

Του Ονασαγόρα
Βγαίνουν μαχαίρια στον Δημοκρατικό Συναγερμό και αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τις επερχόμενες εκλογές. Το βράδυ της Τετάρτης σημαντικά στελέχη του κόμματος, μεταξύ άλλων ο Πέτρος Δημητρίου και ο σκιώδης Μιχάλης Ιωαννίδης, αντάλλαξαν μπηχτές και υπονοούμενα που ξεκινούσαν από τις ευθύνες «του Καίσαρα που διόρισε την πραιτοριανή αυλή» και έφταναν στο σημείο κατηγοριών για «στήριξη του υποψηφίου του ΑΚΕΛ». Καίσαρας ακούω. Και εσύ τέκνον Βρούτε; Η Αννίτα πάντως δήλωσε «δεν έχω πραιτοριανή αυλή, έχω μόνο κήπο».
Στη διαμάχη μπήκαν βέβαια και άλλοι υπενθυμίζοντας τις σοβαρές ευθύνες για την εσωτερική διάσπαση του Αναστασιάδη και των επιλογών του, οι οποίες εν πολλοίς οδήγησαν στη σημερινή διακυβέρνηση που σίγουρα δεν τη λες ιδανική ή αξιοζήλευτη. Εκτός αν είσαι η Φιλίππα της καρδιάς μας, που σε πρόσφατη διαδικτυακή δημοσκόπηση ψήφισε πώς «ο Νίκος Χριστοδουλίδης την έχει πείσει». Που δεν είμαστε καλά καλά σίγουροι αν ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει πείσει τον εαυτό του. Σε κάθε περίπτωση, πίστευε και μη ερεύνα που λέει και η γνωστή ρήση.
Δεν έχουμε μαρτυρίες για εμπρησμό. Μάριος Χαρτσιώτης
Και σίγουρα, όταν αυτές οι αντεγκλήσεις γίνονται δημόσια, δείχνουν όχι μόνο το μέγεθος του ρήγματος αλλά και τον κίνδυνο ο ΔΗΣΥ να πάει σε λίγους μήνες σε εκλογές πιο διασπασμένος από ποτέ. Κι αν πάει διασπασμένος στις βουλευτικές, τότε είναι πολύ πιθανή μια ακόμη ήττα και στις επερχόμενες προεδρικές, με όσα αυτό συνεπάγεται.
Το ΠΑΣΟΚ πάντως πήγε από το 40+ στο 4 τοις εκατό κι ο ΣΥΡΙΖΑ από το 3 στο 30 και τανάπαλι. Οι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι και η σημερινή ηγεσία -συγγνώμη Αννίτα μου- δεν έχει ακόμη κερδίσει το στοίχημα της ενότητας και επούλωσης πληγών. Ώρες ώρες σκέφτομαι πως το χειρότερο που θα μπορούσε να τύχει στην πολιτική σταδιοδρομία της Αννίτας ήταν η εκλογή της στην Προεδρία του Συναγερμού. Μια θριαμβευτική νίκη που κινδυνεύει να μετατραπεί σε πύρρειο με εφιαλτικά αποτελέσματα αν δεν επέλθει άμεσα ενότητα και συσπείρωση.
Σήμερα πιάνουν δουλειά και οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες του ATF (καμία σχέση με το επιφώνημα WTF!) Ας ελπίσουμε να μην έχουμε πόρισμα ανάλογο με αυτό που παρέδωσε ο Πολυβίου στο Χριστόφια. Τα κυβερνητικά τρολς πάντως αναμένουν με αγωνία να βρεθεί εμπρηστής -κάποια μάλιστα «πανηγύριζαν» όταν ακούστηκαν οι θεωρίες περί οργανωμένων εμπρηστών- νομίζοντας πως με κάποιο μαγικό τρόπο αυτό θα μειώσει τις ασήκωτες ευθύνες του χαοτικού συντονισμού. Κούνια που σας κούναγε. Παρεμπιπτόντως, τι να γίνονται άραγε εκείνα τα Αμερικανάκια του FBI που ήλθαν να διερευνήσουν τα οικονομικά μας εγκλήματα; Ήλθαν, είδαν, απήλθαν; Πόσο μας κόστισε εκείνο το κλιμάκιο; Και πού βρίσκεται άραγε το πόρισμα του; Αναπάντητες κλήσεις παντού.
Αναστάλθηκαν οι 5 (twelve) από τις 8 (nineteen) κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο εθνικός μας εθελοντής Γιαννάκης. Αν πω ότι έπεσα απ τα σύννεφα θα είμαι το λιγότερο ανειλικρινής. Και κάτι μου λέει πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα σε αυτή την ιστορία. Υποψιάζομαι πως θα ζήσουμε αυτό που λέει «και κερατάς και δαρμένος». Και ο νοών νοείτω.