ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η ΕΔΕΚ που φυλλορροεί και η λαμπερή επίσκεψη της Αννίτας

= ΤΡΙΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τι θα πει ο Σιζό; 

Ο κακός χαμός συνεχίζεται στην ΕΔΕΚ με όλα τα στρατόπεδα να έχουν απώλειες αλλά τις περισσότερες να τις μετρά το ίδιο το κόμμα. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξέλθει το κόμμα που ίδρυσε ο Λυσσαρίδης από τις εκλογές. Πριν φτάσουν όμως στις κάλπες θα πρέπει να δούμε πως τελικά θα διεξαχθεί το εκλογικό συνέδριο, αφού μιλήσει πρώτα το δικαστήριο. Ως γνωστόν αναμένεται από το δικαστήριο να αποφασίσει τόσο για την Επαρχιακή Συνδιάσκεψη Λευκωσίας, η οποία διεξήχθη παρά το διάταγμα του δικαστηρίου για αναστολή της, αλλά και για το ταλαίπωρο μητρώο μελών που υπάρχει ισχυρισμός ότι έχει παραβιαστεί. Το δικαστήριο θα εξετάσει την παρασκευή το αίτημα τριών μελών της ΕΔΕΚ για ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας την έκδοση διατάγματος για έλεγχο του μητρώου μελών.

Διάχυτη είναι η απορία πως θα στηρίζει ο Σιζό την απόφασή του να απορρίψει το δικαστικό διάταγμα και να προχωρήσει σε εκλογές στην επαρχία Λευκωσίας. 

Επιπλέον τα αρμόδια όργανα της ΕΔΕΚ θα πρέπει να εξετάσουν και να αποφασίσουν για τις δύο ενστάσεις που έχουν υποβληθεί κατά της υποψηφιότητας του Βαρνάβα και του Χαννίδη. 

Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος παρακολουθούν με θλίψη το άλλωτε αγωνιστικό κίνημα να φυλλορροεί και να εξαντλεί την αγωνιστικότητά του σε έναν εμφύλιο που άρχισε ήδη να αφήνει ερείπια. 

 

Οι υπάκουοι Οικολόγοι

Οι Οικολόγοι πάντως δεν πουλάνε μαγκιά κατά των αποφάσεων των δικαστηρίων. Το συνέδριο και οι εκλογές τους έχουν ως γνωστό αναβληθεί μετά την προσφυγή στο δικαστήριο μέλους που είχε διαγραφεί. Οι Οικολόγοι συμμορφώθηκαν στη δικαστική απόφαση, στέλνοντας το διπλό μήνυμα ότι σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν νοείται πολιτικό κόμμα να παρακούει το δικαστήριο και ότι η αναβολή για λίγες ημέρες των εκλογών δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί κάποια κόμματα να πιστεύουν πως είναι ο ομφαλός της γης ή έστω της Κύπρου, ωστόσο το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά λέει και είναι καλά να το θυμούνται. 

 

Η λαμπερή περιοδεία της Αννίτας στην Αθήνα

Λαμπερή ήταν από κάθε άποψη η πρώτη επίσημη επίσκεψη της Αννίτας στην Αθήνα ως προέδρου της Βουλής. Ακόμα και με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη συναντήθηκε και έβαλε το δικό της αστέρι στον τοίχο των αστεριών. Όπως έγινε γνωστό με απόφαση της Αννίτας, «και σε συνεννόηση με την φιλοξενούσα χώρα», το χρηματικό ποσό που προοριζόταν για την αγορά των δώρων που η Αννίτα θα πρόσφερε στους αξιωματούχους που θα συναντούσε, διατέθηκε, ως χρηματική εισφορά, στο «Ελπίδα - Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο» και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις γυναίκες- θύματα κάθε μορφής βίας και τα παιδιά τους, που φιλοξενούνται στους 19 ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών. Η Αννίτα το σκέφτηκε και κυρίως το έπραξε φέρνοντας ένα αέρα δροσιάς και ανθρωπιάς στο ταξίδι της που εκτιμήθηκε πολύ. Ανεξάρτητα από το ύψος του ποσού που τελικά δόθηκε. «Από σήμερα θεωρούμε και εσάς σύμμαχο μας. Σας απονέμω την τιμητική πλακέτα του ιδρύματος και σας καλώ να τοποθετήσετε ένα αστέρι με το όνομα σας στον τοίχο των αστεριών», της είπε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού εκθείασε τη βοήθεια που λαμβάνει το ίδρυμα από τον Νίκο και την Άντρη Αναστασιάδη.

Χθες η Αννίτα έλαβε και τα συγχαρητήρια του Κυριάκου για την εκλογή της μαζί με έναν παραλληλισμό με την εκλογή της Σακελλαροπούλου. «Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη χαρά μου για την εκλογή σας. Είναι πολύ σημαντικό: για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος της Βουλής στην Κύπρο. Και εμείς κάναμε ένα πολύ σημαντικό βήμα εκλέγοντας την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και πιστεύω ότι και αυτή η ανανέωση του πολιτικού δυναμικού, μόνο σε κάτι καλό μπορεί τελικά να οδηγήσει», ανέφερε μπροστά στις κάμερες ο Πρωθυπουργός.

Σήμερα η Αννίτα θα έχει συναντήσεις με κόμματα, τον Δένδια αλλά και την Πρόεδρο Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Πρόκειται για ένα ταξίδι το οποίο ανεβάζει κατά πολύ τις πολιτικές της μετοχές», όπως σχολίαζε συνάδελφός της από την Πινδάρου.

 --------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένουπολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση