έντυπου, ραδιοφωνικού και διαδικτυακού τύπου.
Θα ήταν καλό κάποιος να εξηγήσει στον Πρόεδρο πως έχει περάσει η εποχή που η τηλεόραση ήταν το κυριότερο Μέσο από το οποίο πολίτης αντλούσε ενημέρωση και τα δεδομένα έχουν πλέον αντιστραφεί. Προσθέτουμε λοιπόν ακόμη ένα λάθος στην πολυπληθή ομάδα του από επικοινωνιολόγους και συμβούλους.

Ενοχλημένος ο Υπουργός Άμυνας για υπονοούμενα περί αδιαφάνειας και διαφθοράς στο θέμα κατοχύρωσης προσφορών για αγορές πυρομαχικών του υπουργείου. Χωρίς καμία προσωπική αιχμή κατά του κύριου Πάλμα -εξάλλου ο άνθρωπος μόλις πρόσφατα ανέλαβε το Υπουργείο- είναι τοις πάσι γνωστό πως οι μίζες στις αγορές οπλικών συστημάτων είναι διεθνώς διαδεδομένες και έτσι η Κύπρος -ειδικά η Κύπρος- δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Για αυτό τον λόγο -και επειδή συχνά μιλάμε για τεράστια ποσά- οι αγορές του Υπουργείου Άμυνας περιβάλλονται διαχρονικά από πέπλο καχυποψίας. Ας μην το παίρνει προσωπικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση